Omul de zăpadă magic, de Catherine Walters-recenzie

Editura: Univers Enciclopedic;

An apariţie: 2017;

Număr de pagini: 32;

Traducător: Irina Popa;

Ilustraţii de: Alison Edgson.

 Iepuraşul a făcut un om de zăpadă atât de frumos, încât nu vrea să se mai despartă de el. – Este doar un om de zăpadă, spune Tati. Dar, atunci când Iepuraşul se rătăceşte în pădurea acoperită de ninsoare, dintre copaci se iveşte o lumină blândă. Din ea apare un prieten cu totul deosebit, care-l va duce într-o călătorie magică spre casă… O poveste emoţionantă despre puterea imaginaţiei.

   Literatura pentru copii a fascinat, fascinează şi va fascina în continuare şi adulţii, nu numai copii. Căci cărticelele şi cărţile pentru cei mici sunt lecturi simple şi frumoase, cu mesaje importante, care ne scot de fiecare dată din reading slump. Lecturând o astfel de carte, farmecul copilăriei reapare, iar grijile şi gândurile rele dispar. Îmi plac mult cărţile scurte pentru copii, deoarece sunt perfecte pentru a fi citite pe fugă, când n-ai timp să faci nimic. De obicei, dimineaţa mă trezesc destul de devreme, aşa că îmi mai rămâne ceva timp liber. Imediat aleg o carte pentru copii, o citesc şi încep ziua într-un mod vesel şi pozitiv.

   Catherine Walters spune pe site-ul său că, citez (traducere aproximativă) : „Am fost destul de norocoasă să-mi văd visul meu din copilărie de a deveni ilustrator şi autor devenit realitate. Am ilustrat şi am scris peste 30 de cărţi pentru copii. De cărţile mele s-au bucurat copiii din întreaga Europă, SUA şi Asie. Acestea au fost traduse în principalele limbi europene, precum şi în japoneză, coreeană şi urdu”, afirmă autoarea.

   „The Magical Snowman” a fost publicată iniţial în 2009, graficianul fiind Alison Edgson. Nu pot să nu-mi exprim bucuria care m-a încercat la vederea minunatele ilustraţii, realizate cu măiestrie de ilustratoarea irlandeză. După cum afirmă într-un interviu, aceasta îşi petrece timpul liber (când nu ilustrează cărţi) jucându-se cu animalele de companie şi urmărind puii săi scormonind prin grădina de legume.

   Iată despre ce e vorba, pe scurt, în carte: Iepuraşul se hotărăşte într-o zi de iarnă senină şi strălucitoare să facă un om de zăpadă. Se străduieşte şi munceşte din greu, iar rezultatul este pe măsură: un frumos şi înalt om de zăpadă. Tatăl Iepuraşului îl vede şi el, îl laudă pe fiul său, dar acesta are alte planuri pentru Iepuraş: trebuie să meargă să culeagă fructe de pădure pentru ceai. Nedumerit, Iepuraşul nu prea vrea, deoarece omul de zăpadă va fi foarte trist dacă el va pleca să culeagă fructe de pădure. Tatăl lui îi spune că este doar un om de zăpadă, nu are viaţă, aşa că ar fi mai bine să meargă cât mai repede după preţioasele fructe. În drumul său, după ce culege câteva fructe, Iepuraşul este distrat de un măcăleandru, o pasăre, şi el se ia după ea. Nu după mult timp, pasărea dispare, iar Iepuraşul nu ştie pe unde să se ducă acasă. Însă un prieten îi vine în ajutor! Cine să fie oare? Tatăl?  Se vor supăra părinţii Iepuraşului că acesta a întârziat cu fructele? Cum se termină drăguţa cărticică?

   “Omul de zăpadă magic” este o carte perfectă pentru a fi pusă sub brad şi oferită cadou. De asemenea, cărticica lui Catherine Walters este ideală pentru a fi citită seară, când fii şi fiicele dumneavoastră doresc să le lecturaţi o poveste, înainte de a veni moş Ene pe la gene. Vă recomand cu încredere!

 

Cartea Omul de zăpadă magic, de Catherine Walters poate fi comandată de pe site-ul Univers Enciclopedic

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia şi cărtureşti

Robert Bădică (Robertt)-Colaborator special/ Numele meu e Robert şi îţi propun să devenim prieteni. Eu sunt o fire curiosă şi pasionată de lectură. Îmi plac mult călătoriile şi să gătesc. Îmi place să cred că pe unde calc, las o urmă. Acum, sunt în clasa a X-a şi iubesc limba franceză. O ador pe Celine Dion şi pe Rebeca Ferguson. Nu prea mă uit la filme, dar îmi plac. Autoarea mea preferată e Parinoush Saniee şi filmul meu preferat este „The book thief”. Îmi place, de asemenea să citesc cărţi de Agatha Christie şi de Khaled Hosseini. Zâmbesc foarte des. Cu fiecare carte citită, descoper o nouă viaţă, un nou ţinut şi noi prieteni. Sper să ne înţelegem frumos.

4 COMMENTS

  1. Mie-mi spui, acum citesc „Fetita care a salvat Craciunul”. Intotdeauna ne vor fascina povestile pentru copii, mai ales acum, de Craciun, cand ne amintim de acele vremuri lipsite de griji.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.