Salată de spanac cu sos de muștar – Ciorbă de fasole cu...

Salată de spanac cu sos de muștar – Ciorbă de fasole cu tăiței – Ciuperci cu usturoi – Prăjitură cu brânză și caise

by -
2
Salată de spanac cu sos de muștar - Ciorbă de fasole cu tăiței - Ciuperci cu usturoi - Prăjitură cu brânză și caise

Salată de spanac cu sos de muștar – Ciuperci cu usturoi – Prăjitură cu brânză și caise

1.Aperitiv: Salată de spanac cu sos de muștar(Iliuţa)

  • 200 g spanac baby, 50 g merișoare deshidratate și  50 g migdale.
  • Pentru sos  amestecăm cu o lingură de muștar de masă, o lingură de zeamă de lămâie, 2 linguri ulei de măsline.
  • Ulterior punem o lingură de miere și una de semințe de susan.
  • Adăugăm sosul obținut peste ingrediente.

2.Ciorbă de fasole cu tăiței:

  • fierbem fasolea bine
  • într-o oală punem o ceapă mică tăiată ff mărunt și un morcov dat pe răzătoarea fină, e călim cu puțin ulei, adăugăm zeama în care am fiert fasolea și punem la fiert
  • separat fierbem tăiței sau tăşcuţe în apă cu sare, și o lăsăm să se scurgă
  • în oală adăugăm sare, piper, boia și 4-5 linguri de boabe de fasole fierte
  • când au fiert și morcovul și ceapa adăugăm tăițeii și mai lăsăm câteva clocote
  • puteți pune verdeața care vă place sau puteți servi așa

3. Ciuperci cu usturoi (Vero)

  • 1 kg ciuperci se pun în tavă cu o lingură de unt și 100 ml apă, se condimentează cu delikat și piper, se acoperă cu un capac.
  • Când apa scade , opțional, se adaugă puțin ulei și 4 -5 care-i de usturoi tăiați mărunt.
  • Se mai ține 1 minut pe foc și apoi se poate servi .

4.Prăjitură cu brânză și caise.(Iliuta)

  • Aluatul îl facem din 300 g făină, 150 g unt topit, sare, 3 linguri zahăr și 80 ml lapte călduț.
  • Se amestecă pentru început făina cu untul și puțină sare până ce amestecul devine nisipos.
  • Adăugăm laptele și îl frământăm pentru câteva minute.
  • Întindem aluatul după care îl punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt care să aibă pereții detașabili.
  • Pentru umplutură se amestecă 1 kg brânză de vaci dulce, 6 ouă bătute în prealabil, 150 g zahăr și 3 linguri griș.
  • Adăugăm compoziția peste aluat și la final punem jumătăți de caise curățate de sâmburi. -Se lasă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 40 minute.
  • Poftă Bună!

    Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

 

 

 

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.