O iubire imposibila de Mary Jo Putney

O iubire imposibilă (vol. 1) de Mary Jo Putney

Titlul original: One Perfect Rose
Traducerea din limba engleză: Ecaterina Râmboi
Editura: Lira, parte a Grupului Editorial Litera
Nr. de pagini: 240
Nota mea: 10/10

   Citind romanul O iubire imposibilă, mi-am amintit de vacanțele petrecute la țară, atunci când citeam pe bandă rulantă cărți de dragoste fierbinte, dulci și cu mult sirop aromat cu suferințe și lacrimi. Dar nu lipsea niciodată cireaşa de pe tortul literar – happy end-ul. Dar asta este o altă poveste interesantă pe care o voi împărți cu tine într-o zi.
   Lăsând la o parte amintirile din copilăria-mi colorată, trebuie să-ți spun cum a fost prima mea întâlnire cu Mary Jo Putney și cărțile scrise de aceasta. Da, aceasta este prima carte scrisă de această autoare fascinantă pe care reușesc să o citesc.
Înainte să-ți spun cum stă treaba în romanul O iubire imposibilă, înainte să-ți dau câteva detalii picante despre acțiune, personaje și cum reușesc ele să dea savoare poveștii, nu pot să nu-ți spun faptul că mi-am schimbat, din nou, în bine, părerea despre cărțile de dragoste. Iar adevărul este că unele autoare reușesc să mă cucerească încă de la prima pagină.
   Imediat ce m-am apucat de lectură, am știut că această carte nu are cum să mă dezamăgească și nu are cum să nu-mi placă povestea de dragoste, în care nu se exagerează cu nimic – dulcegăriile sunt în dozele potrivite, atât cât să-mi trezească curiozitatea, iar până la finalul romanului, curiozitatea era maximă. Asta și din cauza faptului că s-a terminat primul volum. Și când crezi că s-a terminat? Exact! Și care crezi că mi-a fost reacția? Te las pe tine să-și imaginezi, doar trebuie să pui o doză mare de nervi plus alte ingrediente firești pentru un cititor, căruia îi este întreruptă lectura.
   Încă de la începutul cărții aflam povestea micuţei Rosalind, dar și vestea tragică pe care o află Stephen de la medicul său. Totul s-a întâmplat rapid, iar decizia pe care a luat-o imediat după aflarea adevărului, îi va schimba viața pentru totdeauna.

   Crezi că iubirea este imposibilă? Că adevărata dragoste ține cont de boală, de statut social sau de gura lumii? Romanul acesta îți dă același răspuns pe care ți l-ar da și viața. E poate doar o poveste, dar atunci când iubirea este atât de puternică, nimic și nimeni nu va sta în calea ei.
Viața celor doi, Stephen și Rosalind se va schimba pentru totdeauna, deși ei habar nu au ceea ce le avea destinul pregătit și cum avea să-i surprindă pe acestea la doar câteva zile după ce s-au cunoscut. S-au cunoscut întâmplător: ea juca pe scenă, alături de părinți, el era un simplu spectator, abia sosit pe acele meleaguri – acolo unde nu cunoștea pe nimeni și nimeni nu-l cunoștea pe el. Asta era ceea ce și-a dorit. Să uite, să nu se mai gândească, să plece departe de responsabilități și de etichetele puse de cei din jur.
   Acest bărbat fermecător ajunge să facă parte din viața tinerei Rosalind, atunci când își riscă viața pentru unul dintre membrii familiei sale. Din acel moment cei doi se simt atrași unul de altul. Flacăra dintre ei s-a aprins rapid, dar secretul lui Stephen nu făcea altceva decât să-i țină departe.
Remușcări, dorințe ascunse și o iubire pătimașă s-a născut între cei doi, autoarea evidențiind foarte bine emoțiile și stările interioare ale fiecărui personaj în parte. Toate aceste ingrediente face acțiunea foarte antrenantă.
   Din carte nu lipsesc scenele fierbinți, dar nici umorul. Au fost pasaje la care m-am amuzat copios, dar și momente în care m-am enervat de-mi venea să intru în care și să-l pocnesc pe Stephen și să-i spun: ”Sărut-o fraiere! M-am săturat eu de când te chinui tu!”

   Deși Stephen se simțea atât de bine în preajma tuturor, despărțirea de viața simplă pe care a trăit-o pentru o scurtă perioadă părea un eveniment care nu putea fi evitat. Totul se schimbă, însă la 180 de grade, în momentul în care, Stephen se gândește din ce în ce mai mult la singura posibilitate de a rămâne de Rosalind. Decizia a fost luată greu, după multe gânduri, dar și foarte multe sentimente. Nebunia curată devine o nebunie și mai mare, căci fericirea era atât de aproape de ei. Era în mâinile lor chiar dacă nimeni nu știa până când va fi așa.
   Oare cei doi vor accepta că se iubesc cu adevărat sau vor continua să creadă că totul se va termina curând, iar relația lor va deveni trecut, lăsând prezentul plin de suferință? Stephen se va salva sau Rosalind va rămâne singură pentru a doua oară? Dar oare cei doi vor reuși să aibă și un moștenitor sau Rosalind are probleme de sănătate ce o împiedică să devină mamă?
   O stare de curiozitate continuă mă tine în priză. Încă mă gândesc la povestea celor doi, la modul cum s-a întâmplat totul și la cât de surprinzătoare poate fi viața până și în cărți. Și ceva din interior îmi spune că mă voi gândi mult timp de acum înainte la această carte, dar și la celelalte povești scrise de Mary Jo Putney. Abia aștept să citesc și volumul doi al romanului și să trăiesc povestea aceasta până la final.

   O carte minunată, un talent, o femeie sensibilă, o poveste fabuloasă ce taie răsuflarea și pune sângele în mișcare. O trăire ce colorează viața oricărei cititoare. Eu m-am îndrăgostit de stilul autoarei, de eleganța și rafinamentul unui suflet ce pune o bucată din sufletul ei în fiecare poveste și fiecare nouă carte pe care o scrie cu atât de multă delicatețe și dăruire.
Te-am convins și pe tine să trăiești povestea lui Stephen și a Rosei? Merită! O vei trăi intens și nu-ți vei dori să mai pleci.

Lectură plăcută!

editura-literaCartea O iubire imposibilă de Mary Jo Putney a fost oferită pentru recenzie de către Editura Litera. Poate fi comandată de pe site-ul Editura Litera. Pentru a fi la curent cu apariţiile şi reducerile de cărţi, puteţi urmări noutăţile editurii atât pe site, cât şi pe pagina de Facebook.

Cartea poate fi achiziționată și librăriile online agreate.

Autor: Laura Apetroaie

12 COMMENTS

  1. Felicitari, Laura ! Superba recenzie ! O carte minunata pe care o citesti visand ! Ador romanele autoarei Mary Jo Putney ! locco_smiley_10

  2. Cartea o am in biblioteca insa e necitita. Am simtit ca au prioritate alte carti, pana sa ajung la ea. Recenzia ta mi-a placut. Felicitari!

  3. Frumoasa recenzie, sensibilă! Felicitari Laura!
    O carte superba pe care am citit-o si recitit-o cu mare placere de fiecare data!

  4. super prezentare laura pentru cineva care nu prea citeste povesti de dragoste!felicitari! locco_smiley_10 locco_smiley_10 locco_smiley_10

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.