Pastă de ficat, Supă cremă de ciuperci, Cartofi franțuzești, Prăjitură cu nucă

Pastă de ficat, Supă cremă de ciuperci, Cartofi franțuzești, Prăjitură cu nucă

by -
0
Pastă de ficat, Supă cremă de ciuperci, Cartofi franțuzești, Prăjitură cu nucă

Pastă de ficat, Supă cremă de ciuperci, Cartofi franțuzești, Prăjitură cu nucă

1.Aperitiv: pastă de ficat

-500 gr ficat de pui fiert în lapte și măcinat;
-1 piept de pui fiert în apă cu puțină sare și măcinat;
-se mixează ficatul+carnea+200 gr unt+2 -3 lingurițe muștar+condimente (sare+piper+coriandru praf+ curry)+2-3 linguri smântână;
-pasta astfel rezultată se servește pe feliuțe de pâine proaspătă sau prăjită.

2. Supă cremă de ciuperci:

-1/2 kg de ciuperci le curățăm, le spălăm, le dăm câteva clocote în apă cu sare și le scurgem bine;
-punem în oală 2 morcovi, un păstârnac,1 pătrunjel și 1-2 cartofi, curățați și tăiați bucăți mari+apă și punem oala la fiert;
-adăugăm și ciupercile scurse și sare;
-când legumele sunt fierte strecurăm zeama separat;
-legumele le dăm prin blender;
-punem compoziția într-o oală și turnăm atâta zeamă cât de groasă vrem să fie supa;
-punem la foc, potrivim de sare, piper, chimen, curry și dăm câteva clocote;
-dregem cu iaurt sau smântână frecate cu gălbenuș de ou;
-dacă vă place puteți presăra verdeață când serviți.

3. Cartofi franțuzești:

-5-6 cartofi îi curățăm și-i fierbem în apă cu sare, apoi îi scurgem și-i tăiem felii;
-3-4 ouă fierte tari, curățate și tăiate felii;
-3-4 bucăți de cârnat fiert sau prăjit și tăiat felii;
-punem puțin ulei pe fundul cratiței și așezăm straturile: un strat de cartofi+un strat de cârnați+un strat de cartofi +un strat de ouă +un strat de cartofi;
-batem 2-3 ouă crude și amestecăm cu 200 gr brânză sau cașcaval rase, punem deasupra și dăm la cuptor;
-se poate servi așa sau cu murătură.

4. Prăjitură cu nucă (Zebra):

foile: 1/2 kg făină+150 gr untură (unt, margarină)+10 gr drojdie (un cub mic) muiată cu puțin lapte călduț+3 gălbenușuri de ou+3 linguri de zahăr+1 vârf de cuțit de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie+coajă rasă de la o lămâie=le frământăm cu puțină apă;
-împărțim aluatul în 4 părți egale și lăsăm să stea puțin până facem “crema”;
-“crema”: amestecăm 300 gr nucă măcinată+300 gr zahăr+2-3 plicuri de zahăr vaniliat;
-un gem aromat preferabil de caise;
-foile le întindem și le punem crude.
-montăm prăjitură în tava unsă și tapetată astfel: foaie+gem+”crema”+foaie+gem+”crema”+foaie+gem+”crema”+foaie;
-punem prăjitura la copt;
-o tăiem rece în tavă și presărăm cu zahăr praf.

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.