Pericol de Amanda QuickPericol de Amanda Quick

Titlul original: Dangerous
Traducerea: Elisabeta Haba
Editura Colemus
Anul apariţiei: 1994
Nr.de pagini: 367

RECENZIE CITITOR
Rezumat carte

Cărţi scrise de Amanda Quick

Povestea de dragoste fascinantă a tinerei Prudence ne poartă dintr-o magnifică sală de bal plină de lumini orbitoare la un castel înconjurat de umbre misterioase, locuit de ”Îngerul prăbuşit”, acesta fiind numele sub care era cunoscut contele de Angelstone.
”Angelstone era orice, numai angelic nu, atât ca înfățișare, cât și ca temperament. În saloanele mondene se spunea că seamănă foarte tare cu Stăpânul lumii-depdedesubt.
Prudence Merryweather este o tânăra în vârstă de 25 de ani din lumea bună, care încearcă să oprească un duel între fratele său Trevor şi Sebastian, contele de Algestone. Motivul duelului nu este altul decât onoarea tinerei Prudence. Această domnişoară este considerată puţin excentrică datorită prejudecăților vremii în care are loc acţiunea, unde domnişoarele din familiile cu pretenții trebuiau doar să danseze la baluri, să nu aibă nimic în cap, dar cel mai important, să-şi găsească un soţ!
Prudence este o tânăra remarcabilă, cu o inteligenţă la fel, fiind preocupată în mod deosebit de cercetarea fenomenelor spectrale.
”Pudence era o creatură a luminii și-l făcuse să fie conștient de faptul că el era bărbatul care sălașluia în cele mai adânci întunecimi ale nopții.”

Anularea duelului de către conte nu-i ridică acestuia nici o problema, onoarea îi rămâne intactă – fiind cunoscut ca un bun duelist – dar această favoare pe care i-o face lui Prudence aduce după sine o înţelegere între cei doi, astfel că tânăra noastră se obligă să îl ajute pe conte să descopere cine este asasinul lui Ringcross, unul dintre membrii unui grup denumit „Prinţii virtuţii”, faptă de care era acuzat Jeremy, vărul lui Sebastian.
Evenimentele prin care trec cei doi protagonisii pe parcursul anchetei întreprinse, scenele romantice dintre ei și atracția pe care o împărtășesc unul față de celălalt, îi determină să se căsătorească, dar relația lor nu era chiar lipsită de tensiuni!
Cercetarea morţii unuia dintre membrii grupului „Prinţii virtuţii” (ei fiind patru: Ringcross, Oxenham, Carling și Bloomfild, toți având titluri nobiliare) îi duce la aflarea unui fapt surprinzător: Lillian, fosta iubită a lui Jeremy, a fost cumpărată de la tatăl sau de către Carling şi violată de membrii grupului! Neputând suporta dezonoarea, fata s-a sinucis aruncându-se în râu!
De aici lucrurile se precipită, avem parte de o poveste cu fantome și cu un criminal care vroia să se răzbune!
Nu o deranja doar frigul din încăpere, ci și o senzație neplăcută de întuneric, de umbră, care n-avea nimic în comun cu întunericul nopții.”

Această carte a fost pentru mine una din primele cărţi de Amanda Quick pe care le-am citit și mi-a lăsat un sentiment plăcut în suflet, aducându-mi aminte cu drag de ea. De altfel, toate cărţile acestei autoare mi-au plăcut la fel de mult.
Avem parte, pe lângă acțiunea alertă, de o frumoasă poveste de dragoste, în genul historical-romance. Dacă i-aş da o notă ar fi 10 fără îndoială, fiind o carte care dăinuie şi peste ani în amintirea cititorului.

Recenzie cititor: autor Nicol

Review overview
5
***Nicoleta Zetoca (Nicol)***

6 COMMENTS

  1. Este una dintre cele mai frumoase carti ale autoarei, dupa parerea mea. Frumoasa prezentare, Nicol!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.