"Diferenţa dintre faţa urătâ a iubirii şi faţa ei frumoasă este că cea frumoasă e mult mai uşoară. Te face să simţi că pluteşti. Te ridică pe braţele ei. Părţile frumose ale iubirii te poartă deasupra întregii lumi. Te ţin sus, desupra tuturor relelor, şi te uiţi în jos, la restul lucrurilor şi gândeşti: Uau! Mă bucur că sunt atât de sus."

UGLY LOVE Despre fata urata a iubirii de Colleen Hoover

UGLY LOVE Despre fața urâtă a iubirii de Colleen Hoover – recenzie

UGLY LOVE Despre fața urâtă a iubirii – Colleen Hoover 

Titlul original: Ugly Love
Număr pagini: 347
Editura Epica
Traducere: Cristina Buzoianu
Anul 2016
Cotă Goodreads:4.33

EpicLove, Ficțiune pentru tineri +17 ani

Atunci când Tate Collins îl întâlnește pe Miles Archer, un pilot de avioane tăcut, la locul lui, bântuit de un trecut întunecat, ea e conștientă că ceea ce simte nu e tocmai dragoste la prima vedere. Cei doi nu se consideră nici măcar prieteni, iar singurul lucru pe care îl au în comun este o atracție fizică de netăgăduit. După ce dorințele lor ies la iveală, cei doi își dau seama că tocmai au găsit soluția perfectă pentru o relație fără alte implicații. El nu caută iubire, iar ea nu are timp pentru așa ceva. Aranjamentul lor ar fi extrem de satisfăcător, dacă Tate ar putea să respecte cele două reguli impuse de Miles: nu pune întrebări despre trecut, nu te aștepta la un viitor împreună.

Ei cred că se pot descurca, dar, atunci când în povestea lor se înfiripă sentimente adevărate, totul se schimbă:

INIMILE SUNT INVADATE
PROMISIUNILE SUNT ÎNCĂLCATE
REGULILE SUNT SPULBERATE
IAR IUBIREA DEVINE URÂTĂ

Numai Colleen Hoover poate adăuga unui singur roman atât de multă genialitate.” – Jamie McGuire, autoarea romanului Fericirea începe azi.

   Colleen Hoover m-a captivat cu Hopeless. Fără speranță, multă vreme am fost de-a dreptul în tranşă, pur şi simplu parcă nu puteam recomanda altă carte, dar acum, cu Ugly Love simt altceva, mă simt altcineva. Am citit-o repede pentru că nu puteam să mă opresc, a fost o nebunie, m-am bucurat şi enervat în acelaşi timp, dar când am descoperit adevărul din spatele aparenţelor am înţeles. Iubirea este frumoasă, pură, intensă, dar ce se întâmplă când totul se pierde şi în suflet rămâne un vid, iar vinovăţia şi trecutul ocupă acel spaţiu? Ce se petrece cu omul care era atât de dedicat şi expresiv dintr-o dată rămâne fără nimic? Acestea sunt întrebări care m-au bântuit sute de pagini şi am aşteptat să văd cum răsare speranţa. Încă mai am un imens gol în stomac, o contradicţie pentru că aşa este şi Ugly Love, trecut şi prezent, dragoste şi multă tristeţe, amintiri care nu se pot uita şi doi oameni care se luptă cu dorinţa lor.


   Miles Archer este genul de bărbat pe care orice femeie şi l-ar dori, arată într-un mare fel, emană acel magnetism care te fascinează, doar că totul este frumos până la un punct. După şase ani în care îşi pusese lacăt la suflet şi se pedepsea printr-un jurământ de castitate, apare Tate Collins, sora celui mai bun prieten al său Corbin, iar pentru o perioadă de timp va fi chiar vecina lui. Îl găseşte într-un moment fatidic, practic mort de beat, chiar lângă uşa apartamentului în care trebuia să intre Tate. Se mutase împreună cu fratele său pentru a găsi o slujbă, dar şi pentru a continua masterul şi să ajungă asistentă anestezist. Prima întâlnire dintre Tate şi Miles este neconvenţională, el-mort de beat la uşa fratelui său, ea-tânăra abia sosită în oraş, speriată că nu poate intra în apartamentul de la care avea cheie.


