Seria Mirese neastâmpărate de Valerie Bowman

Seria Mirese neastâmpărate, de Valerie Bowman – parfum de liliac

Playful Brides Series

   Dacă sunteți în căutarea diversității, atunci seria Mirese neastâmpărate s-ar putea să fie răspunsul la dorințele voastre. Povești inedite, personaje încăpățânate, sentimente puternice, emoții la tot pasul, dar și acel ceva care stârnește interesul. 

  Valerie Bowman a debutat în anul 2012, și de atunci romanele sale au primit recenzii elogioase în publicații de specialitate ca Publisher’s Weekly, Booklist și Kirkus. A fost nominalizată de Asociația Scriitorilor de Romane de Dragoste din America la categoria Cel mai bun roman de debut din genul historical romance, precum și la Premiul Kirkus pentru ficțiune.

1. Ducesă din întâmplare-The Unexpected Duchess (2014)

   E posibil ca Lady Lucy Upton să aibă limba prea ascuțită ca să atragă pețitorii, dar inima ei este bună, iar atunci când prietena ei deosebit de timidă, Cassandra, are nevoie de ajutor, ea născocește un plan genial pentru a o ajuta să descurajeze un pețitor nedorit, pe Derek Hunt, duce de Claringdon… Se pare însă că ducele nu este chiar atât de ușor de manipulat pe cât anticipau cele două prietene.

   Iar Lucy descoperă șocată că, uneltind și complotând împotriva acestui bărbat încăpățânat, se distrează mai bine ca niciodată. Lordul Derek Hunt i-a promis prietenului său grav rănit că se va însura cu Cassandra, iar pentru un bărbat care nu-și dorește nimic altceva decât liniște și pace după ororile războiului, Cassandra este soția perfectă. Dar nesuferita domnișoară Upton nu-l lasă să o curteze! Să poarte încă o bătălie este ultimul lucru pe care și-l dorește Derek, dar duelurile verbale pe care le are cu Lucy sunt pur și simplu prea tentante pentru a le putea rezista. Iar trofeul acestui ultim război ar putea fi chiar dragostea adevărată…

Sala de bal Upper Assembly Rooms din Bath îi taie răsuflarea lui Lucy. Așa se întâmplă de fiecare dată. Așa fusese de prima dată când văzuse magnifică sală, la vârsta de optsprezece ani. Atât de elegantă și de impunătoare, cu tavanul înalt și boltit, cu pereții acoperiți de fresce, cu candelabrele strălucitoare! Bath era o destinație de vacanță și, deși unii îl considerau un oraș prea monoton, lui Lucy îi plăcuse întotdeauna atmosfera lui liniștită și intimă. Ea și Garrett petrecuseră multe zile fericite aici. Întinși în iarba din Upper Crescent, servind ceaiul la Pump Room, explorând ruinele romane sau făcând plimbări călare pe dealurile din împrejurimi. Bath era încântător. Iar un bal la Assembly Rooms era întotdeauna fenomenal. Mai puțin, desigur, când ducele de Claringdon ținea să-și facă simțită prezența.
    Cass venise cu ei. Reușiseră să o convingă să-i însoțească. La urma urmei, nu era în doliu. Julian nu îi era rudă. Ca să nu mai spunem că, din câte știa ea, nici măcar nu murise încă. Chiar și așa însă, inima lui Cass era frântă. Nu fusese deloc ușor să o convingă să-i însoțească la bal. Știa că trebuia să adopte o mină veselă pentru societate și să lase impresia că se simțea bine, dar hotărâse să refuze toate invitațiile la dans – inclusiv pe cea a ducelui.
    Lucy purta o rochie drăguță, de culoarea safirului, și un șirag de perle, în timp ce Jane era îmbrăcată într-o rochie bleu, cu talie înaltă și avea la gât un pandantiv de aur. Cass era strălucitoare ca întotdeauna, într-o rochie de culoarea lavandei, cu diamante în jurul gâtului și prinse în buclele părului.
    – E aici, șopti Jane, după ce se plimbară prin toate sălile și avură ocazia să vadă cine participa la bal.”

