Uite, asa arata fericirea de Jennifer E. Smith

Titlul original: This is What Happy Looks Like
Editura Epica
Anul 2013
Traducere: Adrian Deliu

Graham Larkin si Ellie O Neil nu s-au intalnit niciodata, dar ajung sa se cunoasca – fie si numai virtual – atunci cand Graham ii trimite ei, accidental, un e-mail despre purcelusul sau, pe care-l tine ca animal de companie. Intre cei doi tineri de saptesprezece ani – care locuiesc in parti opuse ale tarii si nici macar nu-si cunosc prenumele adevarate – debuteaza o relatie sincera si spirituala, prin corespondenta electronica.

Graham si Ellie isi impartasesc detalii despre vietile, sperantele si temerile lor. Insa nu-si destainuie unul altuia totul. Graham nu cunoaste secretul din familia lui Ellie, iar Ellie n-are habar ca viata lui Graham se desfasoara in lumina reflectoarelor.

Cand Graham profita de ocazia de a-si petrece o bucata de timp in Henley, oraselul lui Ellie, din statul Maine, el incearca sa mute relatia din mediul online in cel personal. Dar e posibil ca doua persoane apartinand unor lumi atat de diferite sa fie impreuna?

Intinzandu-se pe perioada unei veri caniculare, si surprinzand un punct de rascruce din existenta celor doi protagonisti, actiunea noului roman al lui Jennifer E. Smith dovedeste, intr-o maniera subtila si fermecatoare, ca viata -la fel ca si dragostea – este plina de neprevazut.”

Uite, asa arata fericirea este o carte usoara, relaxanta, ideala pentru vacanta mai ales ca nu te solicita foarte mult actiunea. Te amuza pe alocuri si te face sa te intorci in trecut, sa simti impreuna cu personajele primul fior si chiar primul sarut. Mi-a placut de Graham pentru ca a depasit bariera virtuala si a cunoscut-o pe adevarata Ellie. Sunt de apreciat calitatile lui: sinceritatea din mesaje, naturaletea si onestitatea. Desi este faimos, in realitate se bucura de lucrurile marunte specifice varstei si chiar ii este dor de viata fara celebritate. Intalnirea cu Ellie il duce pe alt taram, cel fara griji si fara oameni curiosi (chiar si pentru scurt timp), il determina sa se gandeasca la copilaria sa si la placerile marunte realizate impreuna cu parintii. Simte ca traieste si va face tot ce se poate pentru ca Ellie sa fie protejata de presa dornica de scandal.

Ellie este o persoana luptatoare, are un loc de munca pe timpul verii si face pasi mici pentru a se remarca cu pasiunea pentru poezie. A reusit sa suporte lipsa tatalui si chiar daca a fost greu, a inteles deciziile mamei sale de-a lungul timpului. Graham apare ca o ploaie racoritoare in plina canicula, o determina sa se gandeasca la viata ei, dar mai ales daca ar trebui sa indrazneasca si sa-si cunoasca tatal in realitate, sa se bucure de fiecare clipa impreuna.

Cum arata fericirea?

Ellie „Rasarituri de soare deasupra apelor golfului. Inghetata intr-o zi caniculara. Zgomotul valurilor de-a lungul strazii. Felul in care se face covrig cainele meu, langă mine, pe canapea. Plimbarile de seara. Filmele minunate. Furtunile cu tunete si fulgere. Un cheeseburger bun. Zilele de vineri. De sambata. Chiar si de miercuri. Cand iti vari degetele de la picioare in apa. Pantalonii de pijama. Slapii. Inotul. Poezia. Absenta fetelor zambitoare intr-un e-mail.
Pentru tine cum arata?”

8 puncte/10

Autor: Mili

11 COMMENTS

  1. Si mie imi place descrierea!Cand voi dispune de buget mai mare o voi cumpara cu siguranta.Deja am trecut-o pe lista de urmatoare achiziti.

  2. Am inceput sa citesc aceasta carte, insa nu prea m-a fascinat si nu am mai terminat-o. Este singura carte de la Epica pe care nu am reusit sa o citesc in intregime. Poate ca o voi incepe iarasi la vara.

    • Daca ai un moment in care doresti liniste si o poveste care sa nu te solicite, atunci iti recomand cartea.
      Eu m-am simtit bine citind-o 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.