A plecat din Paris să se uite pe sine. Dragostea pe care o va întâlni va schimba totul.

Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea de Agnes Martin Lugand

Autor: Agnes Martin Lugand 

Număr. de pagini: 176

 

Titlul original: Les gens heureux lisent et boivent du café
Limba originală: franceză
Traducere de: Carmen Otilia Spînu
Anul apariţiei: 2016

Editura: Trei

                      A plecat din Paris să se uite pe sine. Dragostea pe care o va întâlni va schimba totul.

       Povestea lui Diane începe în mod brutal cu moartea soțului și a fetiței sale, eveniment care o aruncă în cea mai cumplită depresie. Totul se oprește în loc, în afară de inima ei, care continuă să bată. Cu încăpățânare. Dureros. Zadarnic.
Când cel mai bun prieten și asociat în mica afacere cu o cafenea literară la Paris, Felix, îi propune o călătorie ca început pentru o nouă viață, Diane alege să îndeplinească o mai veche dorință a fostului ei soț și se refugiază departe de lume, într-o mică așezare din Irlanda.
O întâlnire neașteptată cu un bărbat taciturn o face pe Diane să vadă din nou lumea cu încredere și cu forță regăsită.

      Această poveste despre împăcarea cu sine conține dialoguri convingătoare și e spusă într-un stil simplu, nepretențios, având chiar și accente de umor.
Le Parisien

    Profund și emoționant, romanul lui Agnès Martin-Lugand sondeazã cu luciditate cea mai cumplită tragedie din viața unui om. O carte care te marchează.
Susan Wiggs

      „În întuneric, am mers pe urmele lor, în încăperea în care ne reuneam. Colin venea spre mine, eu îi desfăceam cravata, el mă săruta, Clara ne despărțea, cinam, Colin o culca pe fiica noastră, după care rămâneam amândoi, cu siguranța de a o ști pe Clara la căldură în patul ei, cu degetul mare în gură.
Am realizat că apartamentul nostru nu mai exista, îmi dorisem să rămân acolo ca să păstrez totul neatins, dar greșisem. Nu mai erau dosare, zgomotul cheii în ușă, alergături pe parchet. Nu aveam să mai revin niciodată aici.“

       După ce a profesat ca psiholog timp de șase ani, Agnès Martin-Lugand s-a dedicat scrisului, publicându-și primul roman, Oamenii fericiți citesc și beau cafea în regim propriu, pe platforma Kindle Amazon, în decembrie 2012. Remarcată rapid de bloggerii atenți la mediul literar virtual, a trezit interesul Editurii Michel Lafon, care i-a propus debutul în lumea editorială tradițională. Odată ce romanul său a apărut în catalogul Michel Lafon și s-a vândut numai în Franța în peste 300 000 de exemplare, a fost asigurată și traducerea lui în mai multe limbi europene, printre care spaniolă, italiană, poloneză și turcă. Drepturile de ecranizare au fost achiziționate de producătorul american Harvey Weinstein. Continuarea romanului, Viața e ușoară, nu-ți face griji, este în curs de apariție la Editura Trei.

Sursa; Editura Trei

12 COMMENTS

  1. O carte interesanta. Povestea sigur este trista dar in acelasi timp iti poate da speranta 🙂
    Viata merge inainte cu bune si rele 🙂

  2. Imi place mult descrierea. Planuiesc sa mi-o iau si eu cand voi avea resursele financiare necesare.

  3. O descriere interesanta. Mi se pare o combinatie de psihologic, romance si dezvoltare personala.

  4. Interesantă prezentarea,nu stiu daca am sa o citesc.cu tristețea din cărți nu mă împac!

  5. Interesant titlu dar nu o sa cad in capcana. Genul literar nu prea e pe gustul meu. locco_smiley_2

  6. Pare o carte interesanta. Intr-adevar, o poveste trista, dar nici in viata reala, nu este totul roz. Cred ca mi-ar placea sa o citesc.

  7. Titlul imi place la nebunie! Chiar in momentul asta beau o cafea si citesc o carte buna. :))

  8. Am citit cartea, este foarte emotionanta, cine a citit PS te iubesc, va regasit aceleasi emotii ale pirderii totale . Va recomand aceasta carte pe care eu am citit-o intr-o zi si imi pare rau ca nu are o continuare, dar lucrurile frumoase le poti termina chiar tu adaugand un final. Multumesc editura trei pentru cartile bine scrise!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.