Meniul zilei nr. 19

1. Aperitiv: Pastă de jumări

-250-300 gr jumări +3-4 ouă fierte tari se dau prin maşina de măcinat carne
-se mixează cu 1-3 linguriţe de muştar, piper, sare, după gust
-este foarte bună servită pe feliuţe de pâine prăjită, şi cu brânză telemea rasă deasupra

2. Ciorbă de varză dulce

-1 varză de mărime potrivită, tăiată fideluţă, se dă în clocot în apă cu puţină sare şi se scurge în strecurător (vara nu e nevoie, dar varza care se găseşte iarna mi se pare puţin prea amăruie dacă o fierb direct în ciorbă)
-se dă un morcov pe răzătoare, se căleşte cu puţin ulei, punem varza şi apă
-adăugăm sare, piper, curry, puţină boia dulce după gust, apoi adăugăm cimbru şi mărar tocat mărunt
-când ciorbă e aproape gata punem bulion sau pastă de roşii şi o mai lăsăm 2-3 clocote.
-opţional se poate servi cu smântână

3. Ficat de pui cu mere

-½ kg ficat de pui curăţat îl lăsăm puţin în apă rece
-1 ceapă mică
-2-3 mere mai mari, curăţate de coajă şi tăiate bucăţele
-într-o cratiţă tăiem ceapa mărunt, o călim cu puţin ulei, punem ficatul, merele şi apă cât acoperă
-adăugăm piper, curry, un pic de chimen praf, un pic de oregano, un pic de coriadru praf, puteţi pune şi puţină boia dacă vă place (atenţie nu puneţi sare decât când serviţi ficatul, altfel se întăreşte)
-când s-a fiert servim cu cartofi piure

4. Blat cu mac

-2 ouă întregi+100 gr margarină+200 gr zahăr tos+200 gr mac măcinat+200 ml lapte+1 praf de copt+coajă de lămâie, zahăr vaniliat+200 gr făină
-se freacă margarina spumă cu ouăle şi zahărul, se pune macul, laptele călduţ, apoi praful de copt, coajă de lămâie, zahărul vaniliat, apoi făină
-se amestecă bine şi se pune la copt în tava unsă şi tapetată cu făină (tavă a4)
-aveţi mai multe posilbilitati îl mâncaţi ca un chec şi se poate pune deasupra o glazură de ciocolată, sau faceţi o cremă de vanilie sau lămâie

POFTĂ BUNĂ!

Review overview
5
Arcidalia Ghenof (Arci)-Redactor/Admin grup Fb-Literatura pe tocuri/// Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

10 COMMENTS

  1. Mulțumesc Arci văd ca tu faci altfel supă de varză.deșertul iar se anunța delicios.ficatul nu îmi place din păcate,așa ca trec peste

  2. Si eu iar vreau desert. Mergea sa stii k uite, acum citesc si parca m-as fi indulcit putin. 🙂

  3. Multumesc, Arci ! Sotul meu vrea sa-i fac o prajitura cu mac si tu ma ajuti ca intotdeauna cu retete delicioase ! Ficatei cu mere trebuie sa-i incerc ! Pasta de jumari o trec si eu in meniu ! Imi plac la nebunie retetele tale !

Scrie un comentariu. Vorbeste cu mine!