Cărţi poliţiste de citit în vacanţă
Cărţi poliţiste de citit în vacanţă
Cărţi poliţiste de citit în vacanţă romane bune politiste.
1. Obsesia – Karin Slaughter – Editura RAO
Karin Slaughter oferă cititorilor detalii prețioase în procesul de investigare a crimelor încât este imposibil să nu empatizezi cu cei care suferă și să îți pui semne de întrebare legate de cruzimea cu care sunt măcelărite victimele. Minuțiozitatea cu care scrie autoarea își dă senzația că nu lasă la voia întâmplării investigația sau modul cum s-ar putea dezlega misterul crimelor.
Două sinucideri în două zile nu e chiar ceva neobişnuit, dar înjunghierea lui Tess îl pune pe gânduri pe Jeff. Se pare că Andy, prima victimă, avea pictat un tablou cu organele intime a celei de a doua victime. Să fie o legătură între cei doi?
Cei doi ar fi fost evrei, iar cineva din Campus scrie pe ziduri cuvinte denigratoare la adresa negrilor. Poate cineva vrea doar rasă pură de albi? Ştim că Tess era însărcinată cu un negru. Atât timp cât este negru, evreu, hispanic, nu contează. Este cazul de panică generală?
A treia sinucidere? Sau o altă crimă mascată? Literaturapetocuri – recenzie
2. Chemarea cucului – Robert Galbraith – Editura Trei
Robert Galbraith este pseudonimul lui J.K. Rowling.
O carte care te tine captiv în paginile ei şi pe care nu o vei uita foarte uşor. O carte pe care vei dori să o reciteşti şi şă o ai în bibliotecă, pentru ca merită.
Atunci când un topmodel celebru îşi găseşte moartea căzând de la un balcon acoperit de zăpadă din Mayfair, se presupune că fata labilă emoţional s-a sinucis. Cu toate astea, fratele ei refuză să creadă concluzia poliţiei şi îi cere detectivului particular Cormoran Strike să se ocupe de caz.
Strike este un veteran de război – cu traume atât fizice, cât şi psihice -, a cărui viaţă e un dezastru. Deşi îi oferă o siguranţă financiară, ancheta are preţul ei: cu cât Strike pătrunde mai adânc în lumea complexă a tinerei fete, cu atât lucrurile devin mai sumbre şi pericolele nu întârzie să apară.
Captivant, cu o scriitură elegantă, impregnat de atmosfera londoneză – de la străzile tăcute din Mayfair şi puburile dosnice din East End, la agitaţia din Soho -, Chemarea cucului este o carte remarcabilă. Aducându-l în scenă pe Cormoran Strike, acesta este primul roman poliţist al scriitoarei J.K. Rowling, scris sub pseudonimul Robert Gilbraith şi care s-a bucurat de o primire entuziastă.
3. Moartea demonului – Anne Holt – Editura Trei
Într-un orfelinat din Oslo, un băiat în vârstă de doisprezece ani, pe nume Olav, provoacă haos. Agnes Vestavik, directoarea severă a instituției, vede ceva înspăimântator în ochii băiatului: o ură neostoită.
Când Vestavik este găsită moartă în biroul său, înjunghiată în spate cu un banal cuțit de bucătărie, iar Olav e de negăsit, cazul ajunge în mâinile rebelei polițiste Hanne Wilhelmsen, recent promovată în funcția de inspector-sef în cadrul Poliției din Oslo.
Este Olav un criminal sau doar o victimă?
Și, pentru a rezolva acest caz, va putea Hanne să învețe să aibă încredere în ceilalți, nu doar în propriile instincte? Literaturapetocuri recenzie
4. Viermele de mătase – Robert Galbraith – Editura Trei
Viermele de mătase este al doilea roman din mult apreciata serie care îi are drept protagonişti pe detectivul Cormoran Strike şi pe tânăra şi curajoasa lui asistentă, Robin Ellacott.
O poveste pe care o veţi citi pe nerăsuflate. O carte cu multe răsturnări de situaţie.
