Scrisori de dragoste pentru cei plecați, de Ava Dellaira

Editura: Trei

Număr Pagini: 320

Titlul original: Love Letters to the Dead

Limba originală: engleză

Traducere de: Carmen Ciora

Anul apariţiei: 2016

   „Sunt pur și simplu încântat de această carte. E mai mult decât un debut uluitor: anunță o nouă voce literară cu totul originală.” – Stephen Chbosky, autorul Jurnalului unui adolescent timid

Totul începe cu o simplă temă la engleză:
Scrie o scrisoare unei persoane care nu mai e în viață.
Laurel alege să-i scrie lui Kurt Cobain fiindcă era cântărețul preferat al surorii sale, May. Și a murit tânăr, întocmai ca May.
Curând, Laurel își face un obicei din a scrie scrisori unor oameni speciali care nu mai sunt – printre care Janis Joplin, Heath Ledger, Amelia Earhart sau Amy Winehouse.
Treptat, scrisorile se transformă în jurnalul emoționant al unei adolescente care încearcă să facă față vieții de liceu, despărțirii dureroase a părinților ei, primei iubiri și, cel mai apăsător, pierderii surorii sale mai mari.
Doar dacă va începe să o vadă pe sora ei așa cum a fost cu adevărat – o fată încântătoare, imprevizibilă, dar cu foarte multe probleme – va putea Laurel să se împace cu sine și să spună adevărul despre acea noapte de coșmar care i-a marcat viața pentru totdeauna.

„La fel de miraculoasă – și de neînfricată – ca o stea căzătoare.” – Lauren Myracle

„Felul în care Laurel și prietenii săi înfruntă provocările vieții este impresionant, dar cel mai tare te emoționează hotă¬rârea lui Laurel de a se ierta pe sine și pe May.” -Publishers Weekly

„Splendid și înduioșător.” – Kirkus Reviews

   Ava Dellaira a absolvit Iowa Writer’s Workshop, unde a avut o bursă Truman Capote. A crescut în Albuquerque, New Mexico, și și-a luat licența la Universitatea din Chicago. Crede că această carte a căpătat contur când și-a cumpărat al doilea album din viața ei – In Utero, de la Nirvana – pe care l-a ascultat încontinuu în timp ce scria la jurnalul său. În prezent, locuiește în Santa Monica, în statul California, și lucrează în industria filmului. Pregătește un nou roman. Puteți afla mai multe despre ea la www.avadellaira.com.

Sursa foto şi text: Editura Trei

6 COMMENTS

  1. Multumesc Iasmy de recomandare. Am auzit de carte si, de la inceput, m-a atras titlul. Mi se pare unul sugestiv, interesant. Legat de carte nu stiu ce sa zic. Ma tenteaza si nu prea 😉

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.