Regasire de Raluca Butnariu-Editura Celestium

Regăsire de Raluca Butnariu-Editura Celestium-recenzie

Editura: Celestium
An apariție: 2015
Număr pagini: 247

Iubirea nu uită niciodată. Indiferent câți ani au trecut.
Indiferent cu cine ai fost sau ce ai făcut.

Iubirea adevărată rămâne acolo, în inimă și suflet.

Nicolle este guvernantă la Wilton House și are grijă de 3 copii răsfățați și răi pe care îi educă și îi transformă în adevărate diamante. Apariția lui Jonathan Stamford la conac îi va provoca răni interioare.El este bărbatul care în urmă cu 7 ani de zile a gonit-o și și-a bătut joc de ea. Ea însă nu poate uita îmbrățișările lui. Săruturile pasionale. Îl iubește și îl urăște în același timp. Iar ceea ce o frământă cel mai tare este secretul pe care îl ascunde de el. 

Cum poți uita trecutul și mai ales să începi de la început, atâta timp cât el stăruie în mintea ta?

„Regăsire” de Raluca Butnariu, romanul de dragoste care a cucerit lumea online, este cartea pe care o citeşti cu sufletul la gură.

Raluca Butnariu şi-a împlinit un vis, dar noi cititorii am adăugat în bibliotecă o comoară, acesta este privilegiul de a fi autor publicat. Am descoperit-o dintr-o întâmplare, un fel de secret lansat în mediul online în care toate lumea citea cărţile autoarei, iar eu mă simțeam pe lângă subiect. Prima carte a fost Deziluzii, efectiv m-a cucerit prin acel farmec al vremurilor demult apuse, dar şi datorită simplităţii. Dacă aş fi primit manuscrisul fără să ştiu că este româncă, atunci clar aş fi contrazis pe oricine iubea historical romance pentru că nici măcar o clipă nu există amprenta specifică ţării noastre.

Regăsire este un roman suav, sensibil, dar în acelaşi timp încărcat cu suficiente emoţii care devin din ce în ce mai intense. Citeşti fără oprire pentru a afla ce se petrece, trăieşti, iubeşti şi urăşti, iar mai târziu înveţi să ierţi alături de personaje, să le înţelegi evoluţia şi să te bucuri.
Este o carte pozitivă care îmi reaminteşte de ce o asociez de fiecare dată cu Judith McNaught, o altă autoare pe care o îndrăgesc.

Londra, 12 septembrie, 1810

Începutul este dur, dar concludent, o femeie este aruncată în stradă, îndurerată, rănită sufleteşte.
„Tot ceea ce simţea era golul imens din sufletul ei. Mintea amorţită de şoc încerca să cuprindă absurdul situaţiei în care se găsea: respinsă, părăsită, aruncată-n stradă ca un câine vagabond. Trădată şi alungată de către bărbatul în care avusese o deplină încredere şi pe care-l iubise cu fiecare bătaie a inimii ei. Umilinţa îndurată întrecea orice închipuire. Ar fi trebuit s-o asculte, aproape că-i cerşise asta. Măcar atâta lucru să-i fi îngăduit şi l-ar fi făcut să înţeleagă că vina nu-i aparţinea în exclusivitate. Că fusese silită să facă acea alegere, o alegere necesară având în vedere circumstanţele…”

După şapte ani

Nicolle Clairmont este guvernantă în casa soţilor Pembroke. Prin tehnici ştiute doar de ea reuşise să îi cucerească pe copilaşii năzdrăvani şi îi ponderase, acum numărul lor crescuse şi îl ţinea în braţe pe cel de-al cincelea copil, un băieţel superb de doar două luni. Singura condiţie pe care o avea era să plece pe perioada verii acasă, să îşi vadă propriul copil, pe Andrew. De data aceasta a fost nevoită să facă o excepţie pentru că aveau nevoie de ea şi trebuia să rămână timp de două săptămâni cât dura petrecerea şi botezul lui Joshua. Era o mană cerească să o aibă aproape, toţi o îndrăgeau şi cu greu se puteau despărţi de ea.

Problemele de acasă o îndemnau să folosească orice venit suplimentar pentru a avea grijă de cele patru suflete plus un conac aflat în ruină. Veniturile nu îi erau de ajuns, iar datoriile rămase de pe urma răposatului ei soţ constituiau o responsabilitate ce atârna greu doar pe umerii ei. O surpriză de proporţii va avea când îl întâlneşte pe John Stamford, al doisprezecelea marchiz de Stamford la conac, era invitat de onoare în calitate de vărul al lui lady Pembroke, dar şi de naş pentru mezinul familiei.

„- Voi…, îşi drese vocea descumpănită, plimbându-şi ochii de la unul la celălalt, …voi vă cunoaşteţi? Nicolle deschise gura să spună ceva, orice, dar înainte să apuce s-o facă, el i-o luă înainte: – Nu, nu ne-am mai întâlnit niciodată până acum, rosti el cu o voce inexpresivă. Lady Clairmont, rosti apoi cu un zâmbet silit, înclinându-se un milimetru în direcţia ei şi privindo cu un licăr dispreţuitor printre genele bogate. Cuvintele lui o salvaseră de penibilul momentului, dar în loc să se simtă uşurată, Nicolle avu o senzaţie îngrozitoare, ca şi cum tocmai fusese pălmuită în public. Culoarea îi pieri din obraji. Cumva, reuşi să se ridice în capul oaselor, schiţând o reverenţă stângace fără a avea curajul să-l privească, în timp ce o strângea pe Suzannah la piept.”

