Provocarea dragostei de Lorraine Heath-Colectia Iubiri de poveste

Provocarea dragostei de Lorraine Heath-Colecția „Iubiri de poveste”

Titlul original: Just Wicked Enough
Seria Escroci şi trandafiri-Rogues and Roses: 1. Doamna de companie (A Duke Of Her Pwn-2006), 2. Provocarea dragostei (Just Wicked Enough-2007)
Cotaţie Goodreads: 3.97

DETALII CARTE

Disperat şi fără bani, Michael Trameyne, marchiz de Falconridge, este forţat să vândă ultimul lucru de valoare pe care îl mai are-titlul. În timp ce majoritatea aristocraţilor ies din astfel de situaţii pornind la vânătoare de moştenitoare, marchizul alege o altă cale. Ştie că în oraş sunt veniţi mulţi americani foarte bogaţi care aleargă după titluri nobiliare. Organizează o licitaţie privată în care sunt invitaţi taţii plini de bani şi care au fete de măritat. Cel care câştigă licitaţia este bancherul James Rose, tatăl a două fete. Şi iată că, marchizul Falconridge se trezeşte căsătorit cu Kate Rose, una dintre fiicele bancherului.

Se dispreţuieşte pentru ceea ce a făcut, este dezgustat, dar are nevoie disperată de bani, în special pentru mama lui care suferă de demenţă severă şi este îngrijită într-un azil foarte scump.

Kate Rose nu îşi doreşte căsătoria, cu atât mai puţin una aranjată, ea vrea independenţă financiară şi poate o căsătorie din dragoste, deşi este sceptică. În schimb mama ei, îşi doreşte cu disperare titluri nobiliare pentru fiicele ei, vrea în înalta societate.

Îşi încep căsătoria ca doi străini, doi străini ce au secrete adânci. Fiecare dintre ei îşi au secretele bine ascunse.
Kate insistă să se cunoasca mai bine înainte de a-şi consuma căsătoria, şi refuză să îi ofere tandreţe până când soţul ei nu îi câştigă dragostea.

Michael nu prea ştie cum trebuie tratată o soţie. Lipsa lui de experienţă cu iubirea, dar vasta experienţă cu pasiunea, nu îi oferă prea multe opţiuni. Va încerca să o convingă că, pasiunea primează iubirii, şi de ce nu, o poate seduce în acelaşi timp. Dragostea este singurul lucru pe care Michael nu îl poate oferi.
Kate adoptă o atitudine rece şi destul de urâtă faţă de el, mai ales că ea îşi câştigă dreptul de a administra banii daţi de tatăl ei. Marchizul este la mâna ei pentru orice factură. Îl tratează cumva ca pe un căţel, aruncându-i din când în când un oscior, şi dacă domnul nu face cam ce doreşte domniţa apelează la: S-ar putea să nu mai primeşti niciun ban.
Sub imperiul frustrărilor şi secretelor, fiecare se poartă cum crede că este mai bine pentru ei. Amândoi sunt parcă încleştaţi într-o provocare, fiecare încercând să joace cât mai bine.
Oare aceşti doi oameni, vor reuşi să vadă dincolo de aparenţe? Vor putea să facă compromisuri? Atitudinea lor este una de faţadă, sau este una reală? Sunt oare capabili de dragoste adevărată?

Cartea „Provocarea dragostei” de Lorraine Heath, apare în colecţia „Iubiri de poveste”– Libertatea, în data de 20.06.2015.

Autor: Iasmy

5 COMMENTS

  1. Mi-a placut mult Doamna de companie si cred ca si aceasta va fi pe gustul meu. Abia astept sambata sa o cumpar si sa o citesc !

  2. Ce descriere incitanta! Nu am citit inca nici Dama de companie, desi mi-am luat-o, asa ca acum o sa le citesc la rand! Stilul autoarei imi place.

  3. Pare diferita ca stil dar cu siguranta imi va placea. O voi cumpara sambata. Multumesc Iasmy.Astept cu nerabdare detalii despre urmatoarea carte de Mary Jo Putnei, cea de saptamana urmatoare.Te rog scrie ceva despre ea!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.