Când scriitorul Owen Quine dispare, soţia lui apelează la detectivul particular Cormoran Strike. La început, femeia crede că soţul ei a plecat pentru că a vrut pur şi simplu să fie singur câteva zile – aşa cum a mai făcut înainte – şi îi cere lui Strike să-l găsească şi să-l aducă acasă.
Dar, pe măsură ce ancheta lui Strike înaintează, devine limpede că dispariţia lui Quine implică mai multe decât şi-ar fi imaginat soţia lui. Scriitorul tocmai a finalizat un manuscris în care face câte un portret necruţător aproape fiecărei persoane pe care o cunoaşte. Dacă romanul ar fi publicat, ar distruge vieţi – aşadar, sunt mulţi care ar vrea să-l reducă la tăcere pe Quine.
Iar când scriitorul este găsit ucis cu brutalitate în împrejurări stranii, pentru Strike devine o cursă contracronometru să înţeleagă ce l-a împins pe ucigaşul nemilos să comită acea crimă atroce…
5. Apelul Morţilor – Ian Rankin – Editura Leda
Cartea este foarte complexă, scrisă pe mai multe planuri, foarte multe personaje care se intersectează între ele și cu viețile polițiștilor, multe interese, multă lăcomie, ură, sete de putere, dorința de dreptate. Literaturapetocuri.ro – recenzie
Ce pot avea în comun crimele în serie, politica locală și reuniunea la nivel înalt G8 din Scoția?
În orașul Edinburgh s-a comis încă o crimă – dar pentru că victima este un violator recent eliberat din închisoare, polițiștii nu depun prea mare efort în rezolvarea cazului. Lucrurile se vor schimba însă simțitor atunci când intră în scenă celebrul, dar și problematicul inspector John Rebus. Împreună cu sergentul Siobhan Clarke, mai tânăra sa colegă, acesta descoperă dovezi că un criminal în serie se află în libertate…
În aceeași perioadă, în Scoția se desfășoară reuniunea la nivel înalt G8. La un dineu organizat în deschiderea acestui eveniment, unul dintre parlamentarii invitați își pierde viață. Inspectorul Rebus investighează și aparenta sinucidere a acestuia, dar șefii săi, care din motive necunoscute doresc să mușamalizeze totul, îi retrag cazul. Cum Rebus nu a respectat însă niciodată regulile, iar Siobhan are motive foarte personale pentru a vâna un polițist însărcinat cu reprimarea tulburărilor publice, începe o luptă înverșunată împotriva propriilor colegi…”
6. Ucigaşul dragonului – Leif G.W.Persson – Editura Trei
Al doilea roman din seria inspectorul Evert Bäckström
Inspectorul Evert Bäckström este creația antipatică, dar incontestabil de strălucită și amuzantă a lui Leif G.W. Persson: un polițist memorabil, mizantrop, lipsit de etică și arogant, care poate transforma o scenă a crimei într-o comedie neagră, având grijă să enerveze pe aproape toată lumea.
Când un băiat care împarte ziare găsește cadavrul unui bătrân care fusese bătut și strangulat, toată lumea crede că este vorba despre o crimă obișnuită. Dar nu și Bäckström.
Se dovedește că instinctul detectivului nu dă greș: băiatul care împarte ziare dispare, iar Bäckström rezolvă o enigmă aparent de nepătruns cu aceeași combinație de nepăsare, noroc și intuiție magistrală.
7. Adversarul secret – Agatha Christie – Editura Litera
Adversarul secret” este prima carte pe care am citit-o cu acești doi protagoniști: Tommy și Tuppence. Dar, trebuie să vă spun că i-am îndrăgit din prima clipă! Tommy și Tuppence sunt doi tineri, amici din copilărie. Se reîntâlnesc după război și, fiind amândoi fără bani, decid să își înființeze un „parteneriat comercial”, sub denumirea de Tinerii Aventurieri.
