O cale îngustă spre nordul îndepărtat de Richard Flanagan

O cale îngustă spre nordul îndepărtat, de Richard Flanagan – Editura Litera – Carte Pentru Toți

   O cale îngustă spre nordul îndepărtat de Richard Flanagan – Un clasic în devenire.

  Romanul distins cu Premiul Man Booker apare acum în imprintul Carte Pentru Toți  – ,,O cale îngustă spre nordul îndepărtat” de Richard Flanagan, la timp pentru vizita celebrului autor australian, în România, în luna octombrie!
Traducere de Petru Iamandi

Carte disponibilă la începutul lunii octombrie în librăriile din toată țara și pe litera.ro

   Dorrigo Evans, un chirurg australian deportat într-un lagăr japonez în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, este constrâns să construiască, alături de prizonierii de război aliați, „Calea ferată a morții“, linia feroviară de patru sute cincisprezece kilometri dintre Thailanda și Birmania. O întreprindere supraomenească, în care își vor pierde viața peste o sută de mii de oameni. Dorrigo face tot ce-i stă în putință pentru a-și salva tovarășii de la înfometare, de holeră, de persecuții. Bântuit de amintirea unei povești de dragoste trăite cu doi ani în urmă, Dorrigo primește o scrisoare care îi schimbă pentru totdeauna cursul vieții.
Sub titlul acestei cărți, inspirat de haiku-ul poetului japonez Bashō din secolul al XVII-lea, se ascunde o poveste surprinzătoare, de o frumusețe cutremurătoare, despre dragoste și moarte, despre disperare și speranță.

De obicei, cărțile care câștigă Premiul Man Booker sunt foarte bune, dar cartea care l-a câștigat anul acesta este o capodoperă.” A.C. Grayling, președintele juriului Premiului Man Booker

Un roman cu o forță extraordinară, scris cu măiestrie și profund tulburător. Un clasic în devenire… ” The Observer

Flanagan este un artist neobosit.” The New York Times

Litera

Noutăţi editoriale

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

2 COMMENTS

  1. Ce atragator titlu are! (Ma rog, nu e de mirare, avand in vedere de unde e inspirat.) Mai am carti din colectia asta si cu siguranta ca ma tenteaza si volumul de fata.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.