Rulouri de somon și cremă de brânză – Ciorbă de porc – Ghiveci simplu (dietetic) cu carne de pui – Plăcintă cu mere
Rulouri de somon și cremă de brânză – Ciorbă de porc – Ghiveci simplu (dietetic) cu carne de pui – Plăcintă cu mere
1. Aperitiv: Rulouri de somon și cremă de brânză (Iliuţa)
- 2 lipii libaneze, 250 gr somon afumat, 250 gr cremă de brânză, 50 gr rucola, codițe de ceapă verde și piper.
- crema de brânză o amestecăm cu rucola sau mărar, după gust și codițele de ceapă verde tocate mărunt.
- pe cele două lipii adăugăm compoziția astfel obținută și feliile de somon.
- rulăm strâns cele două lipii în folie de plastic și le lăsăm la frigider pentru câteva ore. -ulterior îndepărtăm folia și le putem tăia pentru a le servi ca aperitiv.
2. Ciorbă de porc (Vero):
- 2 morcovi, o ceapă, 1 ardei, 1 pătrunjel rădăcină, 2 cartofi, o ceașcă orez, 400 gr carne de porc, leuștean, condimente, 2 ouă, sare de lămâie, foi de dafin, 1 lingură pastă de tomate.
- se calește ceapa cu morcovii raşi adăugându-se treptat puțină apă, se pun cam 2 / 3 litri de apă, când fierbe se adaugă carnea tăiată cubulețe, condimentele/ piper, sare, delicat/, 2 foi de dafin, pătrunjelul și ardeiul.
- după aproximativ 20 de minute la foc mediu se adaugă cartofii și o lingură de pastă de tomate.
- când sunt fierte se pune orezul , se mai lasă 10 minute, apoi batem ouăle bine cu puțină apă rece, se dă focul mic și se pun leuseteanul, sarea de lămâie și ouăle.
- se lasă 2 minute la foc mic și se oprește.
3.Ghiveci simplu (dietetic) cu carne de pui
- un piept de pui tăiat bucățele
- un dovlecel tăiat bucățele, o roșie (curățată de coajă) tăiată mărunt, o cutie de ciuperci tăiate
- punem la fiert în apă cu sare și piper carnea de pui
- când carnea este pe jumătate fiartă adăugăm dovlecelul,roșiile și ciupercile și punem la fiert
- potrivim de sare și piper, adăugăm puțin chili (sau boia), curry praf, cimbru și oregano
- când zeama a scăzut amestecăm 3-4 ouă bătute
- eu mai fac asta cu carne rămasă de la friptură (pui sau porc)
4. Plăcintă cu mere (Vero):
- 10 linguri lapte+ 10 linguri ulei+ praf de copt+ făină cât cuprinde+ 10 linguri zahăr+ 1 ou = se amestecă și se fac două foi
- umplutură: 2,500 gr mere, le radem așezăm peste prima foaie apoi punem zahăr în ploaie peste ele și puțin griș.
- așezăm cealaltă foaie și înțepăm foaia de sus cu o furculița.
- dăm la copt la foc mic cam 45 de minute.
-
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri