O logodnă foarte lungă de Sébastien Japrisot-Nemira

O logodnă foarte lungă de Sébastien Japrisot-Nemira-precomandă

Data apariţiei: 15 oct. 2018

O logodnă foarte lungă

Titlu original: Un long dimache de fiancailles

Autor: Sébastien Japrisot

Colecţia Babel

Editura Nemira

Număr pagini: 328

   O noapte și o zi din iarnă anului 1917. Cinci soldați azvârliți în Picardia înzăpezită, în tranșeele inamicului, se zbat să supraviețuiască. Cel mai mic nu are nici douăzeci de ani.

În cealaltă parte a Franței, după ce se instaurează pacea, Mathilde, care îl iubește, vrea să descopere adevărul. Se lupta să-l găsească, mort sau viu, în labirintul în care s-a pierdut. Căutarea îi este o logodnă lungă în „les années folles” și ea va continuă până la capătul speranței, într-un roman care te pune pe gânduri. Fermitate și fragilitate, acțiune și așteptare în destinul unei eroine greu de uitat și într-un roman care coboară în adâncimile sufletului.

Roman ecranizat în anul 2004

  Sébastien Japrisot (1931-2003), „Graham Greene al Franței”, scriiitor, regizor de film și autor de scenarii, s-a născut la Marsilia. Prima carte, Les mals partis, i-a apărut la șaptesprezece ani, a fost premiată și publicată repede și în Statele Unite. Cea de-a doua, un roman de suspans, a publicat-o sub pseudonim și astfel s-a născut, s-a scris la momentul acela, un nou autor de literatură polițistă. Compartiment tueurs a fost adaptat pentru marele ecran de Costa Gavras, în film jucând Simone Signoret și Yves Montant. Au urmat alte câteva romane, multe scenarii, proiecte cinematografice și traduceri. Autorul s-a întors la literatura de ficțiune în 1977, cu L’Été meurtrier, roman care va obține peste un an Premiul Les Deux Magots și va sta la baza unui film de succes. După La passion des femmes (1986), apare O logodnă foarte lungă (1991), ultimul sau roman, recompensat cu Premiul Interallié. Scrisă în patru ani, după că scriitorul a visat la ea două decenii, cartea spune o poveste de dragoste care ia formă unei investigații polițiste.

Sursa Nemira

Recenzii cărţi editura Nemira

Apariţii cărţi

5 COMMENTS

  1. Toamna literară este însoțită de nenumărate surprize, precum romanul de față 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.