Top 5 vânzări Editura Litera la Gaudeamus 2019
Top 5 vânzări Editura Litera la Gaudeamus 2019
Top 5 vânzări Editura Litera la Gaudeamus 2019
Cele mai vândute titluri Litera la această ediție a târgului de carte sunt:
Top 5 Litera ficțiune & nonficțiune
- Rugăciune pentru Cernobîl de Svetlana Aleksievici, laureata Premiului Nobel pentru Literatură, este cartea-fenomen care a inspirat cel mai vizionat serial al momentului (Cernobîl) o cronică a trecutului dar și un avertisment pentru viitor. O carte crucială care, datorită forței emoționale și onestității sale, lasă o amintire de neșters în mintea cititorului.
În 26 aprilie 1986, o serie de explozii au zguduit reactorul nuclear de la Cernobîl. Flăcările au aprins cerul, iar radiațiile rezultate au contaminat pământul și au otrăvit oamenii vreme de ani întregi. În timp ce autoritățile sovietice au încercat să mușamalizeze efectele accidentului, Svetlana Aleksievici a petrecut mai mulți ani adunând mărturii de la supraviețuitori – foști muncitori la centrală, oameni de știință, medici, soldați, pompieri, strămutați, văduve, orfani –, ale căror voci compun o istorie orală marcată de frică, furie și incertitudine, dar și de umor negru și iubire.
- Trei femei de Lisa Taddeo, cel mai detaliat portret al dorinței realizat vreodată de un scriitor de nonficțiune, este o operă jurnalistică și un adevărat triumf al artei narațiunii. Bazându-se pe ani de documentare riguroasă şi relatată cu o francheţe şi o naturaleţe şocantă a limbajului, Trei femei este un portret zguduitor al erotismului în America de azi, expunând fragilitatea, complexitatea şi inegalitatea cu care se confruntă dorinţa feminină. În ultimii opt ani, jurnalista Lisa Taddeo a traversat de şase ori Statele Unite pentru a cunoaşte femei obişnuite, din diverse regiuni şi din diverse medii. Lina, casnică şi mamă, prizonieră într- o căsnicie care şi-a pierdut pasiunea; Maggie, o elevă de liceu de 17 ani care are o relaţie cu profesorul ei de engleză şi Sloane – proprietara frumoasă, rafinată şi plină de succes a unui restaurant, căsătorită cu un bărbat căruia îi place să o urmărească făcând sex cu alţi bărbaţi şi cu femei, iată protagonistele poveştii adevărate a lui Taddeo.
- Crăciunul lui Poirot de Agatha Christie, o ediție în haine de sărbătoare pentru pasionații seriei Hercule Poirot. Un nou caz rezolvat cu succes de celebrul detectiv: spre consternarea întregii familii, bogatul proprietar Simeon Lee le cere tuturor fiilor săi și soțiilor acestora să vină acasă, pentru a petrece Crăciunul împreună. Dar reuniunea de familie nu se va dovedi prea fericită atunci când apar și câțiva oaspeți neașteptați, vechi răni și păcate ies la iveală, bătrânul Lee amenință cu schimbarea testamentului, iar în cele din urmă are loc o crimă chiar în ajunul Crăciunului.
Toată lumea pare să fi avut un motiv pentru a ucide, iar Hercule Poirot trebuie să afle cum a putut ieși criminalul din camera închisă unde victima a fost găsită într-o baltă de sânge.
- Toamna de Karl Ove Knausgård, prima carte din cvartetul Anotimpuri, cu ilustrații de Vanessa Baird, este o enciclopedie personală despre lume, scrisă de un tată pentru fiica sa nenăscută. Knausgård este celebrul scriitor norvegian cunoscut mai ales pentru cele șase romane autobiografice intitulate sugestiv Lupta mea (Min kamp), publicate tot la Editura Litera.
