Rulouri de somon și cremă de brânză – Ciorbă de porc –...

Rulouri de somon și cremă de brânză – Ciorbă de porc – Ghiveci simplu (dietetic) cu carne de pui – Plăcintă cu mere

by -
0
Rulouri de somon și cremă de brânză - Ciorbă de porc - Ghiveci simplu (dietetic) cu carne de pui - Plăcintă cu mere

Rulouri de somon și cremă de brânză – Ciorbă de porc – Ghiveci simplu (dietetic) cu carne de pui – Plăcintă cu mere

1. Aperitiv: Rulouri de somon și cremă de brânză (Iliuţa)

  • 2 lipii libaneze, 250 gr somon afumat, 250 gr cremă de brânză, 50 gr rucola, codițe de ceapă verde și piper.
  • crema de brânză o amestecăm cu rucola sau mărar, după gust și codițele de ceapă verde tocate mărunt.
  • pe cele două lipii adăugăm compoziția astfel obținută și feliile de somon.
  • rulăm strâns cele două lipii în folie de plastic și le lăsăm la frigider pentru câteva ore. -ulterior îndepărtăm folia și le putem tăia pentru a le servi ca aperitiv.

2. Ciorbă de porc (Vero):

  • 2 morcovi, o ceapă, 1 ardei, 1 pătrunjel rădăcină, 2 cartofi, o ceașcă orez, 400 gr carne de porc, leuștean, condimente, 2 ouă, sare de lămâie, foi de dafin, 1 lingură pastă de tomate.
  • se calește ceapa cu morcovii raşi adăugându-se treptat puțină apă, se pun cam 2 / 3 litri de apă, când fierbe se adaugă carnea tăiată cubulețe, condimentele/ piper, sare, delicat/, 2 foi de dafin, pătrunjelul și ardeiul.
  • după aproximativ 20 de minute la foc mediu se adaugă cartofii și o lingură de pastă de tomate.
  • când sunt fierte se pune orezul , se mai lasă 10 minute, apoi batem ouăle bine cu puțină apă rece, se dă focul mic și se pun leuseteanul, sarea de lămâie și ouăle.
  • se lasă 2 minute la foc mic și se oprește.

3.Ghiveci simplu (dietetic) cu carne de pui

  • un piept de pui tăiat bucățele
  • un dovlecel tăiat bucățele, o roșie (curățată de coajă) tăiată mărunt, o cutie de ciuperci tăiate
  • punem la fiert în apă cu sare și piper carnea de pui
  • când carnea este pe jumătate fiartă adăugăm dovlecelul,roșiile și ciupercile și punem la fiert
  • potrivim de sare și piper, adăugăm puțin chili (sau boia), curry praf, cimbru și oregano
  • când zeama a scăzut amestecăm 3-4 ouă bătute
  • eu mai fac asta cu carne rămasă de la friptură (pui sau porc)

4. Plăcintă cu mere (Vero):

  • 10 linguri lapte+ 10 linguri ulei+ praf de copt+ făină cât cuprinde+ 10 linguri zahăr+ 1 ou = se amestecă și se fac două foi
  • umplutură: 2,500 gr mere, le radem așezăm peste prima foaie apoi punem zahăr în ploaie peste ele și puțin griș.
  • așezăm cealaltă foaie și înțepăm foaia de sus cu o furculița.
  • dăm la copt la foc mic cam 45 de minute.
  • Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.