Seria Huxtable Quintet de Mary Balogh - când pasiunea izbucnește nestăpânită

Seria Huxtable Quintet de Mary Balogh – când pasiunea izbucnește nestăpânită

Seria Huxtable Quintet – O familie formată din trei surori, un frate şi un văr, dialoguri pline de spirit şi tot felul de situaţii cu care ne vom delecta pe parcursul lecturii.

1. Primul pas: Căsătoria – First Comes Marriage 

Primul pas Căsătoria – First Comes Marriage 

  În acest prim volum vom afla povestea Vanessei şi a lui Elliot Wallace-viconte de Lyngate.

Când Elliott Wallace, irezistibilul viconte de Lyngate, sosește în Throckbridge, micul târg de provincie este cuprins de agitația provocată de mult așteptatul bal de Sfântul Valentin. Doamnele din oraș sunt ocupate cu pregătirea pentru eveniment, dar și cu bârfele legate de sosirea misterioasă a vicontelui.

  Elliott însă are treburi prea importante ca să le acorde atenție – misiunea lui este să revendice titlul de conte de Merton, dar și să încerce să-și respecte promisiunea de a-și găsi cât mai curând o soție. Întâlnirea cu tânărul conte Stephen Huxtable și cu cele trei surori ale sale – dezagreabila Margaret, vesela Katherine și văduva Vanessa – îl atrage în complicațiile și secretele vieții de familie.

  Este posibil ca această întâlnire să-l ajute să obțină și titlul dorit, și soția promisă? Dacă Elliott consideră că a împușcat doi iepuri dintr-un foc, care soră va fi ținta lui… și va cădea ea în capcană înainte să-i descopere adevăratul motiv? Sau sora respectivă are propriul scop, care nu are nimic de-a face cu dragostea?

  Însă soarta le dovedește amândurora că planurile pot fi ușor dejucate când pasiunea are un cuvânt de spus.

2. Al doilea pas: Seducţia – Then Comes Seduction 

Al doilea pas Seducţia – Then Comes Seduction 

   Pariul: să seducă o tânăra virtuoasă în termen de două săptămâni. Femeia aleasă este Katherine Huxtable cea mai tânără dintre surorile contelui de Merton.

  După o noapte de chef ocazionată de împlinirea vârstei de douăzeci și cinci de ani, Jasper Finely, baronul de Montford, își pune în joc reputația de bărbat fatal al Londrei pentru o femeie. Pariul făcut cu prietenii lui este să o seducă pe superba și inocenta Katherine Huxtable în maximum două săptămâni. Dar în ultima clipă, Jasper descoperă că lucrurile nu decurg conform planului, așa că hotărăște să pună un pariu cu sine însuși – unul pe care își dorește cu ardoare să-l câștige.

   Pentru Katherine, care deja se simte foarte atrasă de el, provocarea lui Jasper este irezistibilă: el, cel mai irezistibil crai al Londrei, o să o convingă să se îndrăgostească. Însă când Jasper ridică brusc miza, Katherine știe că ar trebui să refuze să continue acest joc periculos. Dar confruntată cu izbucnirea unui scandal și cu riscul de a rămâne cu reputația pătată, ea acceptă, plină de îndoieli, să îi devină soție.

  Abia acum, când pasiunea izbucnește nestăpânită, lecția de seducție poate începe cu adevărat. Iar de data aceasta premiul cel mare este chiar inima lor…

“Jasper Finley, baron de Montford, avea douăzeci şi cinci de ani. Chiar astăzi era aniversarea lui. De fapt, fusese aniversarea lui ieri, se corectă în gând, desfăcând nodul lavalierei cu o mână în timp ce cealaltă, ţinând un pahar pe jumătate gol, se odihnea pe braţul fotoliului în care era tolănit. Ceasul din biblioteca reşedinţei lui arăta ora patru şi douăzeci de minute dimineaţa, deşi ceasul era cu patru minute în urmă şi aşa fusese mereu, din câte ţinea el minte.

