Seria Vrăjitor şi vrăjitoare-Witch&Wizard de James Patterson

Seria Vrăjitor şi vrăjitoare-Witch&Wizard, de James Patterson

Autorul James Patterson, s-a născut în 22 martie 1947, la New York. Este un autor american de thrillere, renumit pentru romanele sale despre psihologul Alex Cross. A scris şi ficţiune pentru adolescenţi, iar Seria Witch&Wizard, este una dintre ele. (Seria Vrăjitor şi vrăjitoare-Witch&Wizard de James Patterson)

 1.Vrăjitor şi vrăjitoare-Witch&Wizard

Vrăjitor şi Vrăjitoare-Witch&Wizard

Titlul original: Witch&Wizard

Editura: Leda

Număr pagini: 346

An apariţíe: 2012

  Wisty, o tânără de 15 ani, fără griji, cu părinţi iubitori, un frate mai mare, are tot ce şi-ar putea dori o adolescentă, asta până într-o noapte când în casa lor au intrat forţele de ordine, militari antrenaţi, şi care au luat cu ei atât pe ea cât şi pe Wiht.

  Wiht, un tânăr de aproape 18 ani, cu un comportament normal, practică fotbalul în liceu, cu prieteni normali, dar cu lipsa Celiei, prietena şi iubita lui răpită într-o noapte. Se pare că nu sunt zvonuri, se întâmplă real, au venit şi după el şi sora sa.

   Sunt acuzaţi de comportament amoral, de vrăjitorie, dar ei nu ştiu să aibă nici un dar până când Wisty de furie va începe să ardă ca o torţă, dar fără să păţească ceva. Tot de furie şi neputinţă, fata îi va fulgera prin degete pe cei care încearcă să o ia de lângă familia ei. Poate că sunt vrăjitori, dar ei nu ştiu?

   Mama şi tatăl lor le vor da la fiecare un obiect din casă, atât au voie să ia cu ei. Ea va primi un băţ de tobe, el va primi o carte. La ce sunt de folos aceste obiecte?

   Ce se va întâmpla cu cei doi fraţi? Vor fi judecaţi de Unicul care judecă, şi vor fi găsiţi vinovaţi, deci vor fi executaţi. Se pare că abia la vârsta de 18 ani se aplică sentinţa, iar Whit peste o lună…

“Vechea mea viaţă, cu zilele în care chiuleam cu nesăbuinţă de la ore, părea acum la un milion de lumi depărtare. Mi-e dor de ea, şi de casa noastră, şi în special de mama şi de tata, atât de mult încât mă simţeam pe punctul de a-mi pierde minţile.

Stăteam cu ochii aţintiţi în tavan şi visam cu ochii deschişi, aducându-mi aminte…Cum mama obişnuia să stea întinsă în pat cu Whit şi cu mine când eram amândoi mici de tot, iar ea râdea şi râdea, şi ne spunea că ne învaţă cum să iubim râsul, pentru că era unul dintre cele mai bune lucruri din viaţă, poate cel mai bun”

,,Ne aduceam iar şi iar aminte de viaţa noastră, nu puteam concepe ce ni se întâmplă. Un simulacru de proces, aduşi cu lanţurile, condamnaţi fără drept de apel, închişi într-o închisoare care a fost Spitalul Statal de psihiatrie Bowen.”

   Erau vizitaţi de Unicul cu biciul, cel care încearcă să îi înspăimânte să îi domesticească, deşi la urmă Wisty se va înfuria şi …

   Se pare că şi aici în închisoare au puteri magice. Fostul coleg de şcoală, acum informator al noului regim ,,Cel Care Este Unic’‘ va simţi pe pielea lui puterea celor doi fraţi. El va fi transformat într-un dihor la dorinţa arzătoare a fetii. Se pare că băţul e bun la ceva.

   Whit, încă nu ştim exact ce puteri are, până când mâna sa intră până la cot în perete. Când intră cu capul, el descoperă mai multe umbre, printre care şi marea dragoste a lui. Se pare că poate vedea umbrele. Celia îi vorbeşte, îi spune că este moartă, este o semi-umbră, poate veni prin portal şi în lumea celor de sus.

Aflăm de fapt că lumea este multiplă, nu unică. Între Tărâmul Umbrelor, Tărâmul Liber, Lumea de sus şi Lumea de Jos e greu să pierzi socoteala.

  Cel Care Este Unic are puterea în lumea de sus, el are puterii incredibile, poate vaporiză oameni într-o secundă.

  Celia, îi va ajuta pe cei doi fraţi să evadeze, să treacă de înspăimântătorul Tărâm al Umbrelor, în Tărâmul Liber. Aici lumea este condusă de o gaşcă de copii, din biroul managerului dintr-un magazin universal pe jumătate demolat. Aici conducerea se face pe rând, deoarece doar unul, tinde spre ceva ce are loc acum în Tărâmul de sus.

2. Darul-The Gift  

Darul - James Patterson

Titlul original: Witch&Wizard:The Gift 
Traducerea: Cristina Ghidoveanu
Editura: Leda
Număr pagini: 350

Cei doi fraţîi au fost condamnaţi la moarte de către un individ perfid numit Cel Care Este Unicul. La fel şi părinţii lor sunt căutaţi pentru trădare. Au fost torturaţi într-o închisoare care înăbuşă magia, dar se pare că sunt mai puternici decât par.
O fată moartă, care se întâmplă să fie marea dragoste a lui Whit, a apărut misterios şi i-a salvat din închisoare.
Byron Swain, un adolescent şi el, dar informator şi trădător, este transformat în dihor de către Whisty.
Lumea este se pare multiplă, se pare că există Lumea de sus, Lumea de jos, Tărâmul Umbrelor, acolo unde cu greu mai scapi cu viaţă,Tărâmul Liber.

  În volum al doilea, deja facem cunoştinţă cu ororile înfăptuite de Noul Ordin. Da, ştiu, sunt şi în prima carte, dar acum sunt inimaginabile.

,,Noul Ordin a desfigurat deja acest oraş cândva frumos, făcându-l de nerecunoscut. Arată că un cadavru în putrefacţie, mişunând de viermi lipsiţi de minte. Cerul sufocat de aproape de pământ, clădirile fără formă-chiar şi feţele oamenilor care se revarsă grăbiţi şi nervoşi în jurul meu-sunt la fel de lipsite de culoare şi de viaţă ca şi betonul de sub picioarele mele. Ştiu că populaţia obişnuită a fost spălată pe creier cu mare eficieţă de către Noul Ordin, dar aceşți cetăţeni par puţin cam prea tăcuţi, puţin cam prea presaţi de ceva, puţin cam prea aţintiţi asupra broşurilor de propagandă pe care le strâng în mâini ca pe nişte cărţi de rugăciune.”


   Wisty, scapă de la execuţie, dar în locul ei va fi executată Margo, o copilă din Rezistenţă.
Deşi sunt la Garfunkel, pe tărâmul liber, se pare că trădătorii sunt pretutindeni. Unicul care este Unic, poate controla aerul, pământul şi apa, dar se pare că îi lipseşte ceva-Darul Wistyei. Care este acela?
Unicul se joacă cu minţile lor, ca o pisică cu un şoarece, se pare că era cât pe ce să scape de Whit, care, cu mintea rătăcită după Celia, va pleca singur pe Tărâmul Umbrelor. La fel se va întâmpla când Celia apare pe panourile uriaşe de propagandă şi îl va îndemna să se predea împreună cu sora sa Unicului. Aici în centru le arată cum merge treaba. ASER este cel care conduce Centru, precum cei mai mulţi dintre funcţionarii Noului Ordin, nu are absolut nici un pic de simţ al umorului. Ei nu sunt acolo că să facă vrăji, sunt că să demonstreze ,,potenţialul dinamic competent” şi să transmită ,,energia biocinetică”.

   După o repriză de izbucnire în flăcări a lui Wisty, totul se schimbă, se pare că Unicul vrea Darul, ea nu prea ştie care este, astfel că va fi dusă la Izolare.
   Dacă nu reuşeşte să îi dea Darul Unicului, vor fi executaţi. Informatorul Byron va încerca să îi ajute. Se pare că are magie primită prin atingerea de Wisty, astfel că va încerca să îi scape. Cei doi fraţi se vor transforma în peşțişori şi vor evada prin toaletă.
Se pare că şi părinţi lor sunt prinşi, Unicul vrea cu tot dinadinsul să scape de familia Allgood.
Drept pedeapsă, Byron va trebui să o vâneze pe ceea care o iubeşte şi să o ucidă. Va primi o echipă de asasinii.
Vor reuşi prin fuga nebună să scape? Vor fi aduşi iar la execuţie publică, iar părinţi celor doi fraţi vor fi vaporizaţi.
Acest al doilea volum, parcă abundă în suferințe, copii transformaţi în criminali, cunoaşterea lucrurilor înăbuşită, cărţile, pictura, totul va dispărea. Oare ce are de gând Unicul? Ce vrea să facă din această lume?
Whit şi Wisty Allgood au sacrificat totul pentru a conduce mişcarea de Rezistenţă împotriva nemilosului regim totalitar care le guvernează lumea.