Pe parcursul întregii lecturi, am încercat să dezleg și eu ițele încurcate ale poveștii, alături de cei doi parteneri. Credeți că am reușit să ghicesc cine este în spatele organizației? Nu, deși am avut bănuieli în continuu. Agatha Christie nu are nevoie să reconfirme talentul scriitoricesc, dar totuși, a reușit din nou să mă surprindă. Literaturapetocuri – recenzie
8. Un loc sub soare – Liza Marklund – Editura Trei
Annika află că există un al treilea copil, o adolescentă, Suzette, care nu e de găsit nici acasă la mama sa naturală. Pornește o adevărată anchetă în acest sens și nu înțelege de ce toate drumurile duc într-o rețea de traficanți de droguri, o lume plină de bani și de oameni periculoși. Se dezvăluie atât de multe secrete și se fac atât de multe conexiuni, încât la un moment dat ai putea avea impresia că toate vin una după alta. Tocmai de aceea este Liza Marklund una din cele mai bune autoare de romane polițiste. Pentru că știe când să accelereze și când să liniștească apele. Știe când să spună un secret și când să îl păstreze. Literaturapetocuri.ro – recenzie
9. Răzbunarea Sluților – Rodica Ojog-Brașoveanu – Editura Nemira
„Răzbunarea sluților” este o adevărată pledoarie pentru echilibru prin trecerea de la toleranță, la înțelegerea profundă a lucrurilor. Conștientizarea faptului că fiecare ființă e unică și sublimă prin valorile sale morale ne scutește în viața de zi cu zi, de un munte de conflicte. Invidia este una din cele mai periculoase simțiri pe care cineva le poate cultiva… iar cel mai periculos tip de invidios este nu este acela care se întreabă de ce tu ai și el nu, ci acela care își dorește ca tu să nu mai ai.
„Răzbunarea sluților” relevă conflictele care explodează în societate din cauza invidiei, a imposibilității de a discerne faptul că fiecare om are parcursul său în această lume și rolul nostru este acela de comunicare în armonie. Literaturapetocuri – recenzie
10. Justiţiarii – Adam Creed – Editura Univers
Citind pe copertă scurta prezentare făcută cărţii: ”Un bărbat care a fost acuzat de pedofilie, dar nu a fost niciodată condamnat, este asasinat cu o cruzime inimaginabilă în apartamentul său din Londra, în care nu se vede nici o urmă de intrare prin efracţie. La puţin timp după aceea un altul este torturat şi lăsat în viaţă doar pentru a trăi o vreme cu teroarea că va suferi din nou aceleaşi chinuri. Pentru a investiga aceste crime, detectivul inspector Will Wagstaffe trebuie să se întoarcă în trecut şi să se confrunte cu propriii săi demoni: oare va reuşi să-i învingă?”, m-am gândit că va fi o carte de acţiune uşor citibilă. Dar s-a dovedit a fi o carte de acţiune antrenantă şi foarte interesantă, în acelaşi timp, o carte care pune multe întrebări şi probleme, care ne vorbeşte despre oameni, destine şi vieţi din prezent şi din trecut. Acţiunea este foarte densă, personajele sunt foarte multe aşa că e greu de povestit, dar vă voi spune totuşi câte ceva vorbind mai mult despre personaje, acţiunea lăsându-vă pe voi să o descoperiţi. Literaturapetocuri.ro recenzie
11. Femeia din portbagaj – Lucian Dragoş Bogdan – Jacky Schwartzmann – Editura Tritonic
“Lyon, Franța… Cadavrul unei femei este descoperit într-un portbagaj. Din primele cercetări, pare a fi de origine română. Două anchete paralele – una condusă în Franța de un jandarm în pragul pensiei și, una condusă în România de un comisar cu o căsnicie aflată în impas – încearcă să găsească indicii ca să reconstituie firul tragicului eveniment.”
Mi-am dorit să citesc “Femeia din portbagaj” în primul rând pentru că am văzut că este o poveste din “Seria Vagabond”, serie pe care am lecturat-o cu plăcere și interes. Apoi eram curioasă cum se vor armoniza cele două părți, ale aceleași povești, pentru că Lucian Dragoș Bogdan colaborează pentru întâmplările din Franța cu Jacky Schwartzmann.
