Regele cicatricilor de Leigh Bardugo - Editura Trei - impresii

Regele cicatricilor, de Leigh Bardugo – Editura Trei

Regele cicatricilor
Autor: Leigh Bardugo
King of Scars
Traducere de: Ciprian Șiulea
Anul apariţiei: 2019
Editura Trei
Număr pagini: 608
Prima parte din seria Nikolai Lantsov
O nouă aventură palpitantă în Universul Grisha
  Regele cicatricilor, de Leigh Bardugo este o carte de fantasy captivantă, care se concentrează pe povestea lui Nikolai Lantsov, un tânăr rege care se luptă cu problemele interne și externe ale țării sale.  Cartea este plină de acțiune, dragoste și intrigă, și vă ține cu sufletul la gură până la ultima pagină, cel puțin așa mi s-a întâmplat mie.
  Personajele sunt complexe si pline de viață, cu Nikolai care se luptă cu problemele sale interne și exterioare, încercând să mențină controlul asupra regatului și a propriei sale vieți. El este ajutat de alte personaje puternice, cum ar fi Zoya, un vrăjitor care se luptă cu proprii săi demoni, și Nina, o vrăjitoare care se luptă să-și mențină controlul asupra puterilor sale.
  Scrierea lui Leigh Bardugo a fost încântătoare și captivantă, cu descrieri bogate și detaliate care m-a făcut să simt că sunt acolo, în mijlocul acțiunii. Povestea este încărcată cu momente de tristete, speranță și iubire, dar cel mai important este faptul că stai într-o tensiune să vezi ce se întamplă cu fiecare, în special cu Nikolai.
  Evident, există secrete pe care vrei să le descoperi, mai ales pentru că Nikolai a trecut în timpul războiului civil printr-o încercare teribilă, care l-a schimbat pe viaţă. Acest secret îl macină pe Regele Cicatricilor. Trebuie să îndepărteze pericolul ce ameninţă Armata Grisha, să încheie alianţe. Dar, secretul îi este din ce în ce mai ameninţat, acea putere întunecată din adâncul său devine tot mai greu de stăpânit, riscând să distrugă regatul Ravkăi. Un mic spoiler…chiar se transformă în ceva.
 King of Scars este o carte faină, care sper să vă țină cu sufletul la gură si vă simțiti implicați în poveste. Este o recomandare pentru toti iubitorii de fantasy și pentru cei care iubesc poveștile captivante cu personaje puternice și acțiune palpitantă. Universul Grisha este fabulos.
  Eu aștept să citesc volumul 2 să descopăr și mai multe, pentru că am rămas în suspans după primul volum.:-) Mă intrigă secretul. Aflăm câte ceva în primul volum, dar vreau detalii. 🙂 Cred că încep să devin fan Bardugo. 🙂 așa cum sunt fan Sarah J.Maas sau Jennifer L.Armentrout. Trebuie să o descopăr și pe Scarlett St. Clair.
Vă recomand să citiți si cărțile ,,Imperiul fluturelui” de Cecilia Sâna și ,,Întoarcerea vrăjitoarei” de Ioana Trif, deși sunt autori români chiar au reușit să scrie fantasy-uri bune. Mi-au plăcut cărțile.
  Leigh Bardugo, autoare de bestselleruri New York Times, s-a născut la Ierusalim, a crescut la Los Angeles şi a absolvit Universitatea Yale. A lucrat în publicitate şi jurnalism, iar de curând s-a specializat în make-up şi efecte speciale. Este membră a trupei rock Captain Automatic şi, în prezent, locuieşte şi scrie la Hollywood.
De aceeaşi autoare, la Editura Trei au apărut toate volumele Trilogiei Grisha: Regatul Umbrelor, Regatul Furtunilor și Regatul Luminilor, precum și Banda celor șase ciori și Răzbunarea ciorilor (#1 New York Times bestseller, USA Today bestseller).
O puteţi urmări pe www.leighbardugo.com.
  „Bardugo descrie în detaliu o lume captivantă și diversă, populată de personaje care, în ciuda puterilor magice pe care le dețin, rămân cât se poate de umane. Le îndrăgești de la primele pagini și stai cu sufletul la gură pentru soarta lor până la final.” – The Washington Post

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

3 COMMENTS

  1. An cartea.imu place cum scrie Bardugo,iar Scarlet St.Clar o ador! Bine,eu sunt fan declarat a cartilor Legendele olimpului. An crescut cu cele 2volume.citite și recitite de zeci de ori!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.