Salată de spanac cu sos de muștar - Ciorbă de fasole cu tăiței - Ciuperci cu usturoi - Prăjitură cu brânză și caise

Salată de spanac cu sos de muștar – Ciuperci cu usturoi – Prăjitură cu brânză și caise

1.Aperitiv: Salată de spanac cu sos de muștar(Iliuţa)

  • 200 g spanac baby, 50 g merișoare deshidratate și  50 g migdale.
  • Pentru sos  amestecăm cu o lingură de muștar de masă, o lingură de zeamă de lămâie, 2 linguri ulei de măsline.
  • Ulterior punem o lingură de miere și una de semințe de susan.
  • Adăugăm sosul obținut peste ingrediente.

2.Ciorbă de fasole cu tăiței:

  • fierbem fasolea bine
  • într-o oală punem o ceapă mică tăiată ff mărunt și un morcov dat pe răzătoarea fină, e călim cu puțin ulei, adăugăm zeama în care am fiert fasolea și punem la fiert
  • separat fierbem tăiței sau tăşcuţe în apă cu sare, și o lăsăm să se scurgă
  • în oală adăugăm sare, piper, boia și 4-5 linguri de boabe de fasole fierte
  • când au fiert și morcovul și ceapa adăugăm tăițeii și mai lăsăm câteva clocote
  • puteți pune verdeața care vă place sau puteți servi așa

3. Ciuperci cu usturoi (Vero)

  • 1 kg ciuperci se pun în tavă cu o lingură de unt și 100 ml apă, se condimentează cu delikat și piper, se acoperă cu un capac.
  • Când apa scade , opțional, se adaugă puțin ulei și 4 -5 care-i de usturoi tăiați mărunt.
  • Se mai ține 1 minut pe foc și apoi se poate servi .

4.Prăjitură cu brânză și caise.(Iliuta)

  • Aluatul îl facem din 300 g făină, 150 g unt topit, sare, 3 linguri zahăr și 80 ml lapte călduț.
  • Se amestecă pentru început făina cu untul și puțină sare până ce amestecul devine nisipos.
  • Adăugăm laptele și îl frământăm pentru câteva minute.
  • Întindem aluatul după care îl punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt care să aibă pereții detașabili.
  • Pentru umplutură se amestecă 1 kg brânză de vaci dulce, 6 ouă bătute în prealabil, 150 g zahăr și 3 linguri griș.
  • Adăugăm compoziția peste aluat și la final punem jumătăți de caise curățate de sâmburi. -Se lasă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 40 minute.
  • Poftă Bună!

    Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

 

 

 

 

 

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.