Țara arde și baba se piaptănă sau ce nebunii îmi trec prin...

Țara arde și baba se piaptănă sau ce nebunii îmi trec prin cap

by -
5
Țara arde și baba se piaptănă sau ce nebunii îmi trec prin cap

Țara arde și baba se piaptănă sau ce nebunii îmi trec prin cap

Acest covid ne-a dat viețile peste cap și chiar dacă nu ne-a prins de picior, tot a împărțit lumea în două, de asta mă încadrez în categoria – țara arde și baba se piaptănă. De ce? Evit depresia și se știe că-i boală grea, nici cu cântece și descântece nu-ți trece. Numai uitându-ne la știrile românești ai impresia că deja este în casă și ne omoară.

În clipa când au început să ne bombardeze cu spălatul pe mâini și dezinfectarea obiectelor pe care le atingem, pentru mine erau lucruri știute. Fac parte din punctele elementare de igienă, să fim serioși. Așa că, dacă tot nu m-a lovit covid în aripă și nici o îmbrățișare călduroasă nu mi-a oferit, ar fi cazul să fac planuri de viitor. Lumea nu stă în loc și nici nu se va opri dacă eu voi avea simptome sau voi sta o vreme izolată, așadar, să mă laud cu ideile mele. Am de gând să călătoresc, să depășesc fricile și să zic în sinea mea Ce naiba, am făcut-o și pe asta.

Dacă voi cădea din pat când mă trezesc din visare, nu-i problemă, mă sifonez și zâmbesc. Așadar, ce nebunii îmi trec prin cap.

1. Să urc pe tiroliană

Ce mare brânză, mulți au făcut-o de n ori, ei bine nu și eu. De ce? Probabil de lașă, dar ce sunt singura care tremură când stă la cucurigu și vede pământul cu lupa?
În școală generală am fost atât de îngrozită încât în loc să urc pe un podeț amărât eu am luat-o prin apa rece de munte. Era ca gheața, dar mi-am asumat și am trecut. La întoarcere mi-am luat inima în dinți și am ales să trec pe deasupra, îmi trecuse pofta de răcituri 🤣
Planul este ca si făcut. Deja i-am spus soțului să mergem amândoi la următorul liber, tot ce ne rămâne este să îndrăznim. Am ales și locația. Poate nu duc la capăt, dar încercarea moarte n-are.

2. Să împușc/murdăresc lumea la Paintball

Uite că nici asta n-am încercat. Pofta mă apucase de când mă uităm în tinerețea mea la filme siropoase prin cămin, iar 10 lucruri nu-mi plac la tine m-a inspirat.

Ultima dată am văzut pe un stâlp un anunț și mi-am spus, este un semn, ia să bifăm și noi.

3. Să merg la echitație

Cu ani în urmă am fost în Maramureș și pe lista de obiective s-a încadrat și un centru de echitație. În acel moment m-am limitat la admirat, ascultat și încurajat pe alții, astăzi aș vrea să încerc. Știu că aș miza din start pe o plimbare, nu pe invartitul în cerc în zona protejată. Siguranța este importantă, însă de ce să stăm îngrădiți? Așa că în curând vreau să  marchez și această dorință.

4. Să conduc măcar o singură dată mașina soțului (a două oară nu știu dacă apuc)

Da, da, da, dragostea – vorba cuiva. Și totuși când este vorba de mașină situația se schimbă pentru cei mai mulți bărbați. În România trebuie să ai permis ca să învârți volanul și oricine are documentele mașinii poate să o conducă. În Anglia trebuie să ai un permis provizoriu (Learner – fără să ai școala terminată, important este să soliciți/plătești o taxă și să conduci însoțit de o persoană cu permis și câțiva ani experiență, iar bonus să te adauge pe asigurarea mașinii) și teoretic intri în schemă.
Am fost prevăzătoare și i-am spus soțului: Aș învăța de la tine, însă important este să nu faci crize atunci când sunt la volan (el este calm, însă nu și eu, aceasta este durerea). 🤣 Vă avertizez, dacă ies în trafic, fugiți, scăpați teferi de coviduț însă nu scăpați de mine.

5. Să văd o mică parte din lume într-o croazieră

Se știe că înot ca toporul la fund și am rău de mișcare însă asta nu mă oprește să visez. Am vrut să am lumea la picioare și am reușit. Într-o zi, peste câțiva ani, voi ajunge într-o croazieră și voi trăi fiecare moment. Cină cu căpitanul sau excursii pe uscat? Plajă pe vapor sau karaoke cu căștile la urechi? Rochii de cocktail și tocuri stiletto? Conversații în engleză și animale din prosoape în cameră? Hmm, divin.
Ar merita un răsfăț de 7 zile, deja știu la ce să mă aștept, de asta îmi cumpăr rochii de pe acum, să fiu pregătită (altceva nu-mi rămâne de făcut, încă sunt restricții de călătorie).
Știuuu, moda de schimbă, ehh, nu-i problemă, important este să o ia razna greutatea, atunci ar fi grav. Ar însemna iar shopping și asta e partea cea mai dureroasă, cercetarea, căutarea și luarea deciziei, nu? Sau partea cea mai frumoasă?

Voi ce planuri aveți în timp ce „țara arde”? Ce nebunii vă trec prin cap și doriți să devină realitate?

Photo by Fuu J on Unsplash

5 COMMENTS

 1. Tiroliana ai la Brasov si Parcul Comana. Incercate si recomandate de catre mine 😛
  De calarit as calari, dar sa fie mai pe drept 😀
  Cu bilele… se pune daca trag in babele de pe strata si in toate soacrele indiferente?

  Acum sa spun ce as vrea eu:
  sa ma imbrac intr-o tinuta tiganeasca inflorata din cap pana in picioare.
  sa ma imbrac intr-o tinuta arabeasca
  sa invat dansul Jerusalema
  sa scriu scene erotice fara sa imi spuna cineva ca sunt prea explicite in timp ce pe ascuns se citesc bloguri cu prnache la greu.

 2. Multumesc pentru sugestiile cu tiroliana, tin cont de ele cand ajung in zona.
  Pentru a fi linistita cred ca ar trebui sa pleci de langa babe, sa le lasi in plata Domnului.

  Legat de dorintele tale, tare nastrusnice si toate sunt usor de realizat. La ultimul punct as zice ca exista un sistem in care poti publica fara sa fii ingradit, important este sa ai banii tai (destui autori procedeaza asa).

 3. Nu stiu de ce, dar inca de la titlu puteam pune pariu ca tu ai scris articolul. Imi plac ideile tale si le-as pune si eu in aplicare. De tiroliana mi-e frica si doar gandul, dar parca totusi ar merge testata o data. Cu masina sotului, la fel, prima oara, ca a doua, cine stie…

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.