Reîntâlnirea va stârni o furtună în sufletul lui Nicolle pentru că nu uitase cum fusese aruncată în stradă, rănită şi jignită. Minciunile îi despărţiseră, dar ea suferise, se simţise trădată şi nevoită să suporte consecinţele, se căsătorise cu un bărbat pe care nu-l dorise, dar din cauza sarcinii înaintate făcuse compromisul. Acum trebuie să îi îndure prezenţa şi să se prefacă că nu există între ei acea atracţie electrizantă.

imagineJonathan Stamford era bogat, atractiv, temperamental şi dorit de multe femei, o adevărată ispită. Sarah Wilmot era conştientă că era extrem de norocoasă să-i fie logodnică doar că invitaţia la Wilton House le va schimba planurile.

„Revederea lor după atâţia ani avusese un impact devastator asupra simţurilor sale. Şi, spre dezgustul lui, chiar şi după cele două pahare de whisky, încă nu-şi revenise din tremurat. De fapt, sufletul lui tremura. Şi mâinile, îşi notă el cu un zâmbet strâmb, plin de o amară ironie. Trecuseră şapte ani afurisiţi! Cum era posibil ca acea făptură atât de josnică, de lacomă şi de ipocrită, să mai aibă încă o asemenea putere asupra lui? În clipa în care dăduse cu ochii de ea, efectiv i se tăiase respiraţia. Şi ameţise. Aproape că uitase cât de frumoasă era în realitate.”

Amintirile vor da năvală şi chiar dacă nu vor recunoaşte, ceva nebun îi atrage, vor încerca să se evite, să se urască şi să se împotrivească, dar cum să renunţe la tot ce a fost? Au trecut şapte ani de chin, dor şi foarte multe sunt greu de uitat, dar oare vor reuşi să depășească barierele şi să ajungă în acel punct în care își vor spune ce gândesc? Iniţiativa lui lady Pembroke de a oferi o clipă de distracţie guvernantei lor şi transformarea acesteia într-o femeie atractivă pentru a participa la balurile de la conac, îl vor debusola pe Jonathan. Gramul de autocontrol se va destrăma când îşi va dori un ultim sărut ce ar putea să pună capăt acestei provocări.

Numai că nu va ştii că logodnica lui are de gând să facă o farsă cu consecinţe dezastruoase pentru Nicolle. O simplă acuzaţie de furt le va da peste cap toate planurile. Cum își va demonstra nevinovăţia, dar mai ales cum va reacţiona marchizul de Stamford la această nedreptate? De ce au ajuns ca iubirea lor profundă să fie uitată şi cine a avut interesul să se joace cu Nicolle şi John de-a lungul timpului? Cum va reuşi Jonathan să o recucerească pe femeia care o iubeşte în pofida tuturor?

Îndrăzniţi să descoperiţi ce se află dincolo de cuvântul Regăsire, vă asigur că nu veți regreta nici măcar o clipă. Este un historical romance bine scris ce stârneşte curiozitatea şi te face să trăieşti trecutul, prezentul, dar mai ales viitorul.

 

Cartea Regăsire de Raluca Butnariu  poate fi comandată de pe Librăria Librex

31 COMMENTS

 1. O prezentare superba ! Felicitari! Mi se pare un historical romance altfel. Am pus cartea pe lista!

  • Mara, mi-a placut si am scris din suflet. Sper sa ii acorzi si tu o sansa Ralucai Butnariu, vei vedea ca este altfel.

 2. O am pe lista impreuna cu celelalte carti de la editura Celestium. Sper sa reusesc sa le achizitionez in curand si mai ales, sa le citesc.
  Felicitari pentru recenzie!

  • Daniela Cusa daca le vei prinde la oferta, nu rata sa le achizitionezi. Eu la autori romani am retineri, dar Raluca a fost testata si merg la sigur.

  • Arci, stii ca te-am batut la cap cu aceasta autoare. Acum este cazul sa dai in diverse si sa o descoperi.

  • Multumesc Alina. M-a luat valul la historical. Stii ca reactionez altfel cand imi place ceva.

  • Catalina, cred ca nu doar pe tine te-a prins euforia. Entuziasm exista peste tot unde apare Raluca Butnariu.

  • ma bucur Zara. Stiu ca citesti genul acesta de carti, Sa ne transmiti parerea ta.

  • Ehh, Carina, inseamna ca avem aceleasi gusturi. Multumesc, deja radiez locco_smiley_46

 3. am citit tot cea scris Raluca,dar aceasta carte este de departe cea mai buna! efectiv am plans pe parcursul lecturii acestei carti.ma bucur fff mult ca in sfarsit a fost publicata si este oferita tuturor cititorilor.astept sa fie tiparite si celelalte romane ale ei. multumesc editurii.

 4. Wow!!! sincer nu ma asteptam. In primul rand imi place recenzia ta 🙂 si in al doilea rand nu am crezut ca o sa ma atraga aceasta carte. Am citit fugitiv despre R. Butnariu si espre aceasta carte dar…..doar fugitiv. Clar am facut o greseala 🙂

 5. Am reusit sa citesc cartea 🙂 si ma bucur ca am facut-o . O poveste de dragoste minunata fara acele dulcegarii specifice cartilor romantice ( nu ca as avea ceva impotriva lor 😉 ) . Mi-a placut cum este scrisa cartea, cum au fost creionate personajele si actiunea in sine. Nu m-am plictisit deloc, nici macar pe ici pe colo 😛 . Pur si simplu de abia asteptam sa termin cartea ca sa aflu cum se termina 😀 chiar daca dupa aceea mi-a parut rau 😉 . Copilul lor Andrew este genial 😛 😉

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.