2. Contesă fără voie-The Accidental Countess (2014) -Seria Mirese neastâmpărate de Valerie Bowman

   Vreme de șapte ani, Lady Cassandra Monroe a așteptat ca bărbatul visurilor ei să se întoarcă din război. Din nefericire, acesta este logodit cu nestatornica ei verișoară, Penelope – o uniune pusă la cale cu mult timp în urmă de părinții celor doi tineri. Din această cauză Penelope ar face orice ca să amâne momentul reîntâlnirii cu viitorul ei soț – chiar și să inventeze scuza că este plecată pentru mai multe zile la petrecerea unei prietene fictive, Patience Bunbury. Însă ce n-ar da Cass să poată fi în locul verișoarei sale! Noroc că Lucy Hunt, cea mai bună prietenă a lui Cass, a pus deja la cale un plan ingenios ca să aducă lucrurile pe făgașul dorit…

    După înfrângerea lui Napoleon la Waterloo, căpitanul Julian Swift nu este deloc pregătit să se așeze la casa lui și să intre într-o căsătorie aranjată și nedorită – mai ales când adevăratul subiect al afecțiunii sale se dovedește a fi o tânără de frumusețe tulburătoare pe care o întâlnește la o petrecere. Patience Bunbury este inteligentă, independentă și pasională. Când adevărul despre identitatea Cassandrei iese la iveală, iar Julian descoperă că relația lor nu este deloc întâmplătoare, își va oferi el inima unei femei care pare prea desăvârșită ca să fie adevărată?

Julian se duse în camera lui de oaspeți. Își desfăcu lavaliera și o smulse din jurul gâtului. Își descheie cămașa și se frecă pe gât. Putea să respire din nou. Într-un final. Purtase uniformă tot timpul de șapte ani încoace. De când se întorsese în Anglia și revenise în societate, fusese obligat să împrumute câteva dintre hainele fratelui său, iar asta includea și lavalierele astea sufocante. Cât de mult avea să mai dureze până când urma să se obișnuiască iar cu ele?
    Luă o gură din paharul de brandy pe care i-l ceruse unui servitor înainte să urce în cameră. Brandy-ul era unul dintre lucrurile care îi lipsiseră cât stătuse departe de Anglia. Nu că tot acel brandy nu ar fi venit din Franța. Însă el nu băuse nici un pahar cât timp fusese acolo.
    Gândurile lui reveniră la seara care abia se încheiase. La domnișoara Bunbury. La Patience. Nu își putea scoate din minte chipul ei. Ea era mai mult decât strălucitoare, era visul oricărui bărbat. Însă felul ei de a fi liniștit, calm și plin de modestie îl surprinsese. Îl mirase. Multe dintre doamnele pe care le cunoștea erau vorbărețe și flecăreau întruna despre podoabe, zorzoane și petreceri. Sora lui adora petrecerile. Daphne nu era niciodată dispusă să stea locului. Penelope în mod sigur nu păruse niciodată în stare să stea jos suficient de mult pentru a scrie o scrisoare, nici pomeneală o scrisoare mai lungă sau una plină de înțeles. De fapt, singura femeie pe care o cunoscuse și părea la fel de liniștită și contemplativă ca domnișoara Bunbury era… Cassandra.
    Domnișoara Bunbury îl întrebase ce i se păruse cel mai rău pe front. Fusese întrebat acest lucru de nenumărate ori. Pe corabia care îl adusese înapoi în Anglia, în poștalionul spre Londra, chiar și în oraș când câteva persoane îl recunoscuseră înainte să pornească spre moșia unde avea loc petrecerea.”

3. Dincolo de rațiune-The Unlikely Lady (2015) – Seria Mirese neastâmpărate de Valerie Bowman

   Domnișoara Jane Lowndes este o adevărată intelectuală. Este convinsă că, dacă reușește să reziste presiunilor părinților ei de a se căsători, va deveni o adevărată celibatară și cândva va putea să organizeze reuniunile intelectuale la care visează. Până la urmă, nici un bărbat nu își dorește o asemenea soție.

