Salată de ciuperci cu maioneză și usturoi, Supă de roșii rapidă, Pește...

Salată de ciuperci cu maioneză și usturoi, Supă de roșii rapidă, Pește de Dunăre

by -
0
Salată de ciuperci cu maioneză și usturoi, Supă de roșii rapidă, Pește de Dunăre, Chec delicios cu lămâie

Salată de ciuperci cu maioneză și usturoi, Supă de roșii rapidă, Pește de Dunăre, Chec delicios cu lămâie

1.Aperitiv: Salată de ciuperci cu maioneză și usturoi (Iliuţa):

-500 g ciuperci din conservă, bine scurse le sotăm pentru 5 minute cu puțin unt;
-le lăsăm la răcit timp în care facem maioneză din 2 ouă fierte, 80 ml ulei de măsline, sare, piper și zeamă de lămâie;
– 4 căței de usturoi răzuiți și 50 ml iaurt grecesc cu 10% îi adăugăm în maioneză;
-punem compoziția peste ciuperci și amestecăm totul;
-la final presărăm verdeață tocată mărunt.

2. Supă de roșii rapidă (Lenuța):

– punem în oală puțin ulei și bulion;
– amestecăm puțin pe foc;
-adăugăm vegeta, sare, piper și tăiței și lăsăm câteva clocote;
-spargem în ciorbă 3-4 ouă întregi, lăsăm să fiarbă apoi adăugăm pătrunjel tăiat fff mărunt;
-se poate mânca rece sau caldă, simplă, cu smântână sau iaurt.

3. Pește de Dunăre (Vero):

-se taie peștele bucăți și se pune puţină sare;
-se dau bucățile prin făină și se prăjesc în ulei încins la foc mediu;
-se servește cu mujdei și/ sau mămăligă.

4. Chec delicios cu lămâie:

Blatul:

-1 pachet de unt (250 de grame);
-o cană cu zahăr (cca. 200 de grame);
-4 ouă;
-coajă rasă de la 2 lămâi;
-1 și 1/2 căni cu făină;
-1 plic de praf de copt.

Siropul:

-100 ml de apă;
-200 g de zahăr;
-zeamă de la 2 lămâi.
Sfat: Utilizați ingredientele la temperatura camerei!

Mod de preparare:

-într-un bol, mixați untul cu zahărul până capătă consistența unei creme;
-încorporați ouăle unul câte unul și amestecați până compoziția devine omogenă;

-adăugați coajă rasă de lămâie, amestecând continuu;
-amestecați făina cu praful de copt, apoi încorporați-le în compoziția din unt, zahăr și ouă, pentru a obține un aluat moale;
-tapetați o formă de copt (eu am folosit o tavă de cozonac) și coaceți compoziția la 180°C, timp de 40 de minute;
-checul este gata când trece testul scobitorii;
-în timp ce checul se coace, pregătiți siropul din apă, zahăr și zema de lămâie, pe care le fierbeți timp de 5-10 minute;
-imediat ce scoateți checul din cuptor, înțepați-l cu o furculiță pe toată suprafața și turnați deasupra siropul;
-este important că atât checul cât și siropul să fie fierbinți când se întâlnesc;
-lăsați la răcit, apoi scoateți bunătatea asta din tavă.

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.