În paginile lui Lucian Dragoș Bogdan ne reîntâlnim cu personaje din Seria Vagabond: polițiști, civili, oameni și copii ai străzii. Literaturapetocuri – recenzie
12. În boxa acuzaţilor – Michael Hartland – Editura Orizonturi
Doctor Quinn ajunge acasă buimăcit de oboseală, găseşte casa plină de poliţişti, soţia lui Nikki şi copiii Tom şi Jessica nicăieri. Este speriat, confuz, disperat şi cumplit de obosit, le spune poliţiştilor unde a fost, dar Manning, şeful comisariatului din Bristol (Anglia) îl arestează convins că şi-a ucis soţia şi copiii.
Multe personaje, multă acţiune pigmentată cu poveşti de dragoste, principiul că nimic nu este ce pare a fi, şi mai ales deznodământul surprinzător şi total neaşteptat, iată ingredientele unui roman care te ţine conectat de la prima până la ultima filă. Literaturapetocuri – recenzie
13.Secretele din Strada Portului – Ann Cleeves – Crime Scene Press
O crimă înainte de Crăciun, în metrou, un martor, un secret vechi din trecutul unei comunităţi în aparenţă inocentă. Toate indiciile duc la strada Portului şi totuşi, oare de ce toţi cei care locuiesc acolo se feresc să vorbească?
Este un roman poliţist foarte bine scris, care te “obligă” oarecum să gândeşti în rând cu criminaliştii, să–ţi faci propriile deducţii şi al cărui final este mai mult decât surprinzător. Literaturapetocuri – recenzie
14. Moștenirea – Yrsa Sigurdardóttir – Editura Trei
La fel ca în multe cazuri din literatura nordică, acest roman este alcătuit pe două planuri narative – unul din 1987, iar celălalt din ziua de azi. Trei frați au fost separați încă din copilărie și dați spre adopție. Deși dragostea dintre ei era mare, ideea era că aceasta le-ar fi făcut rău, de aici și despărțirea lor. Legătura lor cu crimele care au loc după 25 de ani pare inexistentă.
E incredibil cum Yrsa Sigurdardóttir creează o lume în care minuțiozitatea și teroarea pun stăpânire pe toți. Este o scriitoare cu mare atenție la detalii, chiar dacă uneori acestea sunt macabre. Tocmai ele fac diferența și dau nota de realism a tabloului. Sunt încântată până peste cap de modul în care are grijă să ne imaginăm exact ceea ce se întâmplă victimelor. Ne pune practic în pielea lor și ne stârnește cele mai grozave frici. E o maestră a genului polițist, dar are și accente horror. Cartea asta, citită în miez de noapte și fiind singur în casă, nu știu exact cât este de compatibilă cu un somn liniștit! LITERATURAPETOCURI – recenzie
15. Patimile doamnei ministru – Bogdan Hrib – Editura Tritonic
Romanul este foarte bine scris, povestea reușind să trezească curiozitatea și interesul cu fiecare pagină parcursă, foarte multe detalii desprinse parcă din realitate. Am fost prinsă de aceste acțiuni și mistere de la început până la final. Mi-a plăcut foarte mult. Literaturapetocuri recenzie
Seria Stelian Munteanu, volumul 5
,,Vântul suflă în rafale repezi și scurte. Câteva șuvițe de par încărunțit și neobișnuit de lung pentru un personaj atât de vârstnic se zbat haotic. E dimineață și e liniște. E pustiu. Sirenele nu au fost necesare, doar ledurile colorate în albastru electric clipesc obsesiv. Un Volkswagen Passat alb cu inscripția POLIŢI. Toni se freacă la ochi cu gesturi nervoase și o pală de vânt nebun îi provoacă un frison rece. Mârâie înghițindu-și o înjurătură. Poliţi, adică polițiștii politicoși. Râde în sinea lui de propria-i glumă răsuflată.”