   Lordul Garrett Upton este un adevărat burlac nepăsător. A supraviețuit războiului, iar acum, că s-a întors la Londra, are de gând să se bucure din plin de viață. Căsătoria nu face parte din acest plan, în mod cert. O cunoaște pe domnișoara Lowndes de ani buni, și au polemizat adesea. Planul cel mai recent al lui Jane de a-și inventa o însoțitoare nu îl privește sub nici o formă… până când dorința ei de a fi implicată într-un scandal devine o problemă personală. Când Garrett și Jane se sărută la un bal mascat organizat cu ocazia unei nunți, antipatia lor reciprocă se transformă într-o atracție irezistibilă. Iar când o văduvă intrigantă care ar face orice să pună mâna pe Garrett plănuiește să-i țină la distanță unul de celălalt, oare dorința va fi mai puternică decât planurile lor de a-și păstra independența?

  „Garrett statu în fața ușii lui Jane și se gândi o clipă. Erau șanse destul de mari să râdă de niște flori. Ea râdea de lucruri, în general, și până la urmă, erau totuși flori. Daphne îl asigurase însă că doamnelor le plac florile, chiar și domnișoarei Lowndes.
    Respiră adânc. Mai avea de descoperit ceva în spatele ușii, în afară de faptul că îi plăceau sau nu florile lui Jane.
    Îl iubea oare?
    De ce nu se putea gândi decât la asta? În ciuda insistențelor Cassandrei, nimic din comportamentul de până atunci al lui Jane nu arată asta. Ieri se înțeleseseră destul de bine. Dar să admită că nu îl antipatiza și să îi ceară și lui să admită că nu o antipatiza era departe de a iubi. Așa că iată-l, prost credul ce era, în față ușii dormitorului ei, ținând în mâini un buchet legat cu o fundă. Da, chiar cu o fundă!
    Nu putea sta pe hol toată dimineața și să riște să îl vadă cineva venind în dormitorul ei. Era și așa un lucru riscant. Ciocăni la ușă.
    – Intră, strigă Jane.
    El deschise ușa și intră. Stătea în capul oaselor în pat, tot într-o cămașă de noapte albă ca a bunicii, dar părul ei era desfăcut în jurul umerilor. Era splendid, negru și bogat, ușor ondulat. I se usca gura. Își linse buzele.
    Pe nas avea din nou o pereche de ochelari. În poală ținea cartea pe care i-o dăduse el, dar imediat ce îl văzu o dădu la o parte.
    – Upton, zise ea și roși.
    Chiar roși! Jane! Apoi spuse mai încet:
    – Garrett.
    Merse până la scaunul care încă se afla lângă patul ei.
    – Acestea sunt pentru tine.
    Îi întinse florile într-un unghi drept față de corpul său.
    Un zâmbet mic își făcu loc pe buzele ei. Luă buchetul și îl îmbrățișă.
    – Liliacul este floarea mea favorită!
    – Și a mea, șopti el.”

4. Un burlac irezistibil-The Irresistible Rogue (2015)

Seria Mirese neastâmpărate de Valerie Bowman

   Lady Daphne Swift provine dintr-o familie cu doi frați care au servit cu mândrie Coroana. Deși femeie, este dispusă să facă tot ce este nevoie pentru a demonstra că poate fi la fel de folositoare cauzei războiului ca frații săi. În acest scop, nu ezită să se mărite cu un spion, fermecătorul căpitan Rafferty Cavendish… de care este în secret îndrăgostită. Dar când, după prima lor misiune, își dă seama că totul a fost strict în interes de afaceri, Daphne își dorește să anuleze imediat mariajul.

   Ca spion în slujba Ministerului de Război, Rafe Cavendish a participat la zeci de misiuni. Însă una încă îl bântuie – cea care s-a sfârșit cu moartea lui Donald, fratele mai mare al lui Daphne. Acum el trebuie să-i găsească pe bărbații care l-au omorât pe Donald și să îl răzbune – dar pentru asta trebuie s-o convingă pe Daphne să-i mai acorde o dată ajutorul.

