Obiecte ascuțite de Gillian Flynn-Editura Trei

Obiecte ascuțite de Gillian Flynn-Editura Trei-prezentare

Titlul original: Sharp Objects
Limba originală: engleză
Traducere de: Bogdan Perdivară
Anul apariţiei: 2018

DE LA AUTOAREA BESTSELLERULUI NEW YORK TIMES 
FATA DISPĂRUTĂ

NEW YORK TIMES BESTSELLER

  Acum o miniserie HBO®, cu Amy Adams în rolul principal, de Jean-Marc Vallée – regizorul serialului Marile minciuni nevinovate, Jason Blum – producătorul filmului Get Out și Marti Noxon – una dintre creatoarele seriei de televiziune Unreal.

   După o scurtă internare într-un spital de psihiatrie, jurnalista de investigații Camille Preaker se confruntă cu o sarcină dificilă: trebuie să se întoarcă în orășelul unde a copilărit pentru a scrie despre moartea a două fete. Camille n a mai vorbit de mult cu mama ei nevrotică și ipohondră și cu sora vitregă, pe care aproape că n o cunoaște: o fată atrăgătoare în vârstă de treisprezece ani, cu o putere ciudată asupra localnicilor. Acum, instalată în fosta ei cameră din conacul victorian al familiei, Camille își dă seama că se identifică prea mult cu victimele. Bântuită de propriii demoni, trebuie să dezlege puzzle ul psihologic al trecutului, dacă vrea să afle adevărul și să reziste întoarcerii acasă.

   „O lectură provocatoare – creează dependență.” — Chicago Tribune

   „Tulburător și ingenios.” — Washington Post

   „O poveste cu totul originală… te fascinează și te înfioară totodată.” — People

  „Mi-am dat seama că mi era frică să citesc ultimele treizeci de pagini, dar nu mă puteam opri. După lectură, povestea mi a rămas în cap, încolăcită și șuierând, ca un șarpe într-o grotă. Obiecte ascuțite e un roman provocator, cu un stil tăios și observații pătrunzătoare.” — STEPHEN KING

„Într-un stil narativ seducător, Gillian Flynn construiește vocea cinică și inteligentă a unei jurnaliste de investigații cu un trecut tulburător. Autoarea își etalează talentul în portretele pe care le face figurilor feminine diabolice, bârfitoare și parvenite din orășelul de la granița statului Missouri. O explorare a unor crime întunecate și a unor minți și mai întunecate.” — BOOKLIST

  Gillian Flynn s a născut în 1971, în Kansas City, Missouri. A obținut licența în literatură engleză și jurnalism la University of Kansas, după care și a luat masteratul în jurnalism la Northwestern University, Chicago. Timp de zece ani a scris pentru revista Entertainment Weekly. Cărțile lui Gillian Flynn au fost traduse în 41 de limbi. Autoarea locuiește la Chicago, împreună cu soțul și copiii.

  La Editura Trei, de aceeași autoare, au apărut Fata dispărută, Locuri întunecate și După faptă și răsplată.

  Fata dispărută a stat peste o sută de săptămâni pe lista de bestselleruri și a fost declarată una dintre cele mai bune cărți ale anului 2012 de către publicațiile People Magazine și New York Times. Adaptarea cinematografică din 2014, cu Ben Affleck și Rosamund Pike în rolurile principale, a câștigat Hollywood Film Award.

  Obiecte ascuțite a fost finalist la Edgar Award și primul roman care a obținut vreodată două premii Dagger în același an.

  Locuri întunecate a fost declarată cea mai bună carte din 2009 de către publicația Publishers Weekly și a fost ecranizată în 2015, cu Charlize Theron în rolul principal.

  După faptă și răsplată este o nuvelă câștigătoare a Edgar Award, ale cărei drepturi de ecranizare au fost achiziționate de Universal.

Sursa Editura Trei

Recenzii cărţi 

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

4 COMMENTS

  1. Of, si tot n-am apucat sa citesc cartea! Asa zici, Marius? Bine ca ai zis, ca ma batea gandul sa vad miniseria mai intai. Mai bine nu, ma spoileresc :))

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.