Recomandare cărţi pentru copii

1. Micuțul Nicolas în vacanță–Goscinny Sempe

Pagini: 135

Editura: Arthur

   Când vine vara e grozav de tot, pentru că e perioada vacanțelor. Și, pentru că e anul în care tatăl lui Nicolas decide că-și vor petrece vacanța în sudul Franței, mama face rezervare la un hotel din Bretania. N-are nimic dacă plouă, pentru că domnul Lanternoiu se oferă să-i distreze pe toți copiii cazați acolo.

  Când Nicolas pleacă în tabără fără părinți e încă și mai grozav. N-are nimic că tatăl uită să-i dea și bagajul la urcarea în tren. În Tabăra de Azur își face o mulțime de prieteni noi: Gualberto- căruia îi place să doarmă, Paulică–el vrea mereu acasă la mama și la tata, și mulți alții……Fac baie în mare, merg în drumeții și la pescuit. Ce mai, e bine de tot!

Această carte este amuzantă și perfectă pentru copiii plini de viață, dornici de aventură.

 2. Povestea Ellei–Gail Carson Levine

Pagini: 245

Editura: Arthur

   Neînfricata Ella este complet neputincioasă în fața unei …porunci. La nașterea ei, Lucinda, o zână zăpăcită,  i-a făcut un dar cât se poate de neobișnuit: darul supunerii. Biata de ea trebuie acum să îndeplinească orice ordin, oricât de caraghios sau de nedrept ar fi. Iar mama și surorile ei vitrege îi cunosc secretul și profită de el ca să-i facă viața un chin.

     Această poveste este o rescriere a basmului Cenușăresei, doar  că Ella nu așteaptă prințul, ci o caută chiar ea pe Lucinda, pentru a o ajuta să anuleze darul blestemat. În această  poveste găsim o super Prințesă pe care  o vei iubi cu siguranța, cât și zâne, cavaleri, căpcăuni, elfi. Recomand această carte chiar și pentru adulți. E o poveste relaxantă și femecată.

9 COMMENTS

  1. Multumim pentru recomandare. Imi place prezentarea cartii „Povestea Ellei”, poate o voi achizitiona si eu pentru fetita mea.

  2. Povestea Ellei mi-a placut tare mult si merge sa fie citita si de doamne. Nu cred ca are vreo importanta varsta. O poveste de dragoste incanta orice suflet de romantic locco_smiley_37

  3. Recunosc că încă n-am apucat să le citesc, însă sunt destul de familiarizat cu lumea lui Nicolas 😀

  4. Imi place tare mult cum suna descrierea cartii „Povestea Ellei”, desi este pentru copii. 😀

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.