   Însă ea a apelat deja la celălalt frate, Julian, ca să obțină o anulare rapidă și discretă a căsătoriei, astfel încât să se poată mărita cu un filfizon care, de fapt, nu o dorește decât pentru titlul și pentru banii ei. Va putea oare Rafe s-o convingă pe Daphne să-i mai dea o șansă, atât în ceea ce privește misiunea, dar, mai ales, inima ei?

Daphne nu dormi prea bine. Visa spioni și contrabandiști, torturi și criminali. Visa că era înghițită de o uriașă creatură marină. Și apoi, după ce toate coșmarurile încetară, visa că stătea îmbrățișată cu Rafe în hamac, iar acest vis fu, probabil, cel mai supărător dintre toate. Era înfășurată ca într-un cocon în patul căpitanului, zvârcolindu-se și întorcându-se de pe o parte pe alta, transpirând în camera lipsită de orice adiere în timp ce Rafe părea să doarmă mulțumit, legănându-se odată cu balansul vasului, cocoțat în hamacul său, între cei doi stâlpi din cabina.
    Era complet insensibil la prezența ei, se gândi Daphne cu o oarecare tristețe în timp ce împunse perna plată în încercarea de a o face mai confortabilă. Uitase de micile perne groaznice de pe corăbii. Rafe îi explicase ultima dată că majoritatea membrilor echipajului nici măcar nu aveau o pernă și că ar trebui să înceteze să se poarte ca o prințesă dacă perna nu era suficient de bună pentru ea. Se încruntă în întuneric. Nu ar face aceeași greșeală de două ori. Nimic. Nimic nu ar fi atât de inconfortabil încât să o facă să se plângă. Nici măcar sânii ei înfășurați, care erau departe de a o face să se simtă confortabil. Razele lunii care licăreau prin hubloul din capătul îndepărtat al camerei erau singura sursă de lumină. Căzură pe maxilarul lui Rafe. Bărbatul era frumos. Era prea nedrept, de fapt. Genele negre îi mângâiau obrajii în timp ce el se legăna liniștit înainte și înapoi. Sforăia ușor, dar nici măcar asta nu era enervant. Donald obișnuia să sforăie atât de tare, încât aproape că trezea întreaga casă, dar sforăitul lui Rafe de-abia se auzea. Asta era enervant. Bărbatul era aproape perfect, ca un înger care prinsese viață.
    Daphne privi fix tavanul întunecat din lemn. Trebuia să înceteze cu aceste gânduri jalnice. Misiunea lor era mult mai importantă decât toate astea. Chiar și decât ce se întâmplase între ei ultima dată.” 

5. Un conte îmbânzit-The Untamed Earl (2016)

Seria Mirese neastâmpărate de Valerie Bowman

   Lady Alexandra Hobbs, fiica ducelui de Huntley, și-a dorit să se mărite cu Lord Owen Monroe din prima clipă în care l-a văzut, pe vremea când avea numai 15 ani.

   Însă el este pe cale să se logodească cu Lady Lavinia, o tânără răsfățată și veșnic nemulțumită, sora mai mare a inocentei Lady Alexandra. Și nu există cale de întoarcere, întrucât părinții au ajuns la o înțelegere în privința căsătoriei dintre Owen și Lavinia – o alianță avantajoasă pentru renumele și averea ambelor familii.

  Lord Owen Monroe preferă băutura, jocurile de noroc și femeile de o moralitate îndoielnică, fiind bine-cunoscut în rândurile aristocrației drept un libertin cu reputația pătată. Dar Owen nu va mai primi nici un ban de la tatăl lui până când nu se logodește cu Lady Lavinia. Disperat de temperamentul dificil al acesteia, acceptă ajutorul surorii ei mai mici pentru a intra mai ușor în grațiile celei care urmează să îi devină soție.

  În schimb, el promite să o ajute pe Lady Alexandra să își facă un debut glorios în înalta societate, pentru a-l putea cuceri pe tânărul de care pretindea că era îndrăgostită.

  Oare când adevăratele intenții ale Alexandrei vor ieși la iveală, târgul lor va duce la reproșuri amarnice sau la o poveste de dragoste care va sfida așteptările tuturor?

