Printul visurilor de Lisa Kleypas-Editura Miron

Printul visurilor de Lisa Kleypas-Editura Miron

Prințul visurilor de Lisa Kleypas

Titlul original: Prince of Dreams
Editura Miron
Anul apariției: 2015
Nr. pagini: 366
Traducere: Andreea Radu
Genul : Historical romance

Seria Stokehursts: 1. Îngerul de la miezul nopţii (Midnight Angel-1995), 2. Prinţul visurilor (Prince of Dreams-1995)

Cea mai bună autoare de Romance…“ SEATTLE TIMES
Într-o bună zi chiar o să te sărut, îi spuse el, dar acea zi nu e astăzi.“
Cel mai periculos și mai dorit bărbat din Anglia, Nikolas, o vrea cu tot dinadinsul pe Emma Stokehurst, dar frumoasa, încăpățînata, domnișoară e deja promisă altuia. Cu toate astea, prințul în exil ar face orice ca să-i cîștige mîna, dar nu s-ar mulțumi numai cu trupul ei, ci i-ar dori iubirea, ca să umple cu ea golul din inima sa.

Un erou romantic, întunecat și periculos…
E o adevărată plăcere să citești acest volum…“ PUBLISHERS WEEKLY

Ne-am întîlnit prea simplu,
Într-un cerc de nobili conversînd banal.
Străini unul de altul, dar semănînd la fire,
Încet, pe nesimțite, ne-am apropiat.
Aveam același suflet, rostind fără cuvinte,
Două minți asemeni, gînduri tăinuite.
                                                                      Karolina Pavlova

Lisa Kleypas a știut să țină în suspans cititorii și a presărat detalii prețioase încă din primul volum-Îngerul de la miezul nopții. Emma, fetița năzdrăvană, foarte curioasă și dornică să fie pe plac celor dragi s-a transformat într-o frumoasă domnișoară ce se simte bine doar când este liberă, împreună cu animalele sălbatice de care are grijă acasă. În loc să se acomodeze cu hainele de gală și să se pregătească pentru o căsnicie liniștită, se simte în largul ei doar în pantaloni și în plină agitație.

Prințul visurilor reprezintă un elogiu al dragostei, tradițiilor rusești/englezești și al contrastelor sociale, dar în pofida timpului și a barierelor ce intervin la tot pasul, personajele sunt singurele care se împotrivesc destinului.
Emma și Nikolas sunt precum două animale de pradă puternice, dar în același timp vulnerabile sufletește ce se admiră și imediat aleg să se ignore cu aceiași intensitate. Își înțeleg nevoile în secret, sunt indispensabili și se respectă pentru ceea ce sunt, dar n-ar recunoaște nici picați cu ceară că nu pot trăi unul fără altul. Din păcate drumul către o conviețuire liniștită este anevoios și sunt necesare multe întâmplări ce le va deschide ochii și îi va forța cumva să înțeleagă de ce ei sunt sortiți să fie împreună.
Sunt un cuplu frumos, perfect în ochii tuturor, dar atât de diferit în intimitate. Nikolas a suferit foarte mult înainte de a fi exilat în Anglia, iar tortura îndurată l-a făcut să fugă de sentimente, să nu-și dea voie să simtă. Este îndrăgostit de Emma și adoră fiecare gest al ei, dar în același timp o respinge ca un nebun, o rănește și vrea să nu-i pese din cauza fricii. Crede că dacă alege să se deschidă totul se va nărui și va pierde siguranța. Simte că nu are ce să ofere celor din jur în afară de ură, dar va veni și acel moment critic când va înțelege de ce trebuie să se schimbe… și de ce ea este aleasa sufletului. Numai că această luptă continuă s-ar putea să se întoarcă împotriva lui și de ce nu, răspunsul să ajungă prea târziu.

În anul 1877, la doar douăzeci de ani, Emma Stokehurst este o tănără nonconformistă cu tabieturi diferite ce nu reușește să se integreze în societate. Cele câteva sezoane la care a participat au fost un eșec total, dar acum are speranțe din partea lordului Adam Milbank. Promisiunile arzătoare o fac să se simte specială, prețuită, iubită și ar face orice pentru a-l convinge pe tatăl său de intențiile nobile ale pretendentului său. Din păcate toți știu că este doar un vânător de averi, iar planurile îi sunt anulate fără știrea ei de către prințul Nikolas Angelovsky, un bărbat irezistibil din multe puncte de vedere. Chiar dacă atitudinea lui este ostilă, distantă și deloc pe placul Emmei, acesta emană un magnetism caimaginere nu și-l poate explica. Amândoi simt că sunt atrași de o forță nevăzută și scopul este să îi aducă împreună. Prințul Nikolas crede că este doar a lui și fără să se gândească prea mult îl amenință pe Adam și îl forțează să își ia gândul de la Emma Stokehurst. Următorul pas este să își urmărească prada și Emma să ajungă în brațele sale pentru consolare.
O simplă atingere și un posibil sărut îi pune sângele în mișcare, iar pulsul ei o ia razna atunci când este alături de Nikolas, dar cum ar fi dacă buzele ei ar fi simțit savoarea unui sărut adevărat?