   Tate Collins avea fericirea la picioare. Provenea dintr-o familie de piloţi de avion, bunicul, tatăl şi fratele duceau mai departe tradiţia, munceau foarte mult, dar printre orele de zbor se bucurau şi de familie. Mereu fusese răsfăţată şi protejată excesiv, dar Corbin-fratele îşi luase rolul în serios când ameninţa pe cei din jur să nu se apropie de sora lui. Tate se sperie de tânărul mort de beat, dar după chiar ea îl va primi în casă pentru că el era nimeni altul decât Miles cel mai bun prieten al fratelui său. Muncea enorm, excela în orice, dar era un bărbat foarte tăcut, nu ieşea cu femei, nu pierdea timpul aiurea, doar trecea prin viaţă ca o umbră. O dată pe an îşi permitea să o facă lată, doar atunci nu mai putea rezista. Erau foarte puţini oameni care ştiau adevărul, dar nu puteau interveni.

   Acum Miles se va lupta cu prezentul care este Tate-femeia care îl înnebuneşte cu prezenţa şi Rachel-iubirea lui din adolescenţă.
   Trecutul: În urmă cu şase ani o întâlnise pe Rachel la şcoală şi se îndrăgostise la prima vedere, doar că primeşte lovitura de graţie ca un bumerang atunci când află la cateva zile că ea va fi sora lui vitregă. Miles suferise mult când îi murise mama şi chiar nu concepea ca tatăl lui să se recăsătorească, doar că fericirea lui va veni la pachet cu mamă şi soră vitregă.
Rachel va reprezenta totul pentru el, la doar optsprezece ani va fi centrul universului şi clipele furate, privirile, dar mai ales momentele de pasiune îi vor consuma şi vor duce relaţia interzisă mai departe. Până când…

   Prezentul lui Miles este ca o cameră goală lipsită de culoare, iar Tate Collins pentru prima dată în şase ani îl va ajuta să vadă ce se petrece în jurul său. Primul pas îl face când alege să se lase dus de val într-o relaţie bazată doar pe sex:
„-Nu e vorba că nu te plac, Tate, oftează din greu, trecându-şi mâna prin păr şi strângându-şi ceafa. Nu vrea să te plac. Nu vreau să plac pe nimeni. Nu vreau să mă combin cu nimeni. Nu vreau să iubesc pe nimeni. Vreau doar ….”
O relaţie şi doar două reguli:
„-Nu-mi pune întrebări despre trecut, îmi spune ferm. Şi nu te aştepta la un viitor.
Nu-mi place deloc niciuna din regulile acestea. Amândouă mă fac să mă răzgândesc cu privire la aranjamentul ăsta să mă întorc şi să o iau la fugă. Dar, în schimb încuviinţez din cap. Sunt de acord, pentru că o să accept orice poate să-mi dea.”

   Dar oare va fi suficient? El propune, Ea acceptă, numai că timpul petrecut împreună în această relaţie cu beneficii o va determina să îi caute prezenţa, să trăiască la maxim clipele pasionale. El refuză să se implice, ea deja este îndrăgostită. Cum poţi comunica cu cineva atât de serios care evită să se uite inclusiv în ochii tăi? Ea va rezista pentru că i se pare natural, pare să fie parte din ea, doar că va ajunge la acel punct când va dori mai mult. Dacă şi el va ajunge să simtă la fel este un drum complicat pentru că trebuie să se rupă de trecut şi să se gândească la viitor.

   Dacă aveţi răbdare să citiţi despre urcuşul şi coborâşul sentimentelor, despre iubire, ură, neputinţă şi patimă nebună, atunci clar trebuie să descoperiţi Ugly Love. Despre faţa urâtă a iubirii. „Diferenţa dintre faţa urătâ a iubirii şi faţa ei frumoasă este că cea frumoasă e mult mai uşoară. Te face să simţi că pluteşti. Te ridică pe braţele ei.
Părţile frumose ale iubirii te poartă deasupra întregii lumi. Te ţin sus, desupra tuturor relelor, şi te uiţi în jos, la restul lucrurilor şi gândeşti: Uau! Mă bucur că sunt atât de sus.”
„Părţile urâte ale iubirii nu te pot ridica.”

