Pluș pentru Martinuș de Ion Cristea Marilena - Literpress Publishing - Povești în versuri pentru copii - recenzie

Pluș pentru Martinuș, de Ion Cristea Marilena – Literpress Publishing – Povești în versuri pentru copii – recenzie

Pluș pentru Martinuș

Povești în versuri pentru copii

Autor – Ion Cristea Marilena

Editura – LITERPRESS PUBLISHING, 2021

Ilustrator – TAMAȘ ALEXANDRU MIHAI

  Ion Cristea Marilena s-a născut în nordul Dobrogei, a urmat cursurile Liceului Pedagogic din Tulcea, apoi cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității București, a profesat ca avocat și consilier juridic. Autoare a mai multor cărți de poezii.

  Am cunoscut-o pe Marilena în mediul virtual prin intermediul poeziilor publicate pe grupul Literatura pe tocuri. Mi-au plăcut versurile ei încă de la prima citire. M-am bucurat când am primit Pluș pentru Martinuș de la Editura LITERPRESS PUBLISHING m-am bucurat de două ori, o dată pentru mine și o dată pentru fetița mea, căreia o să-i citesc cartea de îndată ce înțelege versurile.

  Nu e un secret că iubesc poezia și am avut onoarea să citesc și volumul Îngeri în colivie semnat de aceeași autoare, apărut la aceeași editură.

  Pluș pentru Martinuș este un volum de povești în versuri, amuzante, vesele și pline de învățăminte, scrise în cel mai plăcut mod, unul menit să atragă copiii la lectură, însoțite de imagini frumoase.Pluș pentru Martinuș de Ion Cristea Marilena - Literpress Publishing - Povești în versuri pentru copii Pluș pentru Martinuș de Ion Cristea Marilena - Literpress Publishing - Povești în versuri pentru copii

  Marilena se folosește de animăluțe: păsărele, șoricel, cățeluș, pisicuță, căprioară, veveriță și altele pentru ca lectura să fie pe placul micilor cititori, întâlnind îndemnul la citit și alte sfaturi benefice pentru o creștere educată și plină de imaginație. O carte jucăușă, plină de jocuri din care detaliile frumoaselor anotimpuri nu lipsesc. Toamna bogată în culori asociată cu începutul școlii, jocurile prin zăpadă, venirea lui Moș Nicolae și Moș Crăciun fiind tablouri în versuri frumoase. Mi-au plăcut nelipsiții eroi moderni Spiderman și Iron Man, dar și eroii cei mai importanți din viața copiilor: bunicii.

  Volumul scris în versuri ușoare, cu rimă curge melodios cu fiecare poezie. Bunătatea, blândețea și armonia sunt câteva sentimente care fac onoare în educația copilașilor și care le regăsim în scrierile autoarei.

Felicitări și succes!

La bunici, în satul lor,

Am sosit, sunt în vacanță,

Și mă plictisesc de mor,

Cu umor și eleganță!

 

Au în curte trei găini

Și cocoși, vreo nouă-zece,

Câțiva sunt și din vecini,

Câți au mai putut să plece!

 

Pe-o distanță foarte mare,

Nu zărești o altă casă,

Niște copaci în picioare

Și o pajiște frumoasă.

 

Și cât vezi cu ochii-n jur,

Grâu, porumb, cartofi și vie,

Aerul e cel mai pur…

Frumoasă gospodărie!

 

Într-un iaz, în spate tare,

Sunt mulți pești, cam jucăuși,

Înoată ca într-o mare

Și-o să-i prind, acuși, acuși!

…”

Fragment- La bunici/pag86

Carte disponibilă pe site-ul Literpress Publishing

Cărți pentru copii

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.