3. Focul-The Fire

Focul - James Patterson

 Titlu original: The Fire
Traducere: Laura Bocancios
Editura Leda, 2015
Număr pagini-349
  Conducătorul suprem, Cel Care Este Unicul, a interzis tot ceea ce le este lor drag: cărţi, muzică, artă şi imaginaţie. Dar puterea tot mai mare a magiei celor doi fraţi nu a fost suficientă pentru a opri malefica demență a Unicului. Wisty ştie că a venit în sfârşit momentul să îl înfrunte pe Unicul. Dar lupta şi focul ei nu fac decât să canalizeze şi mai multă putere în fiinţa lui deja invincibilă. Cum ar putea ea şi Whit să se pregătească pentru iminenta confruntare finală cu nemilosul ticălos care le-a distrus lumea – înainte ca el să devină cu adevărat atotputernic?

,,Unicul ridică brațele și elementele răspund pe loc chemării sale…
Pământul se cutremură și se despică, doborându-mi părinții de pe picioare, în timp ce aleargă de lângă buza ce se lărgește. Particule de praf dansează în aer, pământul se năruie și straturile de nori roșii se întunecă și se înmulțesc când vântul se dezlănțuie, agitând și înspumând apele răului, altădată liniștite. Panta care coboară dinspre pădurea oaselor pare să se umfle sub ochii noștri, tușind și gemând, cu lava bolborosind pe suprafața ei.
E un adevărat iad.Toți aleargă înnebuniţi din calea apelor și a pietrelor care cad.Tata mă trage lângă el, iar Whit și Celia ne duc în partea mai înaltă a malului.
Gândește, Wisty. Folosește-ți puterea, Darul. Mintea îmi gonește. Foc…o stea căzătoare…
Asta e! Îl apuc pe Whit de mână și absorb tot ce pot din magia lui. O simt mișcându-se,umflându-se, crescând în mine. Lumina, căldura și electricitatea sporesc până când puterea îmi țâșnește din vârfurile degetelor. Privesc încremenită, gâfâind.
Împreună am creat o uriașă stâncă aprinsă care galopează pe cer.”

Vor fi de ajuns darurile și magia celor doi frați împotriva Atotputernicului Unic? Prin ce Tărâmuri va trebui să treacă, pe cine vor mai reuși să salveze? Oare vor scăpa nevătămați din tărâmul morții și al umbrelor? Câte suferințe și umilirii vor mai îndura cei doi frați? O luptă dată pe viață și pe moarte, unde doar cei câștigători vor reuși să scape.
O serie foarte dură până acum, care mi-a depășit zona mea de confort. Un thriller distopic foarte bine scris. O magie nouă, care ne va încânta.

4.The Kiss

   ,,Whit and Wisty Allgood, a witch and wizard with extraordinary abilities, have defeated the ruthless dictator who long overshadowed their world. But for the first time in their lives, the powerful brother and sister find themselves at odds as Wisty is drawn to a mysterious and magical stranger named Heath. 
Wisty has never felt as free as she does with Heath, especially when the two of them share and test their magic together. But when a merciless Wizard King from the mountains suddenly threatens war, Wisty must make an excruciating choice. Will she unite with Whit to fight the mounting dangers that could return their world to a tyrant’s domain? Or will she trust the beautiful boy who has captured her heart? 
James Patterson’s epic dystopian saga continues as the witch and wizard who have inspired countless imaginations must rally together before the world they fought to save collapses.”

5.The Lost

   ,,Whit and Wisty Allgood have fought and defeated their world’s most pernicious threats: the evil dictator, The One Who Is The One, as well as his wicked father and son. But just as the heroic witch and wizard start to settle into their new roles in governance, a deadly crime wave grips their city, with all signs pointing to a magical mastermind every bit as powerful and heartless as The One. Now the siblings find themselves persecuted as the city turns against all magic users, and questioning everything, including each other–and, for the first time, their abilities. Can they confront the citizens’ growing hostility and their own doubts in time to face the new enemy barreling toward their gates?”

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii James Patterson
Serii cărţi
Cărţi thriller

Seria Vrăjitor şi vrăjitoare-Witch&Wizard de James Patterson


15 COMMENTS

    • O serie foarte dura,multa magie,multa durere,dar si o putere de lupta pentru supravietuire uimitoare!

  1. Sincer nu i-am citit decat cartile politiste ,am eu o problema cu fanteziile.Dar daca sunt la fel de bune scrise ca si politistele merita citite.

  2. Multumesc pentru tentatie, Nicol! Stiam ca Patterson scrie orice, de la romane politiste pana la carti pentru copii. Dar povestile lui fantastice nu am incercat .

    • Cu placere Alina!Nu stiu ce sa zic…poate te va prinde,mai ales ca sunt multe puteri vrajitoresti in aceasta serie!

  3. Cărți polițiste am acasă de la acest autor. Nu am știut că are și fantasy, cred că mi-ar plăcea și mie…

  4. Nu am citit încă nimic de acest autor dar această serie sigur m-ar prinde 😉 felicitările mele pentru recenzii

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.