Ucideti generalul-de Bogdan Hrib-Editura Tritonic

Ucideti generalul-de Bogdan Hrib-Editura Tritonic

by -
14

Ucideți generalul de Bogdan Hribucideti generalul

Titlul: Ucideți generalul
Autor: Bogdan Hrib
Editura: Tritonic
Anul apariției: 2011
Nr pagini: 208
Colecția Premium

Bogdan Hrib s-a născut în 1966, la București. Deși a absolvit Facultatea de Construcții Civile, nu a lucrat niciodată ca inginer. Fotograf și journalist, a publicat reportaje, interviuri și recenzii de carte în presa românească.
A fondat Editura Tritonic în 1993, a fost consilier editorial la Crime Scene și la Publicațiile Flacăra. A susținut prelegeri despre editarea de carte, relații publice și fotojurnaBogdan Hriblism la mai multe universități.
A fost vicepreședinte al Romanian Crime Writers Club.  Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, al Asociației Profesioniștilor în Relații Publice și cadru didactic asociat la Facultatea de Management din SNSPA.
De asemenea, este coordonator de proiect pentru Mystery & Thriller Festival.
Autorul unui volum de rețete pentru salate Salad Bar, semnat cu presudonim.
La Editura Tritonic a publicat romanele: Filiera Grecească (2006), Blestemul manuscrisului (coautor împreună cu Răzvan Dolea, 2008) și Somalia, Mon Amour (coautor împreuna cu Sofia Matei, 2009).
Romanul Ucideți generalul a apărut la Crime Scene, în 2011, a fost tradus în limba engleză și publicat în același an cu titlul Kill the General la Profusion Publishers.
În 2012, a publicat la Editura Cartea Românească, romanul Ultima fotografie.

Romanul „Ucideți generalul” îl are ca protagonist pe Stelian Munteanu, editor și gazetar din București. Acțiunea se desfășoară pe două planuri narative: unul din anii 1985-1989 și unul din anul 2010. Primul plan narativ surprinde perioada în care tânărul Stelian intră în serviciul militar obligatoriu unde îl cunoaște pe căpitanul Gheorghe Simionescu. Tânărul este simpatizat de superiorul său care are o atitudine indulgentă față de el.
Al doilea fir narativ ni-l înfățișează pe editorul Stelian Munteanu, acum în vârstă de 45 de ani. Este divorțat de prima soție cu care are o fetiță, Lulu, și are o relație cu tânăra profesoară de geopolitică Sofia Matei. Deși iubita sa lucrează la Londra, iar el la București, cei doi comunică zilnic și se întâlnesc de câte ori au ocazia. Stelian duce o viață cam haotică, indiferentă, fiind extrem de afectat de criza economică.
Un vechi tovarăș (dacă-l putem numi așa), Mișa Pușkin, îl cheamă la Viena unde îi dă o armă și încearcă să-l convingă să devină un ucigaș, un killer, contra cost. Stelian se întoarce în țară și este invitat la o emisiune TV de către Diana Simionescu despre care află ulterior în una din ieșirile lor la o cafea că este fiica căpitanului Simionescu, acum general.

Bătrânul și-a așternut memoriile pe hârtie și fiica sa dorește să le publice la editura Trident. De publicare și promovare urmează să se ocupe domnul Munteanu care încheie un contract cu autorul cu care se revede după mulți ani.
Peste câteva luni Stelian este chemat la Viena de Mișa care-i dă misiunea de a-l omorî în somn pe generalul Simionescu aflat acolo în concediu. Situația ia o întorsătură dramatică, neașteptată și veți fi uimiți să aflați cine se află defapt în spatele întregului atentat, care îi influențează viața editorului bucureștean.
Povestea lui Stelian Munteanu poate fi încadrată în categoria romanelor polițiste, fiind scrisă cu multă îndemânare și pricepere, plină de suspans și aventură. Din punctul meu de vedere merită citită, reprezentând o modalitate ideală de a te desprinde de cotidian, de stresul zilnic care ne înconjoară, și o oază de relaxare și destindere.
Personajele lui Hrib sunt atent conturate și înzestrate cu inteligență, spirit de observație și sacrificiu, un ingredient necesar pentru un roman excepțional.
Ca din orice carte, cititorul desprinde o învățătură, ba chiar mai multe. Trebuie să conștientizăm cât de importantă este dragostea, omenia și spiritul justițiar. De asemenea este bine să reținem că răzbunarea este arma prostului și că fiecare om primește în viață ceea ce merită, dar veți înțelege mai bine după ce veți lectura această carte pe care o puteți procura de la Editura Tritonic

Păreri ale criticilor:

UCIDEŢI GENERALUL este un thriller captivant, plin de suspans. Această carte este, de asemenea, un studiu de personaj – amănunţit şi complex – prin care cititorul este transportat într-o adevărată călătorie palpitantă prin tranziţia continuă a ultimelelor decade din istoria României. Stelian Munteanu – amant, asasin şi băiat de Bucureşti – este un erou care poate spune mai multe decât ne-am imagina despre vremurile pe care  le  trăim. – Mike Phillips – câştigător al premiului ”Pumnalul de Argint” decernat de Asociaţia Scriitorilor de Române Poliţiste din Marea Britanie, autor al mai multor romane poliţiste bestseller.