16. Necuratul din Colga – George Arion – Crime Scene Press
De data asta George Arion schimbă “tonalitatea” cu care ne-a obişnuit. Cartea e scrisă într-un limbaj pe care-l auzi pe stradă, uneori agramat, alteori în jargon, uneori frustrant alteori amuzant.
Parcă autorul ar fi pus un pariu cu cineva sau cu sine însuşi, că poate să scrie şi aşa (ceea ce caracterizează de altfel un scriitor bun-putinţa de a scrie bine folosind orice limbaj şi despre orice subiect)sau poate că doar s-a distrat scriind romanul.
Şi totuşi brodând pe seama unor crime şi a unei anchete, George Arion face o radiografie dureros de sinceră, grotească uneori a societăţii în care trăim.
Aşa că indiferent de motive lui George Arion i-a “ieşit”din nou un roman interesant, alert, amuzant şi mai ales bine scris. Literaturapetocuri – recenzie
17. Zeita oarbă – Anne Holt – Editura Trei
Creatoarea romanului poliţist modern din Norvegia
Primul roman dintr-o nouă serie semnată de mult îndrăgita scriitoare norvegiană: seria Hanne Wilhelmsen
Acţiunea este alertă, iar întorsăturile neaşteptate te ţin cu sufletul la gură.
Un traficant de droguri omorât în bătaie este găsit pe malul râului Aker, într-o suburbie din Oslo. Întâmplarea nu face prea multă vâlvă, până când, câteva zile mai târziu, avocatul victimei este găsit, şi el, asasinat în propriul apartament. Seria de morţi suspecte continuă, ceea ce o conduce pe inspectoarea de poliţie Hanne Wilhelmsen către o reţea mafiotă de trafic de stupefiante, dirijată de undeva din rarefiatele sfere ale societăţii norvegiene.
Până la ce nivel va reuşi să ajungă încăpăţânata anchetatoare secondată de ofiţerul de poliţie Håkon Sand? Şi care vor fi procedurile legale prin care va putea dejuca strategiile avocăţeşti ale suspecţilor?
18. Fantoma de pe lac – Monica Ramirez – Editura Tritonic
Monica Ramirez creează ambianța perfectă pentru a captiva atenția fără să te simți sufocat de detalii. Acțiunea este bine structurată astfel încât paginile trec cu ușurință, iar personajele se contopesc cu aerul fierbinte din luna august.
Fantoma de pe lac este o carte polițistă, dar presărată cu o doză de romantism. Misterul este la tot pasul și elementele lipsă se întregesc puțin câte puțin.
Mi se par adorabile poveștile care transmit acea stare de autenticitate si fără să vrei te transformi în martor teleportându-te direct în centrul acțiunii, să simți suspansul, adrenalina sau teama. Literaturapetocuri.ro recenzie
19. Dansul morţii – Linda Fairstein – Editura Tritonic
Alexandra Cooper este procuror în vârstă de 37 de ani, o femeie puternică, deșteaptă și bine educată. Împreună cu detectivii Mike Chapman 37 de ani și Mercer Wallace mai în vârstă cu 5 ani decât aceștia, lucraseră în aceeași echipă la mai multe cazuri decât vor avea cei mai mulți procurori în toată cariera lor. Mercer s-a transferat de la Omucideri la Victime Speciale, Alex-procuror la departamentul infracțiuni sexuale, amândoi fiind bucuroși când ajutau femeile să facă dreptate într-un sistem cu legi arhaice. Mike, un detectiv excelent se întoarse la muncă după o scurtă pauză, iubita lui murise într-un accident ciudat la schi cu câteva luni în urmă. Copleșit de durere se îndepărtase de toată lumea, chiar și de cei mai apropiați prieteni.