6. Un lord legendar – The Legendary Lord (2016) – Seria Mirese neastâmpărate de Valerie BowmanUn lord legendar de Valerie Bowman-Iubiri de poveste-prezentare

   Sătul de atmosfera plictisitoare a sălilor de bal londoneze și dezamăgit de sezoanele nesfârșite în care nu a reușit să își găsească o soție, Christian Forester, viconte de Berkeley, se refugiază la cabana lui de vânătoare din Scoția, dornic de liniște și solitudine. Însă ultimul lucru la care se așteaptă este să găsească acolo o necunoscută încântătoare, instalată confortabil în locuința lui.

  Lady Sarah Highgate, favorita sezonului precedent, n-a avut nici o problemă în a-și găsi un soț. Problema este că pretendentul marchiz, un bărbat încrezut și plictisitor, este mai degrabă alegerea părinților ei, așa că, în disperare de cauză, Sarah se refugiază în Scoția, unde nimerește din greșeală la cabana vicontelui.

7. Să n-ai încredere într-un pirat – Never Trust a Pirate (2017) Să n-ai încredere într-un pirat - Valerie Bowman

El e un rebel atrăgător și înstărit, care poate să scoată la suprafață cele mai ascunse dorințe ale unei femei… Ea este o moștenitoare rămasă orfană și fără un ban. Amândoi pornesc într-o aventură împotriva unui dușman comun. Vor reuși să obțină ce își doresc cel mai mult?

8. The Right Kind of Rogue (2017)

9. A Duke Like No Other (2018)

10. Kiss Me at Christmas (2018)

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Serii cărţi

Playful Brides Series Goodreads

Sursa foto Pinterest

Seria Mirese neastâmpărate de Valerie Bowman.

10 COMMENTS

  1. Nu te casatoresti cu cine vrei, ci cu cine te nimeresti. Sau… daca nu te vrea, faci pe dracu in patru sa-l convingi :)) Cam asa au procedat miresele neastamparate :))
    O serie draga mie! Sper sa se traduca si alte carti…

  2. O prezentare extrem de atractivă! Poate vor traduce în română și restul volumelor 😀

  3. […] Seria Mirese neastâmpărate / Playful Brides: 1. The Unexpected Duchess – Ducesă din întâmplare, 2 .Accidental Countess – Contesă fără voie, 3. Unlikely Lady – Dincolo de rațiune, 4 The Irresistible Rogue – Un burlac irezistibil, 5. The Untamed Earl – Un conte neîmblânzit, 6. The Legendary Lord – Un lord legendar, 7. Never Trust a Pirate – Să n-ai încredere într-un pirat, 8. The Right Kind of Rogue, 9. A Duke Like No Other, 10. Kiss Me at Christmas, 11. No Other Duke But You  […]

  4. […] Seria Mirese neastâmpărate / Playful Brides: 1. The Unexpected Duchess – Ducesă din întâmplare, 2 .Accidental Countess – Contesă fără voie, 3. Unlikely Lady – Dincolo de rațiune, 4 The Irresistible Rogue – Un burlac irezistibil, 5. The Untamed Earl – Un conte neîmblânzit, 6. The Legendary Lord – Un lord legendar, 7. Never Trust a Pirate – Să n-ai încredere într-un pirat, 8. The Right Kind of Rogue – Libertinul meu preferat, 9. A Duke Like No Other, 10. Kiss Me at Christmas, 11. No Other Duke But You  […]

  5. […] Seria Mirese neastâmpărate / Playful Brides: 1. The Unexpected Duchess – Ducesă din întâmplare, 2. Accidental Countess – Contesă fără voie, 3. Unlikely Lady – Dincolo de rațiune, 4 The Irresistible Rogue – Un burlac irezistibil, 5. The Untamed Earl – Un conte neîmblânzit, 6. The Legendary Lord – Un lord legendar, 7. Never Trust a Pirate – Să n-ai încredere într-un pirat, 8. The Right Kind of Rogue – Libertinul meu preferat, 9. A Duke Like No Other – Un duce ca nimeni altul, 10. Kiss Me at Christmas, 11. No Other Duke But You  […]

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.