Prințesă pentru totdeauna de Connie Glynn - Editura Litera - recenzie

Prințesă pentru totdeauna, de Connie Glynn – Editura Litera – recenzie

Prințesă pentru totdeauna

Connie Glynn

 Editura Litera 
THE FOREVER PRINCES
Traducere:MIRELLA  ACSENTE
Număr pagini: 347
Volumul 4
  Connie Glynn s-a născut în Anglia în 1994 și a avut încă din copilărie o mare pasiune pentru poveșți, dictându-i mamei sale prima ei povestire la vârsta de șase ani. În timpul facultății a înființat canalul YouTube de vlogging Noodlerella, care s-a bucurat de un succes imens în Marea Britanie, adunând în scurt timp aproape un milion de abonați. În anul 2017, primul volum din seria Cronicile Rosewood, inspirat din propriile experiențe din anii de școală la internat, a adus-o pe Connie în topul autorilor de succes ai genului.
PRIMUL VOLUM – Prințesă sub acoperire
  Îndrăgostită de basme, Lottie Pumpkin, o fată orfană dintr-un orășel de provincie, și-a dorit dintotdeauna să fie o prințesă bună și curajoasă, asemenea eroinelor din poveștile ei preferate. În capătul celălalt al Europei, Ellie Wolf, prințesa rebelă a Maradovei, își împarte timpul între plictiseală viețîi de la palat și escapadele sub acoperire în lumea adolescenților obișnuiți. Atunci când destinul le aduce în aceeași cameră la Rosewood Hall, una dintre cele mai prestigioase școli din Anglia, avantajele unui schimb de roluri par aproape de la sine înțelese. Dar, pentru prințese, lumea este un loc plin de primejdii, iar la adăpostul zidurilor seculare ale școlii cineva le pândește fiecare pas…
O poveste fermecătoare despre prietenie, devotament și curajul de a fi tu însuți într-o lume în care prințesele nu sunt ce par a fi, iar magia basmului se regăsește acolo unde te aștepți mai puțin.
Volumul 2 – Prințesă cu adevărat
  Când se întorc la Rosewood după vacanță, Lottie și Ellie speră că, după evenimentele dramatice din primul an, vor avea parte de un trimestru liniștit. Dar la renumită școală se întâmplă lucruri teribile, iar elevii sunt otrăviți. Să fie oare tot mai aproape amenințarea organizației secrete Leviathan? Lottie și Ellie sunt hotărâte să descopere vinovatul, dar primejdia le pândește după colț…
Volumul 3 – Prințesa pierdută
  Când Leviathan îi silește să călătorească tocmai în Japonia, la școala de vară Takeshin, sora mai mică, dar la fel de misterioasă, a lui Rosewood Hall, Lottie și prietenii ei descoperă o organizație secretă numită Banshee, care luptă și ea împotriva Leviathanului. Multe secrete îngropate vor ieși la iveală, iar viețile lui Lottie, Ellie și Jamie se vor schimbă pentru totdeauna…sursă-Editura Litera
CASA IVY
CULOAREA CASEI-MOV
 
  Numită după Florence Ivy, vestitA filantroapă și prima femeie care a studiat la Rosewood Hall, este casa pionerilor, poeților și spiritelor umanitariste.
Un elev de la Ivy nu se teme să susțină sau să lupte pentru lucrurile în care crede.
   
CASA CONCH
CULOAREA CASEI-ROȘU
  Conch este casa celor hotărâți. Aprig și sincer, cea mai mare forță a unui elev de la Conch este puterea voinței.
 Numită în onoarea lui Balthazar Conch, care s-a luptat cu un lup pentru a-și salva un coleg, Conch este considerată casa celor loiali.
 
CASA STRATUS
CULOAREA CASEI-GALBEN
  Stratus este casa celor inventivi, creatori, cei care dezleagă enigmele. Fondată de artiștii gemeni Shray și Sana Stratus, care au spus: ,,Capetele noastre par să fie în nori, dar asta doar pentru că noi observăm totul.”
 
