Răzbunare mortală de Jared Cade - Editura Rao - recenzie

Răzbunare mortală, de Jared Cade – Editura Rao – recenzie

Răzbunare mortală

Autor: Jared Cade

Editura Rao 

DEADLY  VENDETTA
Traducere din engleză –  Ana  Andreescu
Număr pagini: 263

  “Tânără, ambiţioasă şi frumoasă, Madison Rogers părea a avea lumea la picioare, până când moartea multimilionarului ei tată, Andrew Rogers, o face vulnerabilă şi o lasă pradă durerii. Familia este şocată când avocaţii dezvăluie că ea este singura lui moştenitoare, în detrimentul unicului său fiu, Tyler. Alungată de furia familiei, tânăra îşi găseşte vremelnic liniştea în căsătoria cu misteriosul şi charismaticul Gregory Fifield, până când fratele înstrăinat al acestuia, Rex, iese din închisoare jurând să se răzbune pe el şi pe toţi cei din jurul lui.”

“ Un thriller în spiritul Agathei Christie”

  “Răzbunare  Mortală” te prinde de la primele pagini. Acțiunea care curge ușor, firesc, cu multe dialoguri, adrenalină și comportarea personajelor te fac să vrei să afli cât mai repede vinovatul.

Dar să vedem puțin personajele.

  În primul rând familia Rogers. Andrew Rogers, patriarhul familiei, conduce cu  mână de fier afacerea, un lanț hotelier întins în întreaga lume. Nu la fel de bine își gestionase relația cu copiii după moartea soției  sale. Fata mai mare, Madison, este exact ca el, determinată să reușească și să-și dovedească valoarea, Tyler-unicul băiat este mai mult un playboy pe banii familiei, deși se presupunea că el va prelua afacerea, iar Charlenne, care fusese cea mai mică și mai afectată de pierderea mamei, devenise răsfățată și provocatoare. Moartea lui Andrew aduce după sine un mare scandal și multe schimbări.Spre surprinderea tuturor grosul moștenirii și conducerea afacerii ajung pe mâna lui Madison. Andrew aflase de jocurile de noroc practicate de Tyler și de pierderi, iar în Charlenne nu avea deloc încredere.

  Urmează certuri, scandaluri, deși Madison își cooptează frații în conducerea firmei. Ajutorul îl primește de la unchiul lor Badger, finanţistul firmei, care la rugămintea lui Madison își amână retragerea.

  Apoi Madison se căsătorește cu Gregory, greu acceptat de familie din cauza rudelor sale, fratele său Rex care făcuse închisoare și tatăl Joshua, care nu dădea doi bani pe fiul mai mic. Gregory își dorise să fie un arhitect renumit, dar dependența emoțională de fratele lui îi subminase viața. De câte ori se vedeau,  sau erau în public, Gregory și Rex se certau, se băteau din orice, păreau gata să se ucidă.

  Este momentul când Madison, în urma cruntului diagnostic medical, vrea să rezolve  lucrurile între cei doi frați și face un testament al banilor ei în favoarea lor, cu mențiunea că dacă unul dintre ei moare totul ajunge la frații ei.

  Erau cu toții la casa familiei pe insula Prospect, tinerii la vilă, Badger pe iahtul lui, ancorat în golfuleț. Madison obișnuia să înnoate dimineața până la iaht, să-și bea cafeaua cu unchiul ei. Toată lumea îi știa ritualul!

  Într-o dimineață, aproape de iaht, este atacată de un rechin ( lucru nemaiîntâlnit în acel golf), Badger ia harponul vrând s-o ajute, dar cade și scapă arma în apă.

  Așa că Madison moare sub ochii lor, și deși nu-i găsesc decât partea superioară a corpului (cea mai importantă pentru identificare!), este înhumată.

  Apoi Rex este “căsăpit” la propriu,  în baia casei lui,  și Joshua apucă să sune poliția, dar face infarct și moare. Sigur că bănuiți sunt cei din familia lui Madison, pentru că la ei revin banii și chiar și Joshua,  pentru că numai amprentele lui se găsesc pe secure.

  După multe  discuții pentru acțiunile companiei,  dar și multe alte întâmplări și personaje, între familia lui Madison și Gregory pare a se instala pacea. Era și normal, trecuseră de-acum patru ani de la moartea lui Madison și a lui Rex.

Dar…

   La o întâlnire la masă, pe insulă, este invitată și vecina și prietena familiei, scriitoarea Jennifer Anderson. Ea aduce un album cu fotografii, al călătoriilor și turneelor ei de lansări de carte. Și o poză, făcută cu patru ani urmă  la New York, pune lumea pe jar. Acolo, la Opera Metropolitană unde avusese loc un concert al lui Luciano Garibaldi, participase și făcuse poze și Jennifer. În apropierea ei în poză era un bătrânel, care-i spusese că venea în fiecare an la concert în amintirea soției sale. Bătrânelul era Joshua, și concertul fusese exact în seara când se presupusese că l-a omorât pe Rex. Deci cine o făcuse?

Previzibil Jennifer este ucisă, poza dispare din album.

  Este momentul când Elaine și Victoria Hunt,prietenele ei hotărăsc să investigheze cazul. Victoria fusese soția lui Tyler, așa că se putea întâlni ușor cu toți.

  Cu ajutorul lui Abel, fost polițist și a lui Faulkner, detectiv, care anchetasera decesele de acum 4 ani, reușesc să facă legăturile și deducțiile.

Victoria știe acum cine este vinovatul și cu ajutorul celorlalți îl va prinde în cursă.

Cine a ucis-o pe Madison și de ce?

De unde a apărut rechinul?

Cine l-a ucis pe Rex și de ce l-a “căsăpit”?

Cine a omorât-o pe Jennifer?

Ce se va întâmpla cu Tyler, Charlenne, Badger, Elaine și Victoria?

Vor reuși să-și rezolve problemele?

Ce se va întâmpla cu Gregory?

Veți găsi toate explicațiile dacă veți citi cartea.

  Stilul de investigație și deducții al Victoriei seamănă cu cel al detectivilor Agathei Christie. Te poartă din întrebare în întrebare,din bănuială în bănuială, iar la final rămâi șocat de  modul în care au fost planificate crimele, de identitatea criminalului, de motivațiile lui și de intervențiile sorții.

 O carte care merită citită și savurată!

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

Răzbunare mortală de Jared Cade – Editura Rao – recenzie

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.