Primejdii în regat - Alain Berenboom - Crime Scene Press

Primejdii în regat, de Alain Berenboom

Editura: Crime Scene Press

   Primejdii în regat cărţi poliţiste.

    Bruxelles, 1947. Belgia stă pe un butoi de pulbere. Francofonii se tem de scindarea țării, în timp ce flamanzii vor să-l alunge pe rege și să instaureze o republică independentă. Sunt confruntări între republicani și regaliști, între comuniști și cei de dreapta, între sindicaliști și patroni. Până și în cadrul mișcărilor de stânga sunt disensiuni – unii acceptă tutela Moscovei, alții o resping cu îndârjire. Miza? Ca de obicei, lupta pentru putere.

  În această atmosferă, un detectiv lipsit de experiență, Michel Van Loo, este angajat să ancheteze dispariția unui tânăr funcționar din Ministerul de externe, fost luptător în rezistență. Un caz care, inițial, pare simplu, devine extrem de complex, pe măsură ce detectivul înaintează cu cercetările sale, stârnind un viespar nebănuit la început.
Un polar palpitant, scris cu talent și umor, datorat unui important scriitor belgian contemporan.

Surse foto şi text: Editura Crime Scene Press

   ALAIN BERENBOOM este o figură esențială a literaturii belgiene contemporane. S-a născut la Bruxelles, în 1947. Tatăl său, farmacist de profesie, era de origine poloneză, iar mama lituaniană, născută la Vilnius. Este, în același timp, unul dintre cei mai cunoscuți scriitori belgieni contemporani de limbă franceză, dar și o autoritate internațională în domeniul drepturilor de autor. A publicat 12 romane, o piesă de teatru și o colecție de nuvele. Cavaler al Ordinului Leopold, din 2004. Academia regală belgiană de limbă și literatură franceză i-a acordat Premiul Felix Denayer, în 2007, pentru ansamblul operei sale literare și Premiul Emile Berneheim, în 2010, pentru cel mai bun roman belgian al anului – Rege în Congo. A primit Premiul Rossel pentru anul 2013, unul dintre cele mai prestigioase premii literare belgiene, acordat de către cotidianul Le Soir.

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Cărţi de citit

  Primejdii în regat – Alain Berenboom – Crime Scene Press

 

4 COMMENTS

  1. Mmm, sună interesant! Deşi, am alte cărţi în plan! 🙂 Poate voi avea ocazia să o citesc şi eu, îmi pare interesant subiectul.. Acum depinde de stilul adoptat. 😀

  2. Mersi Iasmy! Suna bine si adevarul este ca toate cartile citite de la crime scene press mi-au placut

  3. Deocamdata nu imi dau seama daca va fi sau nu pe gustul meu. Descrierea nu imi spune multe. Multumesc, oricum, de recomandare 🙂 .

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.