Recomandări de carte Grupul Editorial Corint

Alina Geambaşu

Cascada șoaptelor de Elizabeth Langston

   Despre “Cascada șoaptelor”(primul volum din seria Whisper Falls) de Elizabeth Langston pot spune că este o carte memorabilă, de nota 10+++ . Editura a avut cea mai bună idee atunci când s-a decis asupra acestui roman. Nu pot să-l cataloghez ca fiind un fantasy, deși există călătorii în timp (1796-2016), nici YA ( având în vedere capitolele cu Mark ), ci un historical. O să vă impresioneze viața aspră pe care o duce Susanna. Stăpânul Pratt este parcă desprins din operele lui Cronin. Este vanitos și crud.

   Au fost momente când am zâmbit (atunci când Susanna ajunge în anul 2016 și vede aparatele electrocasnice, baia, mașina, etc ), am plâns ( bătăile pe care le îndură, umilința, nedreptatea, zilele petrecute în închisoare), m-am îngrozit când am văzut că magistratul a fost de acord ca stăpânul fetei să o țină legată în lanțuri. Și am fost foarte mulțumită de final! Mi-a plăcut și faptul că romanul are o anumită finalitate, nu se termină în coadă de pește. Dar sper ca editura să traducă și celelalte două volume.

Susanna se îndreaptă în direcția mea. Schimbarea survenită în înfățișarea ei mă șochează.

 A slăbit și hainele stau agățate pe ea ca pe niște bețe. Are sub ochi cercuri vineții, obrajii îi sunt scofâlciți, iar părul îi atârnă în lațe unsuroase peste față.

 Dar lucrul cel mai înfiorător îl remarc la picioare. Care se  târșesc înainte legate în lanțuri. Zalele murdare din fier i-au săpat șanțuri în glezne. Geme de durere la fiecare pas.

 Îmi acopăr gura cu amândouă mâinile ca să nu urlu de furie. Dacă ticălosul domn Pratt și-ar face acum apariția, l-aș snopi bucuros în bătaie.” 

Cascada_soaptelor

Cosmin Lazăr

,,Regina Elisabeta a II-a. Portret intim” de Andrew Marr

   Fără doar și poate, cu toții am auzit vorbindu-se la televizor, prin ziare despre Elisabeta a II-a. Cel mai longeviv monarh al Angliei, o reprezentantă de seamă a dinastiei de Windsor. Această personalitate ce a fascinat și continuă să fascineze prin eleganță, inteligență și dedicația cu care-și slujește națiunea este prezentată în cartea jurnalistului Andrew Marr. Portretul îi este întregit, adus la cunoștință cititorilor din întreaga lume. Căci înainte de a fi o regină, Elisabeta a II-a este om, femeie, soție, mamă și bunică.

regina_elisabeta

Jocul Coroanei Evelyn Skye

,,Jocul coroanei” de Evelyn Skye

   Sunteți pasionați de literatura fantasy? Vă face plăcere să descoperiți măcar o bucățică din istoria altor vremuri? Atunci ,,Jocul coroanei” este o lectură potrivită pentru voi. Două personaje încântătoare sunt implicate într-o competiție, în urma căreia numai unul va rămâne în viață. Multă magie, o frescă a Rusiei țariste și o poveste de dragoste pentru care Vika și Nikolai ar fi în stare să sacrifice orice…

lumina_iubirii

   ,,Lumina iubirii” de Jay Asher

   Există cărți pe care le-aș citi și reciti la nesfârșit. O astfel de carte este ,,Lumina iubirii”, o poveste romantică de Crăciun (și nu numai) pe care am îndrăgit-o încă de la prima pagină. Cine ar fi crezut că un brad poate reprezenta prilejul pentru ca două suflete-pereche să se găsească? Cine ar fi crezut că miracolele de Crăciun nu sunt doar un clișeu? Cine ar fi crezut că o iubire adolescentină poate fi mai profundă decât pare, mai suavă și mai frumoasă?

 Iasmy

Blestemul câştigătorului de Marie Rutkoski

   Nu prea ştii în ce categorie să încadrezi acest roman: distopie, fantasy, YA fantasy ? Are elemente istorice, medievale, într-un ţinut inventat, fără un timp alocat anume, cu diverse tradiţii, culturi, valori. Are ceva şi din imperiul roman, şi atunci imaginaţia ta zburdă şi face compilaţii de timpuri şi culturi. Mi-a plăcut treaba asta să îmi imaginez eu prin scriitura autoarei ţinutul şi cultura celor două popoare: valorian şi herrani. O lume nouă şi fascinantă! Revigorant, fascinant, surprinzător, sunt câteva cuvinte pe care eu le atribui acestei cărţi.

   Cartea asta te trece prin toate stările, dar asta este şi frumuseţea ei pentru că o trăieşti la maxim. O poveste cu jocuri murdare, dragoste şi onoare! Aştept cu nerăbdare continuarea.

blestemul castigatorului

Grupul Editorial Corint are în acestă lună reduceri substanţiale la foarte multe cărţi.

17097742_603814743140767_5659746410185834617_o

4 COMMENTS

  1. Intr-adevar sunt reduceri frumoase 🙂 . “cascada soaptelor” si “lumina iubiri” le am pe lista si sper sa mi le iau in curand. Poate am noroc si le gasesc la reduceri si atunci cand vine momentul sa le iau 😉 😉

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.