   Seria Roosewood a fost gândita ca o evadare magică din lumea reală, un loc de basm unde lucrurile ciudate și minunate par să se petreacă la doi pași, și unde binele triumfă întodeauna asupra răului, dar până acolo tinerii  noștri mai au drum lung de parcurs.
  În volumul patru avem din nou întoarcerea la Școala Rosewood, dar de data aceasta prințesele știu cine se ascunde în spatele organizației secrete Leviathan. Ceea ce știu nu prea le ajută, unchiul  adevăratei prințese, Claude Wolfson, este cel care vrea cu adevărat să preia conducerea regatului Maradova. El a fost conducător înainte, a renunțat la tron, apoi a fost exilat din Maradova, iar fratele mai mic a fost obligat să preia tronul.
 
  Lottie, după ce a fost nevoită să își taie părul pentru a reuși să scape din mâna omului Leviathului, seamănă periculos de bine cu strămoașa ei Liliana Mayfutt. Și speră să nu se desconspire. Acum încearcă să meargă mai departe și să preia pe cât îi este în putere toate necazurile și suferința pe care o resimte Ellie, adevărata prințesă.
   Când un incident neplăcut are loc în incinta școlii, iar elevi vor fi nemulțumiți și înspăimântați totodată,vor apărea paznicii și se va ridica garduri de protecție. Vina va cădea pe Lottie, deoarece se știe că este de cel mai înalt rag, iar intrusul ar putea avea legătură cu ea, de aici ostilitatea din partea celorlalți elevi.
 
  Apariția lui Haru ca și asistent profesor, îi va bulversa pe cei care știu că acest Haru cu voce blândă și chip mieros este unu din locotenenți Leviathului. Acesta va profită de Lottie, o va amenința cu ce s-ar putea întâmpla prietenilor săi și celorlați elevi din școală, și o va obligă să țină secret înțelegerea pe care o vor face – primirea și răspunsul la scrisorile ce vor veni de la Claude, dar cel mai rău pentru Lottie este înțelegerea de a își lasă protectorul Jamie (un bodyguard modern) împreună cu Haru, o ora pe săptămână.
 

,,-Uite ce urmează să se întâmple.Cât ai clipi, Haru a scos ceva din haină. Eu voi fi mesagerul tău. A întins spre ea un plic micuț gălbui, asemănător cu cel pe care-l primise mai devreme. O să-ți transmit mesajele, și voi aștepta că tu să-mi încredințezi răspunsurile. Și nu-ți face griji, a adăugat, adresându-i un rânjet viclean, promit că nu le voi citi.
 -În afară de răspunsurile pentru Claudete pe care mi le vei înmâna o dată pe săptămână, eu voi petrece o oră singur cu Jamie, complect netulburat. Dacă te vei opune, îți vom lua partizanul cu forța.’

 
  Lottie este în impas. Ellie i-a interzis să îi spună lui Jamie cine este Haru cu adevărat. Cel mai îngrijorător este că s-ar putea să îl ia într-adevar pe Jamie, ori de bună voie ori cu efectul formulei Hamelin. De ce îl vrea pe Jamie?
  Substitutul Lottie va primi de la prietenul său din copilărie o vedere în care tatăl ei adevărat îi va comunica că va vinde casa. Ellie va descoperi vederea și o va sfătui pe prietena ei să-i răspundă tatălui ei (acesta numai părinte nu i-a fost).Nu se va ști ce se va alege de Lottie și unde va locui după ce Ellie va prelua rolul de regină. De aici încolo asistăm la o ruptură între cele două tinere. Lottie este ferm convinsă că va locui cu familia lui Ellie, iar Ellie se gândește la regulile pe care va trebui să le urmeze la curte, iar  prietena ei nu are loc în ecuația această.
  Lottie va încerca să răspundă la scrisorile lui Claude, dar și să descopere ce pune la cale Haru.
  Ellie se gândește că toate aceste neplăceri cauzate prietenilor ei sunt numai și numai din cauza sa, și va încerca să îndrepte de una singură totul.
  Ce se va întâmpla mai departe? Va reuși Lottie și Ellie fiecare în felul său să își protejeze prietenii de pericolul care îi paște? Vor reuși să se protejeze pe ele însele?
 Va reuși să îl ajute pe Jamie cele două prințese sau Haru îl va atrage de partea lui?
De ce îl vrea neapărat pe Jamie organizația Leviathan?
Urmează să descoperiți ce secrete se ascunde în acest volum patru.

Verifică disponibilitatea cărții în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

Prințesă pentru totdeauna de Connie Glynn – Editura Litera – recenzie

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.