Recomandări pentru cei mici de la Editura DPH

Recomandări pentru cei mici de la Editura DPH

Recomandări pentru cei mici – cărți pentru copii.

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

   Visul unui părinte care iubește cărțile este de a-și vedea copiii că le urmează acest obicei. Un  obicei sănătos care îți aduce doar beneficii.

   Încă de la vârstă fragedă este necesară introducerea unor cărți potrivite și atractive. Studiile arată o scădere a cititului în rândul copiilor, iar acest lucru este îngrijorător. Cititul este esențial pentru sănătatea minții, iar cititul zilnic ajută la creșterea abilității de a înțelege. Un mediu de creștere armonios și organizat în care adulții citesc poate influența dragul lecturii și la copii. De aceea, astăzi vin cu recomandarea a două cărți pentru copii care mie mi-au plăcut foarte mult și sunt buburoasă să îmbogățesc biblioteca pentru fetița mea, dar și pentru nepoți și finuțe.

  Prima carte recomandată este ,,Unde-i locul lui PLUTO,, scrisa de STEF WADE, ilustrată  de MELANIE DEMMER.

   Pluto este planeta cea mai mică și cea mai îndepărtată dintre cele 9 planete faimoase. Se trezește într-o zi că nu mai este considerat o planetă. Supărat pleacă să-și găsească locul său în Univers întâlnind în calea lui roci, comete, meteoriți, dar el nu se aseamănă cu nimeni.

   Pluto iubește pământul ca pe o mamă și e trist să se îndepărteze de el. Întâlnește în sfârșit planetele pitice cu care seamănă și e bucuros, dar încă îi este dor de Saturn, Mercur, Marte, Venus, Jupiter, Neptun, Uranus. Încercând să găsească un loc al lui, Pluto parcurge întreg universul găsindu-și într-un final liniștea.

   Aceasta este o carte calitativă, atât din punct de vedere emoțional, cât și din punct de vedere estetic. Coperta cartonată și ilustrațiile atractive sunt un bun factor pentru a atrage atenția micuților.

  A doua recomandare este ,,URECHEATUL SAȘIU ȘI LUPUL SUR”, scrisă de Simona Epure, ilustrată de Diana Tivu.

   Poveștile sunt create pentru a dezvolta imaginația. Adevărate sau produsul unei imaginații bogate, acestea îmbogățesc viziunea copiilor încă de când încep să priceapă sensul cuvintelor. Începând cu poezii scurte și amuzante și crescând intensitatea spre cele profunde și educative. Povestea este pare-se extrasă din jurnalul unui „ raton mărunțel și scrupulos. Ne este prezentat Lupul sur, primejdios și lacom iar apoi un iepuraș prea vorbăreț, trimis ca sacrificiu pentru poftele lupului, așa cum erau și ale specii de animale din pădure. Câte unul în fiecare zi pentru a-și asigura supraviețuirea. Rilă, temător se cam rătăcea în drum spre lup căutând un plan să rămână în viață.

„ – Alt iepure nu au găsit

Decât pe-acesta pricăjit?

Lupul flămând jicnit răcni:

 – Prea aspru îi voi pedepsi

C-au vrut să-și bată joc de mine!

Prea bine minte mă vor ține! „

   Iepurașul de frică a născocit o minciună despre un lup mai mare și mai fioros, iar lupul era foarte nervos că el e singurul stăpân . Pornind în căutarea lupului mai mare începe o aventură pe cinste. Ce năzdrăvănii mai face Rilă și cum se sfârșește această poveste râmâne să descoperiți împreună cu piticii voștri.

   Mi-au plăcut versurile introduse în poveste, dar și ilustrațiile de calitate.

   Recomand cărțile editurii DPH. Sunt perfecte pentru influențarea cititului în rândurile celor mici. Mi-ar plăcea o colecție de cărți așa frumoase în toate grădinițele.

Cărți disponibile pe site-ul Editura DPH

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libriselefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți pentru copii

 

 

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.