Îl privi cu mare atenţie şi se încruntă. Acum că se gândea la asta, îşi dădu seama că trebuie potrivit cât de curând. De ce să obligi un ceas să îndure o întreagă existenţă cu patru minute în urmă faţă de restul lumii? Nu avea sens. Problema era că, dacă brusc ceasul ar arăta ora corectă, el ar fi foarte confuz, ajungând mereu la mese şi alte întâlniri cu patru minute mai devreme – sau poate mai târziu? Asta ar alarma servitorii şi ar produce consternare în bucătărie. Probabil că era mai bine să lase ceasul aşa cum era.”

“- Credeam că pariul este să o seduc, nu să mă însor cu ea, replică Jasper ridicând dintr-o sprânceană.

-Atunci eu votez să o numim pe domnişoara Katherine Huxtable ca fiind inocenta care trebuie sedusă, spuse Hal. Nu este posibil, desigur. Femeile ca ea sunt tentate doar de căsătorie. Şi este posibil să nu o tenteze nici măcar asta, ţinând cont că ai fi tu cel care ar cere-o, Monty. Nu vreau să te jignesc, amice. Dar ai o reputaţie care le sperie pe virgine. Pentru prima oară mă simt încrezător că voi câştiga un pariu. Va fi o adevărată investiţie.”

3. La final apare dragostea – At Last Comes Love 

La final apare dragostea – At Last Comes Love - Seria Huxtable Quintet

  Vor putea aceste două persoane, una cu multe secrete, cealaltă cu diverse motive, să facă posibil un viitor împreună?

  Numai disperarea l-ar fi putut aduce pe Duncan Pennethorne, infamul conte de Sheringford, înapoi acasă după spectaculosul scandal pe care l-a stârnit cu cinci ani în urmă. Căci, dependent financiar de bunicul său, Duncan a primit de la acesta un ultimatum: se însoară în două săptămâni sau rămâne fără nici un ban. și iată că soarta i-o scoate în cale pe singura femeie din Londra care are tot atâta nevoie ca și el să-și găsească rapid o pereche. Seria Huxtable Quintet de Mary Balogh

  Pusă într-o situație jenantă din pricina unei minciuni spuse pe negândite, Margaret Huxtable se vede nevoită să accepte cererea în căsătorie făcută de un necunoscut misterios. Dar când descoperă cine se ascunde de fapt în spatele chipului fermecător al pețitorului ei, este deja prea târziu: tocmai s-a logodit cu cel mai notoriu seducător al Londrei. și, pe măsură ce pasiunea se aprinde între ei, doi oameni care se căsătoresc din motive greșite descoperă că niciodată nu este prea târziu să apară dragostea…

4. Ispitirea unui înger – Seducing an Angel 

Ispitirea unui înger – Seducing an Angel - Seria Huxtable Quintet de Mary Balogh

  “Ispitirea unui înger” este o poveste pasionantă în care două persoane foarte diferite îşi vor găsi dragostea şi fericirea împreună.

   El trebuie să fie bogat, de viță nobilă și dispus să-i ofere o viață fără griji. Acestea sunt condițiile obligatorii pentru bărbatul  pe care Cassandra Belmont, Lady Paget, îl va alege drept iubit. Căsătoria iese din discuție pentru văduva cu o reputație sinistră, acuzată că și-a ucis în mod brutal fostul soț și care acum este nevoită să facă uz de frumusețea ei pentru a găsi mijloacele de supraviețuire pentru sine și pentru cei care depind de ea. Seria Huxtable Quintet de Mary Balogh

  Cassandra consideră că tânărul și atrăgătorul Stephen Huxtable, cel mai eligibil burlac din Londra, este exact ce îi trebuie. Și doar o privire aruncată misterioasei și superbei Lady Paget îl convinge pe acesta că a găsit femeia ideală cu care să-și împartă patul pentru o vreme. Însă o singură noapte de pasiune schimbă toate regulile pentru amândoi.

   Cassandra, a cărei reputație este deja distrusă, este acum în pericol să piardă singurul lucru pe care a jurat că niciodată nu îl va ceda – inima ei. La rândul lui, Stephen, care o dorește pe Cassandra mai mult decât a dorit vreodată o femeie, nu va avea liniște până când ea nu îi va aparține cu tonul – dar nu ca amantă, ci ca iubită și soție…

“- Ce am de gând să fac este să-mi găsesc un bărbat.
Cea care vorbise era Cassandra Belmont, văduva Lady Paget. Stătea în picioare la fereastra salonului în
casa pe care o închiriase pe Portman Street în Londra. Locuinţa era complet mobilată, însă mobila, la fel ca perdelele şi covoarele, văzuse şi zile mai bune. Probabil toate văzuseră zile mai bune chiar cu vreo zece ani în urmă. Era un loc care încerca să îşi ascundă sărăcia, potrivit cu situaţia în care se afla Lady Paget.