Pe editorul şi gazetarul Stelian Munteanu l-am întâlnit în Filiera grecească, în Blestemul manuscrisului, în Somalia, mon amour. Nu şi-a epuizat resursele şi, într-o formă de zile mari, revine, de dată asta, că protagonist în Ucideţi generalul. Din nou e implicat în acţiuni tenebroase, iarăşi trebuie să  descâlcească mistere de rezolvarea cărora depinde însăşi viaţă să. Niciodată nu l-am văzut atât de  îndârjit, de pătimaş, de revoltat. Fiindcă nu mai suportă atâta minciună în jurul lui. Fiindcă nu mai vrea să fie manipulat.  Angoasele lui sunt angoasele noastre, pericolele care îl ameninţă ne pot pândi pe oricare dintre noi, în această lume în care nimeni nu ştie cine e marele dirijor din umbră. Mânuind o scriitură nervoasă, tesand o intrigă cu multe răsturnări de situaţie, Bogdan Hrib surprinde cu exactitate tribulaţiile unui erou ajuns pe culmile exasperării.George Arion 

Vă urez „Lectură plăcută”

Editura Tritonic

Cartea Ucideți generalul de Bogdan Hrib este oferită pentru recenzie de editura Tritonic. Cartea poate fi comandată de pe Editura Tritonic. Pentru a fi la curent cu noutăţile şi promoţiile periodice ale editurii urmăriți site-ul și pagina de facebook.

Autor: Cosmin
Review overview
5
***Lazăr Cosmin Ionuţ (Cosmin)***Pasionat de lectură (șoricel de bibliotecă), de Turcia și serialele ei. În timpul liber citesc, scriu, ascult muzică, urmăresc filme și seriale, dansez și gătesc. Iubitor de artă (deși nu sunt artist) și de rafinament. În momentul actual sunt licean și autor al volumului "Maktub. Ce a fost scris”. Din noiembrie 2013 scriu pe blogul personal, din aprilie 2015 am început colaborările cu diverse edituri, apoi în mai am devenit unul din cronicarii revistei "Ordinul Povestitorilor". Din august am intrat în comunitatea "Literatură pe tocuri" :)

14 COMMENTS

  1. Cosmin ai facut o recenzie de nota 10. Imi place mult cum ai prezentat subiectul, nu ai dezvaluit multe, ci ne lasi pe noi sa descoperim ce se intampla mai departe. Imi plac mult cartile politiste si abia astept sa o citesc si pe aceasta! 🙂 locco_smiley_10

  2. Am citit cateva carti marca Tritonic, autori romani:Monica Ramirez, Anamaria Ionescu, dar inca nimic de Bogdan Hrib. Recenzia ta m-a facut curioasa asa ca, se afla pe lista mea de lecturii viitoare. Mersi, Cosmin!

  3. Felicitari pentru recenzie, Cosmin! E foarte reusita! Imi place ideea cartii si mai ales ca se desfasoara pe doua planuri narative! Sunt o fana a cartilor de genul acesta!

  4. Bravo Cosmin pentru cele scrise! Imi place cum ai facut aceasta recenzie, mi-ai trezit interesul pentru carte, desi nu e genul meu preferat.

  5. O recenzie interesanta care stimuleaza curiozitatea. Felicitari, Cosmin! Acum nu sunt chiar o adepta a genului politist desi in liceu devoram astfel de carti. Oricum, recenzia ta m-a facut sa imi doresc sa aflu mai multe despre acea „intorsatura dramatica neasteptata”.

  6. Mulțumesc mult 🙂 Mă bucur că v-a plăcut!

    Mara, nici nu-ți trece prin minte cum se schimbă situația =D Din punctul ăsta de vedere e genială cartea.

  7. Cosmin, incearca sa nu ma faci mai curioasa decat sunt deja. 😛 Daca nu ti-am spus, am o problema cu curiozitatea. 😀

    • Cosmin, mi-ai starnit interesul. Nu am citit nimic de B. Hrib, dar trebuie sa ma conformez. Mi-ai intarit convingerile si ce bine ca ai lasat suspansul in seama noastra.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.