Nikolas era unul dintre cei mai bogați nobili din Europa, și pe departe cel mai dorit. Un bărbat atît de bogat ar fi trebuit să fie foarte fericit, dar el părea mai nefericit decît toți cei pe care-i cunoscuse Emma vreodată. Oare își dorea ceva ce nu reușea să obțină? Avea cumva vreo dorință ascunsă pe care nu și-o putea îndeplini?

„…tot norocul din lume n-ar fi ajutat-o pe Emma. N-avea să fie a nici unui bărbat. Știuse întotdeauna că îi e menită numai lui, iar curînd aveau să fie împreună.”

„- Încăpățînată mică și nechibzuită, șopti în rusește, stiind că ea nu înțelege. Te-am așteptat mii de nopți. Mi-am imaginat că tu ești în locul altor femei. Am făcut dragoste cu ele și m-am prefăcut că pe tine te am în brațe. Curînd o să-ți dai seama că mi-ești sortită, și-atunci o să vii singură la mine, fără zăbavă.”

Dorința îi este împlinită, iar Emma fără să vrea ajunge în brațele lui Nikolas. Inevitabilul se întâmplă pe parcurs și după o noapte pasională alege să îi devină soție pentru a uita de răul făcut de Adam și cumva să se răzbune. Familia este revoltată, Tasia, mama ei vitregă încearcă să îi arate adevărata față a vărului său și cumva să înțeleagă că o va distruge din multe puncte de vedere prin indiferența lui, dar Emma este de neclintit.

Din acest punct relația lor va fi foc și gheață.

Pasiunea nerostită dintre Emma și Nikolas ajunge să-și ceară tributul încetul cu încetul, dar personalitățile puternice, durerea, trecutul care se află între ei le va pune sufletele pe jar și le va produce multă suferință. Cum va reuși prințul întunecat să renunțe la demonii care i-au cotropit sufletul de mic copil și cât de anevoios îi va fi drumul către fericire, rămâne să descoperiți.

Vă pot transmite doar că dragostea lor are profunzimi ascunse adânc în trecut, iar prințul Nikolas are premoniții frecvente în timpul discuțiilor purtate cu Emma purtând cumva acea senzație de déjà vu. Chiar dacă este incredibil de rece, dur și enervat de posesiv, undeva, în adâncul sufletului este o persoană specială.

Prințul visurilor mi-a pus sufletul pe jar, dar mă bucur că dorința mi-a fost împlinită și această carte a fost tradusă. Așteptările mele au fost pe măsură, chiar dacă pe alocuri a predominat indiferența lui Nikolas. I-am înțeles suferința, iar când a exagerat m-am consolat cu pasajele din trecut. Aș fi dorit mai mult din Nikolas, revenirea lui să se producă altfel, iar momentele prețioase să nu se piardă în neant din cauza lipsei de comunicare.

9.5 puncte/10

Editura Miron

Cartea Prințul visurilor este oferită pentru recenzie de către Editura Miron. Cartea poate fi achiziționată direct de la Editura Miron sau din librăriile online agreate.

Autor: Mili

11 COMMENTS

 1. Mili, ai facut o recenzie foarte frumoasa a acestei carti. Am citit-o si eu, mi-a placut chiar daca de multe ori m-am enervat pe Nicholas Angelovski. Din punctul meu de vedere, Ingerul de la miezul noptii a fost scrisa mult mai bine si m-a atras mai mult.De ce spun asta? pentru ca, dupa ce am citit Printul visurilor, am recitit „in mare” pasaje din prima carte. Oricum, cine nu a citit cartea, neaparat sa o faca.

  • Multumesc fetelor, ma bucur ca v-a placut cartea.
   Lacrima, ai dreptate, acelasi sentiment l-am trait si eu, tocmai de aceea am depunctat putin cartea, dar farmecul ramane.
   Nikolas m-a cucerit din primul volum, raceala lui de neatins au fost cele care m-au determinat sa il inteleg. Daca ar fi avut putin mai mult din caldura transmisa de autoare in Ingerul de la miezul noptii si s-ar fi transformat in personajul ideal afectuos, atunci da, as fi simtit diferenta si as fi afirmat cu tarie ca este totul perfect.
   Chiar si cu aceste mici deficiente cartea este speciala.

 2. Ca intodeauna recenzia ta a fost minunata.Abia astept sa citesc cartea. Ingerul de la miezul noptii mi-a placut foarte mult.Ador cartile scrise de Lisa Kleypas, este una din autoarele mele preferate.

 3. Felicitari Mili! Ai surprins foarte bine subiectul cartii, mi-a placut recenzia ta, iar cartea este minunata! Mi-au placut personajele, povestea lor si incursiunea in trecut! Mi-ar fi placut ca cei doi sa-si recunoasca dragostea mai repede, dar cartea m-a incantat!

 4. Felicitari Mili pentru recenzie! Cat de curand voi achizitiona si eu cartea. Intre timp trebuie sa descopar povestea din prima carte. Datorita Ellei si Tynei am descoperit si eu povestile lui Kleypas.

 5. Bravo Mili. Am auzit numai vorbe de lauda despre aceasta carte, acum abia astept sa o citesc!

 6. Felicitari pentru recenzie, pare interesanta intalnirea mentalitatii britanice cu cea rusa!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.