au trecut 6 ani de Literaturapetocuri.ro

… Și au trecut 6 ani de Literaturapetocuri.ro

   Dacă ne-ar fi spus cineva cu ani în urmă că vom ajunge aici, am fi crezut că este o glumă. Da, fiecare cochetam cu ideea în sine, dar gândul nu a mers atât de departe și uite că totuși au trecut 6 ani. O perioadă minunată cu bune și rele, suișuri și coborâșuri, situații incerte, entuziasm și speranțe, dar și perioade când am fi vrut o pauză. Ne doream să arătăm că se poate, să corupem cât mai mulți cititori să iubească literatura, să își dorească să evadeze, să își construiască o lume … aproape perfectă.

  Literatură pe tocuri a început cu Mili și Iasmy – două persoane diferite, surori prin alianță, pasionate de cărți romantice și happy-end. Împreună suntem ca tusea și junghiul, uleiul și apa sau orice altă combinație ciudățică, ceea ce ni se potrivește. De obicei, femeile nu reușesc întotdeauna să ajungă atât de departe, undeva se produce o fisură și renunță. Noi am rămas pentru că am înțeles ce contează cu adevărat – suntem o echipă și defectele uneia sunt completate de calitățile celeilalte.

   Am rezistat timpului pentru că Literatură pe tocuri este un proiect de suflet. Împreună știm că putem construi punți acolo unde nu se poate trece cu ușurință și când vom avea dealuri sau munți în cale, vom săpa tunele ca să mergem mai departe.

   Iubim cărțile, oamenii frumoși și ne străduim de fiecare dată să vă surprindem cu ceva nou. Nu deținem cheia succesului, însă de fiecare dată căutăm idei care să aducă o flamă, să fie ceva nou alături de ceva vechi.

   Pe unii v-am cunoscut personal la târguri de carte, lansări sau întruniri blogosferice, iar când nu am avut contact face to face, v-am răspuns la bună dimineața. Poate a fost mult sau poate a fost puțin, dar în acești 6 ani am învățat să prețuim, să interacționăm mai mult decât o făceam în mod normal, să răsplătim fidelitatea și să ne croim un drum în felul nostru unic… îmbinând utilul cu plăcutul.

   Nu suntem bloggeri full time (din păcate din cărți nu se înregistrează veniturile la care visează majoritatea), dar trebuie să știți că în spatele miilor de articole publicate se află timp, inspirație, transpirație din belșug, dorința de a da formă unui proiect special și destule compromisuri încheiate cu familia.

    Fără sprijinul lor și aprecierile voastre, noi nu am fi aici.

   Le mulțumim lor, dar și vouă, celor care ne urmăriți din umbră de atâta vreme.

  Dacă ar fi să oferim câteva sfaturi celor care vor să pornească pe acest drum, atunci am miza pe următoarele puncte:

1. Alegeți un nume frumos pentru blog și construiți cu răbdare propriul vostru colț de rai

2. Scrieți din suflet și fiți consecvenți. Dacă postați ocazional, atunci alegeți anumite zile

3. Lumea nu s-a construit într-o zi și nici succesul nu vine peste noapte

4. Respectați-vă cititorii, ei vor simți dacă merită sau nu să vă calce pragul și cu altă ocazie

5. Asumați-vă greșelile, în felul acesta nu veți persista la infinit. Noi am făcut-o de multe ori. Nu suntem perfecte și nici nu ne dorim

6. Reinventați-vă periodic, merită să fiți creativi și originali

  În fond, Literatură pe tocuri înseamnă mai mult decât cărți – dovadă constă în numeroasele articole, oportunități de afirmare ale autorilor români debutanți sau consacrați.

  Atât despre noi și proiectul în care ne-am implicat cu drag.

  Dacă doriți să ne cunoașteți și din alte perspective, atunci vă invităm să aruncați o privire și pe celelalte bloguri care s-au născut din discuțiile telefonice purtate aproape zilnic.

Rânduri cu dichis – blog și revistă online gratuită

Doi fără rost – blog

   Vă mulțumim,

23 COMMENTS

 1. Felicitări, fetelor! Mult succes în continuare. Mă bucur că sunt alături de voi încă de la început. Și eu fac în curând 6 ani de LPT.

 2. La multi ani dragele mele! Au trecut asa multi ani?parca va stiu de o vesnicie! Pupici si imbratisari

 3. Felicitări si succes! Bucuroasă sa va fiu alaturi de vreo 5 ani. Mai întâi ca cititoare, apoi făcând parte din LPT.

 4. La multi ani fetelor ,voua si sitului
  Nu-mi vine sa.cred ca au trecut asa de repede anii..

 5. La mulți ani dragele mele.
  Pe Elis Yasmy am cunoscut-o deja, mă bucur că existați.
  La câți mai mulți ani împreună

 6. Vă mulțumesc că existați, fără voi aș fi fost mult mai săracă! M-ați ajutat să găsesc o mulțime de comori (cărți)!

 7. La mulţi ani, fete dragi! Şi felicitări. Rămâneţi mereu pe tocuri, pe catalige, la înălţime. Căci aşa şi astfel e locul vostru şi vi se cuvine. Sunt fericită şi onorată că sunteţi prietenele mele. Succes pe mai departe!

 8. La mulți ani împreună! Se simte în tot ceea ce faceți pasiunea, dar și munca depusă. Sunt ingredientele necesare pentru succes! Apreciez că oferiți autorilor români un loc aparte, bine conturat, benefic pentru toată lumea.
  Mult succes în continuare!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.