Ingerul de la miezul noptii de Lisa Kleypas-Editura Miron

Ingerul de la miezul noptii de Lisa Kleypas-Editura Miron

ingerul-de-la-miezul-noptii

Îngerul de la miezul nopţii de Lisa Kleypas

Titlul original: Midnight Angel
Editura Miron
Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 367
Traducere: Gabriela Anca Marin
Genul : Historical romance

Seria Stokehursts: 1. Îngerul de la miezul nopţii (Midnight Angel-1995), 2. Prinţul visurilor (Prince of Dreams-1995)

Lisa Kleypas are darul de a scrie cărți frumoase ce te țin cu sufletul la gură. Deşi acțiunea lor nu este complexă, știe cum sa dea farmec și să presare emoție, iar cititorul să simtă trăirile personajelor.

Îngerul de la miezul nopții din punctul meu de vedere este puțin aparte. Acţiunea se desfăşoară în Anglia/Rusia şi putem descoperi viaţa unei prinţese cu bune şi rele, sacrificii, etichetă, dar mai ales rigoarea legilor.

Lady Anastasia Ivanovna Kaptereva este o frumoasă prințesă, născută şi crescută în Rusia având o educație aleasă, dar din păcate este nevoită să fugă din țară pentru că este acuzată că şi-a omorât logodnicul ei-pe Mikhail. În Anglia scopul ei este să se facă nevăzută, dar cum poate reuși dacă ea strălucește precum o nestemată în lumina soarelui. La calităţile ei se adaugă şi un har moştenit de la o bunică-premoniţiile. Poate vedea fragmente din viitor ce dau de gândit şi lasă în urmă numeroase semne de întrebare.

Lordul Luke Stokehurst este un bărbat distant, un fel de „căpcăun” în anumite momente, dar se transformase aşa după ce fusese la un pas de moarte din cauza unui incendiu. În timp ce casa îi era în flăcări, intrase să-şi salveze soţia şi fiica. Din păcate soţia a murit, iar el şi-a pierdut o mână din cauza rănilor grave. În timpul zilei poartă pe post de decor un cârlig ce pare să fie de-a dreptul hidos la prima vedere, ducându-ne cu gândul la piratul din poveste :), dar pe parcurs nu se simte deloc acest handicap. Dacă autoarea nu ar menționa din când în când, totul ar fi de la sine impecabil.

Tasia a ajuns în Anglia cerând disperată ajutor verişoarei sale, dar este conştientă că nu poate rămâne în casa acesteia, trebuia să fugă oriunde pentru a a nu pune în pericol familia. O salvare a apărut când s-au gândit să apeleze la cineva de încredere, să se angajeze ca guvernantă şi să plece undeva la ţară.
Lordul Luke Stokehurst cu greu a acceptat să angajeze ca guvernantă o tânără superbă plină de secrete. Educația și comportamentul l-au determinat să facă un compromis, dar și bunul său prieten Charles a avut un rol important rugându-l să o păstreze o scurtă perioadă de timp.
La început părea să regrete acest lucru, dar pe parcurs și-a dat seama că Tasia/domnişoara Billings deși este un întreg mister periculos, ar putea fi singura persoană care l-ar face să iasă din starea lui și să iubească din nou cu adevărat. Moartea soției sale l-a marcat și chiar dacă a avut amante, fiica sa, Emma a fost singurul lui scop în viață, numai ea a contat, dar acum totul pare să fie zguduit de firea Tasiei. La prima vedere este sensibilă, neputincioasă, dar luptă precum o hienă atunci când simte că a nedreptățit un servitor, riscând să piardă locul de muncă. Deşi nu doreşte ca viaţa ei să fie cunoscută şi cu greu se poate abtine să reziste lordului, trebuie să îşi asume anumite riscuri, să spere că va exista o şansă la fericire şi poate va fi salvată. Este îngrozită că a ucis un bărbat şi noapte de noapte visează cum mâinile ei sunt pline de sânge, însă cel mai mult îi este teamă de răzbunarea lui Nikolas, fratele lui Mikhail.

