Seria HARVESTON de Alissa Johnson-Colectia Carti Romantice-Editura Lira-Litera

Seria HARVESTON de Alissa Johnson-Colecţia Iubiri de poveste

  Alissa Johnson și-a făcut debutul ca scriitoare în 2008, iar nominalizarea la premiile RITA a venit ca o confirmare a calității bestsellerurilor ei vândute până în prezent în zece țări.

1.APROAPE O LADYNearly a Lady-Colecţia Iubiri de poveste-Editura Alma/Litera

APROAPE O LADY-Nearly a Lady-Colecţia Iubiri de poveste-Editura Alma/Litera

   Winnefred Blythe, o tânără pe care nimeni nu a dorit-o, ajunge în responsabilitatea lordului Haverston, a cărui soție o trimite cu o guvernantă la o moșie din Scoția, unde va rămâne uitată timp de doisprezece ani.
Viața ei va suferi o schimbare neașteptată când, după moartea lordului, fiul său, marchizul de Engsly, descoperă că acesta avea o pupilă de îngrijirea căreia era răspunzător. Marchizul îl roagă pe fratele lui, Lord Gideon Haverston, să descurce ițele acestei povești.

    La conacul dărăpănat din Scoția, Gideon găsește două tinere care își duc cu greu viața de azi pe mâine, nevoite să muncească pentru a completa cele cinci lire primite anual ca alocație. Șocat, Gideon află că, în realitate, mama lui vitregă furase banii care i s-ar fi cuvenit de drept lui Winnefred.

    Dorind să îndrepte greșelile familiei sale, îi promite încântătoarei femei returnarea banilor furați de-a lungul anilor și îi asigură participarea la balul londonez pentru a-și găsi un soț, așteptându-se să fie văzut ca un erou.

   Însă nu își închipuie că se va îndrăgosti de fermecătoarea Winnefred și că sarcina de a o îmblânzi pe neîncrezătoarea tânără va deveni și mai provocatoare.

   

-„Te găuresc dacă mişti fie şi numai un deget!
-Aşadar, e mort? L-am omorât?
Winnefred se aplecă peste prietena ei Lilly, care, la rândul ei, stătea aplecată deasupra bărbatului pe care făcuse tot posibilul să-l bată până îl lăsară lat. Iar cum, după ce străduința fusese încununată de succes, nu se putea abţine să nu simtă şi un pic de îngâmfare, amestecată cu uşurare şi cu o spaimă persistentă. Omul ar fi trebuit să se rezume la a prădui casa, nu să vină în grajd după animale.”

 “Gideon lua un felinar din trăsură, apucă hățurile lui Samson și porniră în pas de plimbare.
    Plimbările lungi i se păruseră mereu bune pentru a-și limpezi gândurile. Iar în compania lui Winnefred, drumul spre Murdoch House reuși să-l binedispună. Se simțea din ce în ce mai bine, de fiecare dată când o privea, așa că își spuse că era absolut logic să se uite spre ea cât mai des cu puțință.
    Se gândi apoi că Winnefred părea în elementul ei acolo. I se părea ceva normal să o vadă plimbându-se relaxată prin peisajul acela rustic, în timp ce se juca cu panglicile de la bonetă, își netezea șuvițele de păr rebele și lovea distrată o piatră. Dar îl amuza faptul că pantofii și tivul rochiei i se umpluseră deja de pământ roșiatic. În plus, îi plăcea să o asculte povestindu-i despre toate plantele și păsările pe care le recunoștea. Și continuară astfel până când câmpurile se întunecară și în jurul lor se așternu o liniște mormântală.
    – De unde ai învățat toate astea? o întrebă el și se opri să aprindă felinarul pe care-l luase din trăsură.
    – Cele mai multe lucruri le-am învățat de la Lilly. Și dintr-o carte pe care am găsit-o în pod, zise și lua felinarul din mâna lui. S-ar putea să nu avem nevoie de el. Ar trebui să fie lună plină în noaptea asta.
    Gideon o cuprinse pe după umeri și o răsuci ușor, arătându-i linia orizontului. Luna se ridicase deja ca o sferă aurie de foc.
    – Și uite-o acolo!
    – Ooh! Este uriașă, zise Winnefred cu respirația întretăiată. Cerul arată de parcă ar răsări din nou soarele. Ia spune-mi… de la Londra se vede luna?
    Gideon se uită surprins la ea.
    – Desigur.
    – Lilly spune că felinarele din Mayfair fac ca stelele să pară mult mai puțin strălucitoare.
    – Poate, dar tot se văd, o asigură el. Și la fel și luna. Chiar dacă poate nu se vede la fel de bine ca de aici.”

