Prieteni pentru totdeauna de Danielle SteelPrieteni pentru totdeauna

Titlul original: Friends Forever 

Cotatie Goodreads: 3.44

Gabby, Billy, Izzie, Andy, si Sean-fiecare cu propria lor personalitate, total diferiti ca si talente in arta, sport si stiinta reusesc sa formeze un grup de prieteni nedespartiti. Atwood School- Aici incepe totul, intr-o zi luminoasa din luna septembrie, erau la gradinita si devin inseparabili –un grup cunoscut in afara ca- Big Five. In aceasta lume rarefiata, cinci familii cresc mai aproape, si cinci copii infloresc unul langa celalalt, constienți de furtunile care se aduna in jurul lor.

Dupa ce fiecare isi traieste adolescenta, viețile lor aparent perfecte sunt lovite, pasi gresiti facuti in modul cel mai nefericit, iar pierderile si victorii sunt mari si mici. Si, unul cate unul, se intorc inapoi la grupul lor Big Five pentru a incerca sa isi recastige echilibrul. Dar, calea de urmat nu este nici sigura, nici clara. Viata i-a indemnat pe fiecare sa faca unele alegeri si este destul de greu sa te repui pe o anumita linie de plutire Viata lor a fost separata si diferita, provocarile si riscurile devind mai mari, pierderile clare. Va fi greu sa te reantorci si sa vrei sa pornesti intr-o calatorie de prietenie, de supraviețuire, si dragoste.

Cartea este oarecum confuza din cauza multitudinii de personaje si incerci sa descurci itele: care, cine, cum, ce.

Problemele de divort, parintii dependenti de munca, alcoolul, drogurile, acestea au contribuit mult in viata fiecaruia dintre cei cinci prieteni si familiile lor.

Iesim putin din confuzie si banalitate in momentul in care: Prietenii incep sa isi piarda prietenii!

Prima este Gabby ucisa de un sofer beat, urmeaza Billy care moare din cauza unei supradoze, iar Andy pierde un pacient de la resedinta si se sinucide.

Povestile care se evidentiaza vor fi cele ale lui Izzy educatoare la o gradinita si Sean care devenise politist si care intrase in FBI sa razbune moartea fratelui sau. Dar si Sean este impuscat in timpul unei misiuni, numai ca reuseste sa supravietuiasca si pleaca din FBI.

Cei doi vor avea o poveste comuna sau separata?

Povestea se intinde pe zeci de ani, o trecere prin provocarile pe care viata ti le scoate in cale, o confruntare cu diverse situatii. O poveste care te face sa te gandesti ca, atunci cand esti la greu esti un mare norocos daca ai un prieten pentru totdeauna de partea ta.

Despre aceasta carte va pot spune ca este destul de banala si fara prea multa deschidere de emotivitate, Avand in vedere ca eu nu sunt o impatimita a stilului acestei autoare poate am tratat superficial si nu am inteles adevarata valoare a cartii. Din aceasta cauza poate ca eu am judecat-o gresit cand spun ca nu m-a “sensibilizat”.

Poate voi cei care o sa cititi cartea veti avea o alta parere si se poate sa va placa.

Care este povestea celor doi ramasi? Vom afla in cartea: “Prieteni pentru totdeauna”-Danielle Steel, ce apare in colectia “Carti Romantice” din data de 14.11.2014.

Autor: Iasmy

6 COMMENTS

  1. Multumesc Iasmy.Sunt tentata sa o cumpar.Astept totusi si parerea lui Geo.Daca se merita o cumpar sambata de la chiosc

  2. Desi nu prea sunt o mare fana a autoarei, parca as fi destul de tentata sa o citesc. Dar voi astepta mai intai parerea lui Geo. 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.