Am adorat această carte datorită subiectului, pur și simplu m-a fermecat. Personajele au știut cum să mă conducă și să simt fiecare atingere, sărut, reproș, furie şi teamă. Fiica lui Luke, Emma este cireașa de pe tort în această poveste. La doar doisprezece ani are o personalitate puternică, a crescut fără mamă, dar a cunoscut dragostea tatălui și s-a adaptat din mers în pofida a numeroase guvernante care s-au străduit să o educe. Numai că Tasia reușește să îi atragă atenția și să o cucerească prin simplitate și naturalețe, dar și datorită vârstei apropiate (Emma-12 ani, Tasia-18 ani).

Printul-visurilorToate aceste mici detalii fac din Îngerul de la miezul nopții o lectură savuroasă.

Acum aștept cu nerăbdare următoarea apariție-Prinţul visurilor. Atunci voi descoperi ce ascunde prințul Nikolas și cum va evolua dragostea dintre el si Emma, fiica lui Luke. Au personalități total opuse: Nikki, un bărbat dur, expulzat din Rusia și la polul opus -Emma, o ființă năzdrăvană, fermecătoare, o adevărată tentaţie.

Într-o bună zi chiar o să te sărut, îi spuse el, dar acea zi nu e astăzi.

Cel mai periculos și mai dorit bărbat din Anglia, Nikolas, o vrea cu tot dinadinsul pe Emma Stokehurst, dar frumoasa, încăpățînata, domnișoară e deja promisă altuia. Cu toate astea, prințul în exil ar face orice ca să-i cîștige mîna, dar nu s-ar mulțumi numai cu trupul ei, ci i-ar dori iubirea, ca să umple cu ea golul din inima sa.

9,7 puncte/10

Autor: Mili

 

9 COMMENTS

 1. Am citit primul volum, Ingerul de la miezul noptii, acum ceva vreme si abia astept sa citesc si povestea lui Nikolas si a Emmei. Mi se pare ca e mult mai incitanta. 🙂

 2. Mili, astept cu nerabdare aparitia cartii Printul visurilor. Imediat cum o primesc ,citesc Ingerul de la miezul noptii. Asa nu mai stau pe ghimpi. 🙂 Se vede ca ti-a placut povestea . Stiu ca nu esti foarte darnica cu note mari,asa ca acel 9,7 spune multe.

 3. Foarte frumoasa recenzia ! Felicitari !
  Am citit cartea si mi-a placut foarte mult. Astept cu nerabdare Printul visurilor.

 4. Felicitari Mili, am citit cu placere recenzia! Este intr-adevar o carte minunata, astept cu nerabdare si povestea Emmei si a lui Nikki!

 5. Sunt la fel de nerabdatoare ca si voi.
  Alina punctele acordate sunt in functie de ce imi transmite cartea, daca ma impresioneaza si ma face sa o redeschid cu drag si cu alta ocazie.
  Este normal sa am momentele mele de subiectivism, dar acord dreptul fiecarei persoane sa ma contrazica daca exagerez locco_smiley_46

 6. O recenzie frumoasa. Cartea mi-a placut si mie foarte mult. Abia astept sa vad despre ce e vorba in ” Printul visurilor”!

 7. Ingerul de la miezul noptii, o carte buna. Asa este, a fost putin mai aparte. Printesa rusoaica si ceva homosexualitate nu intalnisem inca in cartile ei. Mi-a placut, si am ramas in asteptarea Printului , deoarece chiar mi-a starnit curiozitatea si are ceva care ma atrage.

 8. Am citit in acest weekend cartea. Doamne, cat mi-a placut!! De fapt am savurat-o 🙂 . Acum sunt curioasa in privinta volumului doi. Se intelege ca am comandat-o 😀 😛 . Sper sa fie la fel de incitanta !!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.