Mi-a plăcut acest trio de oameni diferiți cu aceeași pasiune, munca și dreptatea. Această carte m-a dus într-un film în care eu asistam curioasă la ceea ce urmează, la cine mai apare suspect sau la ce decizii neașteptate ajung detectivii.Literaturapetocuri.ro recenzie
20. Indicii anatomice – Oana Mujea – Crime Scene Press
Voi ce ați spune dacă ajungând acasă, în interiorul atât de familiar, ați găsi pe masa din sufragerie câțiva trandafiri ofiliți și… o pereche de ochi sau… o ureche sau… câteva degete sau… dinți? Organe umane, bineînțeles! Criminalul nu se joacă.
Indicii anatomice este prima carte din seria Iolanda Știreanu. Seria poartă numele detectivei Iolanda Știreanu, pentru apropiați Lala. Tânără și cu o carieră promițătoare, este țintuită în casă de o problemă psihică: agorafobia. De 2 ani de zile, Iolanda nu a mai ieșit din casa transformată în sanctuar: un apartament spațios, confortabil și mobilat după propriile nevoi. Cu o bandă de alergat și tehnologie de ultimă oră, Iolanda încearcă să țină pasul cu lumea exterioară. Colaborează în continuare cu Poliția de la distanță, prin intermediul laptopului și Internetului. Singurele persoane pe care le-a văzut față în față în acest timp sunt Carmen și Mihai, un colaborator.
Așadar, dacă vă plac romanele cu acțiune, suspans, crimă sau thrillerele psihologice, serialele polițiste gen Criminal Minds, CSI sau Profilage, trebuie neapărat să citiți Indicii anatomice. Ca și mine, veți fi captivați de la primul rând. Dar dacă aveți un stomac mai sensibil, preferând lecturile romantice, liniștite, iar thrillerele vă sperie, provocându-vă coșmaruri, poate n-ar fi o bună alegere. Literaturapetocuri.ro recenzie
21.Tărîmul morților – Jean-Christophe Grangé – Crime Scene Press
Două crime cumplite. Același mod de operare – shibari, o străveche tehnică japoneză de legare a prizonierilor.
Comandantul Stéphane Corso se vede nevoit să descindă în lumea tenebroasă a sado-masochismului ca să dezlege misterul. În același timp, trebuie să câștige custodia fiului său după un divorț urât.
22. Crima la Torino de Stelian Turlea – Editura Crime Scene Press
Găsiţi în ea frânturi din viaţa de zi cu zi, rivalităţi între scriitori, gelozii între femei, rivalităţi în poliţie, rivalităţi între bogătaşi, clanuri mafiote italieni şi români, vendete vechi de 100 de ani.
Eu vă mai spun doar că, romanul este scris într-un stil antrenant, incitant şi chiar amuzant, cu un umor fin.
Nu degeaba George Arion afirmă ”Excelenta proză pe care o scrie Stelian Ţurlea e o mărturie exactă, credibilă despre anii noştri” Literaturapetocuri.ro recenzie
23. Destinul lupului singuratic – Adrian Christescu -Editura Adenium
Ar fi simplu să spui: un roman plin de evenimente, mister, acţiune şi un justiţiar-un fel de Robin Hood al vremurilor moderne. Dar este mult mai mult decât atât. Bazat pe o figura centrală, Virgil Săndulescu, cartea prezintă de fapt pe două planuri, înainte de 1989 şi după, o frescă a societăţii române, o caracterizare a celor ce erau la putere, a celor ce au ajuns la putere, a modului în care pentru a acoperi fraude şi injustiţii (făcute numai pentru că se poate) se concentrau forţe şi logistică în ideea de-a folosi un pion pentru îndepărtarea bănuielilor de adevăraţii vinovaţi. Literaturapetocuri.ro recenzie
24. Dosarul Cameleonul – Peter Robinson – Editura Leda
“Dosarul Cameleonul” este un roman poliţist ce face parte din seria Inspector Banks. Încă de la început suntem părtali la evenimente înspăimântătoare. Romanul a devenit baza pentru episodul pilot a serialului de televiziune DCI Banks.
