Meniul zilei nr.19 (Pasta de jumari, Ciorba de varza dulce, Ficat de pui cu mere, Blat cu mac)
Meniul zilei nr. 19
1. Aperitiv: Pastă de jumări
-250-300 gr jumări +3-4 ouă fierte tari se dau prin maşina de măcinat carne
-se mixează cu 1-3 linguriţe de muştar, piper, sare, după gust
-este foarte bună servită pe feliuţe de pâine prăjită, şi cu brânză telemea rasă deasupra
2. Ciorbă de varză dulce
-1 varză de mărime potrivită, tăiată fideluţă, se dă în clocot în apă cu puţină sare şi se scurge în strecurător (vara nu e nevoie, dar varza care se găseşte iarna mi se pare puţin prea amăruie dacă o fierb direct în ciorbă)
-se dă un morcov pe răzătoare, se căleşte cu puţin ulei, punem varza şi apă
-adăugăm sare, piper, curry, puţină boia dulce după gust, apoi adăugăm cimbru şi mărar tocat mărunt
-când ciorbă e aproape gata punem bulion sau pastă de roşii şi o mai lăsăm 2-3 clocote.
-opţional se poate servi cu smântână
3. Ficat de pui cu mere
-½ kg ficat de pui curăţat îl lăsăm puţin în apă rece
-1 ceapă mică
-2-3 mere mai mari, curăţate de coajă şi tăiate bucăţele
-într-o cratiţă tăiem ceapa mărunt, o călim cu puţin ulei, punem ficatul, merele şi apă cât acoperă
-adăugăm piper, curry, un pic de chimen praf, un pic de oregano, un pic de coriadru praf, puteţi pune şi puţină boia dacă vă place (atenţie nu puneţi sare decât când serviţi ficatul, altfel se întăreşte)
-când s-a fiert servim cu cartofi piure
4. Blat cu mac
-2 ouă întregi+100 gr margarină+200 gr zahăr tos+200 gr mac măcinat+200 ml lapte+1 praf de copt+coajă de lămâie, zahăr vaniliat+200 gr făină
-se freacă margarina spumă cu ouăle şi zahărul, se pune macul, laptele călduţ, apoi praful de copt, coajă de lămâie, zahărul vaniliat, apoi făină
-se amestecă bine şi se pune la copt în tava unsă şi tapetată cu făină (tavă a4)
-aveţi mai multe posilbilitati îl mâncaţi ca un chec şi se poate pune deasupra o glazură de ciocolată, sau faceţi o cremă de vanilie sau lămâie
POFTĂ BUNĂ!
Blat cu mac ! Imi place! Si este usor de facut. Multumesc Arci!
Mulțumesc Arci văd ca tu faci altfel supă de varză.deșertul iar se anunța delicios.ficatul nu îmi place din păcate,așa ca trec peste
Yummy 🙂
N-am făcut niciodată ficat de pui cu mere, dar voi încerca, cu siguranță.
Pasta de jumari nu am auzit, dar pare buna.
Si eu iar vreau desert. Mergea sa stii k uite, acum citesc si parca m-as fi indulcit putin. 🙂
Blatul cu mac, imi face cu ochiul! Usor de facut, repede de mancat 🙂
yumyyyyy suna asa de bine
Multumesc, Arci ! Sotul meu vrea sa-i fac o prajitura cu mac si tu ma ajuti ca intotdeauna cu retete delicioase ! Ficatei cu mere trebuie sa-i incerc ! Pasta de jumari o trec si eu in meniu ! Imi plac la nebunie retetele tale !
pasta de jumari suna intr-un mare fel!! trb neaparat s-o incerc!! ficatei cu mere sigur trec pe lista!!