- Dorință de Richard Flanagan, celebrul autor australian premiat cu Man Booker, combină în această carte evenimente istorice parțial cunoscute pentru a crea o ficțiune complexă și captivantă. O proză plină de măiestrie, elegantă și uimitoare, despre Matihna, o fetiță aborigenă din Van Diemen’s Land, care este adoptată de exploratorul Sir John Franklin și de soția sa, Lady Jane. Franklin este încrezător că va reuși să o civilizeze pe Mathinna, dar când acesta moare într-o expediție arctică, Lady Jane îi scrie lui Charles Dickens, cerându-i să-i apere reputația lui Franklin pe fondul zvonurilor că echipajul său a trecut la canibalism. Dickens răspunde prin punerea în scenă a unei piese în care joacă rolul principal – Franklin –, dar se îndrăgostește de o actriță de optsprezece ani. Pe măsură ce rațiunea lasă loc dorinței, granița dintre civilizație și barbarie dispare, iar Mathinna, acum o prostituată adolescentă, dispare într-o noapte fatală.
Top 5 Litera mică
- Zăpadă de Walter de la Mare cu ilustrații Carolina Rabei, este un poem perfect pentru această perioadă a anului, scris de unul dintre cei mai semnificativi poeți englezi.
Minunat ilustrat de Carolina Rabei, această carte este prima sa lucrare de ilustrație, primită cu entuziasm de public și de critică și nominalizată la prestigioasa medalie Kate Greenaway.
- Cum a salvat Felix Crăciunul de Alex T. Smith, este o poveste minunată, spusă în douăzeci și patru de capitole și jumătate și însoțită de activități menite să aducă în fiecare familie magia Crăciunului. În Ajunul Crăciunului, Felix găsește întâmplător o scrisoare pentru Moș Crăciun rătăcită afară din cutia poștală. Se hotărăște așadar să pornească într-o Misiune Foarte Importantă și să-i înmâneze chiar el scrisoarea lui Moș Crăciun. În timp ce străbate orașul aflat în toiul pregătirilor de sărbătoare, Felix întâlnește o mulțime de prieteni minunați, are parte de aventuri periculoase și învață că faptele bune se împlinesc cu bunăvoință și curaj.
- Miau, Miorlau și Miaunici sunt versurile meșteșugite ale Simonei Epure, minunat ilustrate de Alexia Udriște, prin care cei mici fac cunoștință cu cei trei pisoi prieteni care trec prin cele mai năstrușnice întâmplări. Plină de culoare și savoare, această nouă apariție de la Litera Mică îi introduce pe cititori în universul naturii și al ființelor mici.
- Povești clasice de Crăciun, o carte specială în atmosfera pe care ne-o zugrăvesc cele mai frumoase povestiri clasice de Crăciun adunate în această antologie. Aflăm cum arăta Crăciunul pe vremea când căruțele trase de cai nu fuseseră încă înlocuite de automobile, când existau doar prăvăliile micilor negustori și atelierele fabricanților de jucării, când pâinea se făcea în casă și focul ardea în cămine, când toată familia se reunea în jurul mesei în ziua de Crăciun, la lumina lumânărilor, cu bradul împodobit alături și multe altele.
- Călătoria lui Albie Bright de Christopher Edge, este dovada că romanele despre știință pot fi superinteresante și haioase, pentru toți copiii (și părinții) curioși. Albie e un mare norocos: mama lui e un excepțional om de știință și se pricepe să-i răspundă la aproape orice întrebare. Așa că, atunci când ea moare de cancer, Albie, rămas singur și copleșit de suferință, nu-și dorește decât s-o regăsească. Tatăl lui nu petrece prea mult timp cu el, dar îi vorbește la un moment dat despre teoria universurilor paralele și despre cum, într-unul din ele, mama ar putea fi încă vie. Intrigat, Albie găsește o cutie, laptopul cuantic al mamei și o banană răscoaptă și pornește într-o călătorie prin spațiu și timp în căutarea ei… Top 5 vânzări Editura Litera la Gaudeamus 2019
Ce misto par astea de la Litera Mica!
Ma bucur ca Agatha e in top! Craciunul lui Poirot e superb!