Deşi în “Dosarul Cameleonul” acţiunea începe cu prinderea criminalului, extrem de multe elemente reuşesc să creeze confuzie. Este evident cine este criminalul, dar nimic din acest caz nu este atât de simplu pe cât pare. Crimele înfăptuite sunt atroce. Iar povestea Celor şapte din Alderthorpe este greu de digerat. Literaturapetocuri.ro recenzie
25. Reduşi la tăcere – Kristina Ohlsson – Editura Univers
Mulți dintre cunoscuții vicarului exclud posibilitatea ca el să-și fi împușcat soția. Dar dacă nu este el făptașul, cine a fost? Se știe că ani de zile a luptat pentru drepturile imigranților. Să fi avut un conflict atât de violent cu cineva încât acea persoană să se hotărască să-i ucidă? Problema refugiaților și modul cum sunt aduși în Suedia, căile de pătrundere, plățile care se fac, ascunderea lor, consecințele pe care le suportă aceștia în cazul în care vor să se destăinuie cuiva, dar și implicarea vicarului Jakob Ahlbin, oferă originalitate acestei cărți.
Acest caz a atins punctul de fierbere din momentul în care mai apar două cadavre, unul dintre ele fiind legat direct de moartea lui Jakob Ahlbin și a soției lui. Pe de altă parte, detectivii trebuie să ia în considerare și anomaliile din jurul morții Karolinei, motivul care ar fi provocat disperarea tatălui ei. Dar dacă se dovedea că nu Karolina fusese cea care murise? Literaturapetocuri.ro recenzie
26. Julieta avea un pistol şi Un glonţ pentru Julieta – Tony Mott
Sunt două romane de acţiune, cu crime, cu spioni, cu descoperiri din lumea medicală, cu medici, agenţi secreţi, dragoste, ură, prietenii, trădate. Şi totuşi sunt romane total “atipice”, dar cu atât mai interesante, multă acţiune, dar şi multă psihologie şi cunoaştere a naturii umane. Oricum nu ai timp nici o secundă să te plictiseşti. Literaturapetocuri.ro recenzie
27. Cartea oglinzilor – Eugen Ovidiu Chirovici – Editura Rao
Romanul este structurat pe trei părţi, trei poveşti, trei adevăruri ale aceleaşi întâmplări, moartea tragică a profesorului Joseph Wieder: ”..una dintre cele mai importante personalităţi care predau la Princeton în acei ani, considerat un soi de Prometeu, coborât printre noi muritorii ,pentru a ne învaţă tainele focului”
Fiecare parte, fiecare etapă este povestită din perspectiva celui care încearcă la momentul respectiv să desluşească povestea.
Cartea este scrisă în stilul alert, concentrat, interesant şi incitant al lui Eugen Ovidiu Chirovici. Literaturapetocuri.ro recenzie
28. Postaşul sună întotdeauna de doua ori de James M. Cain – Editura Paladin
Dacă mă întrebai acum ceva timp (ani) dacă îmi doresc să citesc această carte, cu siguranță aș fi căutat cea mai elegantă formă să spun nu. Și deși, ca orice cititor înrăit, îmi doresc multe cărți, m-aș fi lipsit fără regrete de acest titlu. Aș fi refuzat, dar astăzi mă bucur că am reușit să citesc acest roman minunat. Un roman întunecat, o poveste de dragoste și prețul pe care este capabilă să-l plătească în numele iubirii pătimașe, arzătoare și fulgerătoare.
Povestea ce se țese în puține pagini este destul de simplă: un personaj irezistibil, o femeie focoasă și un ”grec” nesuferit oferă cititorului un spectacol plin de acțiune, planuri pentru crima perfectă, o poveste de iubire ușor atipică și un final neașteptat. Literaturapetocuri.ro recenzie
Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: , , cartepedia, Diverta, librărie.net şi cărtureşti
Topuri cărţi
Cărţi poliţiste de citit în vacanţă
Utilă listă! Mulțumesc pentru recomandări! N-am citit decât două, așa că am ce recupera.
Cu placere!
Sunt convinsa ca oricare dintre ele reprezinta o alegere excelenta!
[…] recomandare de Mili & Iasmy pe Literatura pe tocuri […]