O iubire imposibila de Mary Jo Putney vol. 2

O iubire imposibilă (vol.2) de Mary Jo Putney

Titlul original: One Perfect Rose
Traducerea din limba engleză: Ecaterina Râmboi
Editura: Lira, parte a Grupului Editorial Litera
Nr. de pagini: 240
Nota mea: 10/10

Tocmai am terminat de citit continuarea poveștii din O iubire imposibilă și tot ceea ce pot să-ți spun este faptul că o iubire adevărată nu este niciodată imposibilă, ba chiar o iubire fulgerătoare, la prima vedere, pasională poate fi o iubirea adevărată.
Mesajul romanului lui Mary Jo Putney este unul simplu, la prima vedere, dar este este și profund, care invită cititorul la meditație sinceră. Iubirea dintre Rosalind și Stephen se naște când nici unul dintre ei nu mai credea că merită să cunoască fericirea, pasiunea, dorința și viața de cuplu.
O astfel de iubire, apare și demontează tot ceea ce au crezut fiecare despre viață. O iubire fulgerătoare ca a lor vine ca să le spună foarte clar că se merită așteptarea, se merită până și nefericirea în care au trăit până în momentul în care s-au cunoscut.

Iubirea dintre ei apare atunci când amândoi aveau nevoie de vindecare, de o lecție, de regăsire și acceptare. Vine să le demonstreze că împreună pot trăi diferit și că abia acum a venit timpul pentru ca ei doi să cunoască fericirea adevărată.
Și deși amândoi știau că fericirea împreună va fi de scurtă durată, presărată cu suferință și multă durere, au hotărât să trăiască intens și să se bucure de fiecare strop de fericire dulce-amăruie. Știau aproape totul, știau ce urmează și nu le-a păsat de nimic. Au ales să trăiască la bine și rău împreună.
Acest al doilea volum nu a mai fost atât de plin de pasiune, de scene în care se consumă iubirea pătimașă, dar a fost cea mai caldă, profundă și minunată continuare pe care o putea avea această poveste.
Dacă în primul volum pasiunea pun stăpânire pe cei doi, Stephen și Rosalind, în el de-al doilea… participi la rezultatele benefice și minunate ale pasiunii și iubirii dintre ei. Dacă în primul volum s-au iubit total într-un pod, în volumul doi, cei doi cunosc miracolul ce a avut loc în urma deciziei de a se dărui trupește unul altuia. Dacă în primul volum ești martorul unor promisiuni, în cel de-al doilea, trăiești momentele în care Rosalind și Stephen își respectă promisiunile cu sfințenie. Dacă în prima parte a cărții protagoniștii se gândeau la reacțiile celor din jur, în partea a doua, aceștia sunt puși față în față cu realitatea. Și pe lângă asta, trebuie ca amândoi și împreună sunt nevoiți să înfrunte familia, să spună adevărul și să să facă pe ceilalți să accepte adevăruri – care oricum nu mai pot fi schimbate.
În acest volum se înfruntă trecutul, persoane, se scot la iveală răni nevindecate, se suferă, se îndreaptă greșeli și se salvează de la moarte pe ultima sută de metri. Se află secrete și mai ascunse, se iartă și se fac planuri de viitor. Are loc schimbarea, se acceptă și se iubește.
Finalul a fost oarecum previzibil pentru mine, dar Mary Jo Putney a reușit să mă surprindă, să-mi mai dea zeci de emoții până să-mi arate că am avut dreptate oarecum, că am simțit finalul fericit. Dar până acolo, am simțit din greu emoția și apăsarea unui deznodământ trist și dureros.

Te rog să citești și continuarea (volumul II+) al romanului O iubire imposibilă pentru a simți cu adevărat intensitatea unei iubiri aproape perfecte. Vei simți foarte bine emoțiile și vei redescoperi caracteristicile iubirii adevărate.
Acum, la final de poveste, mă tot întreb dacă tot se mai crede încă în faptul că poate există vreodată iubire imposibilă? Acolo unde există dorință intensă și iubire, totul se poate transforma în realitate, Atunci când iubirea înseamnă putere, totul este posibil.

Lectură plăcută!

editura-literaCartea O iubire imposibilă de Mary Jo Putney a fost oferită pentru recenzie de către Editura Litera. Poate fi comandată de pe site-ul Editura Litera. Pentru a fi la curent cu apariţiile şi reducerile de cărţi, puteţi urmări noutăţile editurii atât pe site, cât şi pe pagina de Facebook.

Cartea poate fi achiziționată și librăriile online agreate.

Autor: Laura Apetroaie

20 COMMENTS

  1. Felicitari, Laura ! Am citit aceasta carte reprezentativa pentru genul de romane scrise de autoare si mi-a placut enorm . La un moment dat, am vrut sa renunt neputand sa citesc despre moartea lui Stephen, dar mi-am adus aminte ca romanele ei au un final fericit si am continuat ! Felicitari inca o data, pentru aceasta recenzie superba ! locco_smiley_10

  2. Felicitari Laura! Despre O iubire imposibila sau Rosalind ( asa cum a aparut la o alta editura), am numai cuvinte de lauda.

  3. Felicitari Laura!
    Imi place recenzia, ma bucur ca ti-a placut cartea!
    Aceasta carte este una din preferatele mele 🙂

  4. Nu am citit nici primul volum, insa acum dupa ce ti-am citit recenzia, sunt curioasa sa descopar intreaga poveste.
    Super prezentare, bravo!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.