2.O ÎNTÂLNIRE NEAȘTEPTATĂAn Unexpected Gentleman-Colecţia Iubiri de poveste-Editura Alma/Litera

O ÎNTÂLNIRE NEAȘTEPTATĂ-An Unexpected Gentleman-Colecţia Iubiri de poveste-Editura Alma/Litera

  Adelaide Ward nu și-a dorit să fie capul micii ei familii, dar, după moartea părinților, nu are prea multe opțiuni.

  La 27 de ani, nu mai caută romantism sau pasiune, își dorește doar un bărbat care îi poate susține material familia și are suficienți bani ca să ajute la eliberarea fratelui ei din închisoarea datornicilor.
De aceea, singurul ei scop este să fie cerută în căsătorie de respectabilul, chiar dacă mai puțin atrăgătorul baron Robert Maxwell, înainte ca familia ei să fie cu totul ruinată. Soarta însă are alte planuri pentru ea.

   Fermecătorul Connor Brice, fratele vitreg al baronului, caută de mult timp să se răzbune pe acesta. Și ce modalitate mai bună să găsească decât să i-o fure pe frumoasa domnișoară Ward?

  O „compromitere“ rapidă și o căsătorie și mai rapidă ar fi doar începutul. Însă nu s-a gândit niciodată că Adelaide ar putea deveni mai mult decât un mijloc pentru a-și atinge scopul.

  Acum trebuie să decidă ce este mai important pentru el – setea de răzbunare sau nevoia de a nu o pierde de soție pe Adelaide.


3. VICII ȘI VIRTUTE
Practically Wicked-Colecţia Iubiri de poveste-Editura Alma/Litera

 VICII ȘI VIRTUTE-Practically Wicked-Colecţia Iubiri de poveste-Editura Alma/Litera

   Oamenii sunt diferiţi: unii sunt mai tăcuţi, unii mai vorbăreţi, unii fericiţi, alţii trişti, unii mai independenţi, iar alţii au nevoie mereu de o îndrumare şi de cineva alături. Lumea în sine este un mozaic, este caracterizată de diversitate şi aceasta este trăsătura cea mai importantă. Cum ar fi să ieşim din casă pentru a da nas în nas cu persoane care seamănă şi se comportă la fel cu noi? Poate am ajunge să ne urâm pe noi înşine sau să devenim egocentrişti… Cert este faptul că viaţa nu ar mai avea aceeaşi coloratură, acel mister care rezidă în momentul în care întâlnim pe altcineva, facem cunoştinţă cu el sau cu ea şi aflăm un lucru nou, vedem că un gând se leagă cu al celuilalt, iar altul poate că nu. Acestea sunt cele care ne sunt „predate” de cartea lui Alissa Johnson. În plus arată că, uneori, persoana care este cea mai diferită de noi ne poate deveni cel mai bun prieten sau, de ce nu, un partener de viaţă. – Crina Stanciu

  Ca fiica nelegitimă a unei femei cu reputație scandaloasă, domnișoară Anna Rees este aproape la fel de bine cunoscută pentru că a crescut în lumea hedonistă demimondenă, pe cât este pentru firea ei retrasă. Anna tânjește să lase în urmă lumea de curtezane a mamei ei și să ducă o viață liniștită la țară, cu un câine drept companion.

  Într-o noapte însă, îl întâlnește pe neașteptate pe chipesul, fermecătorul și, evident, păcătosul Lord Dane. Vicontele Maximilian Dane este perfect mulțumit să fie un crai. După ani de supunere față de dictatele societății decente – cu rezultate dezastruoase –, a încetat să mai urmeze regulile ridicole ale înaltei societăți și nu vede nici un motiv să înceapă din nou să cocheteze cu respectabilitatea.

  Deși cei doi își promit să se revadă curând, soarta amână momentul timp de patru ani, până când Anna își regăsește fratele vitreg, care se dovedește a fi cel mai bun prieten al lui Max. Curând își dau seama că nici unul nu l-a putut uită pe celălalt… dar și că anii nu le-au schimbat concepțiile. Acum dorința Annei este să-l convingă pe Max să i se alăture în căutarea respectabilității. Iar a lui Max – să o convingă că viață este mai dulce când te lași în voia pasiunilor păcătoase.

Haverston Family Series

Verifică disponibilitatea cărţiilor apărute în Colecția Iubiri de poveste (Editura Alma/Litera) ale autoarei Alissa Johnson inclusiv în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Serii cărţi

Sursa foto colaj Cărţi Romantice

7 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.