– Să te căsătoreşti? întrebă uimită Alice Haytor, însoţitoarea doamnei.

Cassandra privi batjocoritor, cu ochi plictisiţi şi cu buze ţuguiate, cum o femeie trecea pe strada de dedesubt, ţinându-l de mână pe un băieţel care se vedea clar că nu doreşte să fie ţinut de mână sau să meargă în asemenea pas alergător. Tot trupul acelei femei trăda iritare şi lipsă de răbdare. Oare era mama sau bona copilului? Oricum, nu avea importanţă. Revolta şi nefericirea copilului nu o priveau pe Cassandra. Avea şi ea destule griji.
– In nici un caz, răspunse ea la întrebare. In plus, ar trebui să-mi găsesc un prost.
-Un prost?”

Nu conta că avea douăzeci şi opt de ani. Arăta mai bine decât la optsprezece. Luase în greutate acolo unde trebuia. Chipul ei, care pe vremea aceea fusese drăguţ, căpătase de atunci o frumuseţe mai clasică. Părul ei, care avea o nuanţă de roşcat bogat, nu se închisese cu anii şi nu îşi pierduse  strălucirea. Şi era mai puţin inocentă. Mult mai puţin. Ştia acum ce anume le plăcea bărbaţilor. Chiar acum, în acest moment, acolo în Londra exista un domn care curând avea să fie dispus să risipească o avere ca să o aibă şi să cumpere drepturile exclusive asupra serviciilor ei. De fapt, existau mai mulţi domni, însă doar pe unul îl va alege. Exista acel domn care tânjea după plăcerea senzuală de a o poseda, cu toate că el încă nu ştia asta.
Avea să o dorească mai mult decât dorise ceva sau pe cineva în întreaga lui viaţă.
Îi ura pe bărbaţi.

5. O aventură secretă – A Secret Affair 

O aventură secretă – A Secret Affair  - Seria Huxtable Quintet de Mary Balogh

  În ultimul volum al seriei aflăm povestea lui Constantin Huxtable, vărul misterios, enigmatic, păcătos, chipeş, oaia neagră a familiei.

La vârstă de nouăsprezece ani, Hannah Reid a devenit ducesa de Dunbarton. Un deceniu mai târziu, după moartea soțului ei, mai frumoasă ca niciodată, este în sfârșit liberă și bogată.

  Ca să-și șocheze cunoscuții convenționali, intenționează să guste din plăcerile interzise ale vieții și să-și ia un amant. Dar nu orice amant, ci pe însuși Constantine Huxtable, cel mai periculos, dar și cel mai atrăgător bărbat din lumea bună londoneză. Seria Huxtable Quintet de Mary Balogh

  Faptul că nașterea lui a fost considerată ilegitimă i-a răpit lui Constantine titlul de conte. Și deși i s-a refuzat astfel pe nedrept intrarea în rândurile aristocrației, Constantine nu-și refuză nimic, când vine vorba de deliciile vieții.

  Se zvonește că reședința lui de la țară este martora unor nopți fierbinți, iar văduvele sunt ținta lui cu predilecție pentru aventurile care nu țin mai mult de un sezon. Ducesa de Dunbarton pare să se potrivească perfect rolului, fiind singură, văduvă, independentă și aparent superficială și vanitoasă.

   Dar oare așa să fie? Căci odată ce aceste două ființe pasionale și scandaloase se întâlnesc, descoperă că nu este deloc ușor să încerce flăcările dorinței… fără să cadă în mrejele iubirii.

Verifică disponibilitatea cărţilor din Seria Huxtable Quintet de Mary Balogh în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Serii Cărţi

Recenzii Cărţi Mary Balogh

Sursa foto: Pinterest

2 COMMENTS

  1. Fără doar și poate, Literatura pe tocuri este raiul pasionaților de cărți romance 🙂 Recomandări de calitate, noutăți editoriale, păreri pertinente… Felicitări!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.