   Personajele secundare au un rol important pentru fiecare, îi ajută, îi ascultă, îi îndrumă. O relaţie interzisă sau fără obligaţii aduce cu sine multe aspecte care vor pune pe fiecare într-o postură greu de înţeles. Am trăit la intensitate maximă şi chiar dacă aşteptarea a fost grea mă bucur că am descoperit-o. Puneţi-vă răbdarea la încercare pentru că Ugly Love te consumă, te provoacă, te transformă mai ales când aşteptarea colleen_hoovereste grea. Paralela aceasta de gânduri, Gândurile lui Tate în prezent, versus gândurile lui Miles din trecut transformă această carte într-o bombă cu ceas. Pe măsură ce minutele trec, aştepţi clipa şi te gândeşti şi te întrebi.      Oare de ce?

   Colleen Hoover este autoare a numeroase romane pentru tineri, dintre care, nu mai puțin de zece figurează pe listele de bestselleruri New York Times. Două dintre acestea sunt traduse în limba română la Editura Epica: Hopeless. Fără speranță și Slam, din dragoste pentru Layken.

   Colleen locuiește în Texas, împreună cu soțul ei și cei trei copii ai lor. O puteți vizita online accesând: www.colleenhoover.com

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant şi cărtureşti

UGLY LOVE. Despre fața urâtă a iubirii de Colleen Hoover

32 COMMENTS

 1. Am observat că e o nebunie acum cu această carte. Într-adevăr, mă intrigă și pe mine, mai ales după ce ți-am citit recenzia. Îmi place foarte mult cum scrii, felicitări!

  • Multumesc Roxana. Fiecare carte are impactul ei, am fost subiectiva pentru ca autoarea este preferata mea, dar de data aceasta a fost altceva. Dupa ce vei citi, facem schimb de impresii, normal, daca iti face placere sa ne duelam in „comparatii” :)))

 2. Mili, se vede ca adori cartile de Hoover( ca si mine). Abia ce aflasem ca o ai, iar acum recenzie. Am citi ce ai scris, mai bine spus, am savurat din plin. Si stii ceva? Ma bucur ca acum am primit mesaj sa o ridic de la elefant, altfel eram verde de invidie!

  • Da, sunt fana, asta e, n-am ce face. Ma bucur ca nu-s singura, acum ramane doar sa te pui pe treaba.

  • Mara, daca esti cuminte o primesti chiar de zilele indragostitilor, sotul te va impresiona din nou …. cu un buchet de …. carti locco_smiley_19

  • Rodica, daca vei asculta instinctul, atunci merita sa ii acorzi o sansa.

 3. wow!exact asa am simtit si eu cartea!pai nu va mirati ieri am primit-o si cum noptile sint lungi.
  cartea merita iar autoarea este si preferata mea.
  bravo mili!

  • Arci, numai tu vrei sa ma pedepsesti, era cazul sa iti starnesc si eu interesul cu ceva. 😛

  • EmM cum sa nu-mi placa. Abia asteptam sa o citesc, a fost dragoste la prima vedere.

 4. felicitari , acum vreau si cartea asta,,,,,ufffff ce ispititor 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

 5. Doamne, stii de cand iti asteptam recenzia? Am spus ca nu cumpar cartea pana nu aflu o parerea unei persoane a carei gusturi in materie de carti coincid cu ale mele.
  Concluzie? vreau cartea cat mai repedeeee! Vreau sa descopar intreaga poveste!

  • Daniela Cusa sa te feresti de mine ca de ciuma :). Stiam ca iti place autoarea, sper sa fie si de data aceasta o alegere la fel de potrivita.

 6. Frumoasa recenzia 🙂
  De prima data cand am citit despre aceasta carte pe internet m-am indragostit de ea. Am vrut atat de mult incat am avut norocul (sau Dumnezeu asa a vrut 🙂 ) sa o castig la un concurs pe un alt site 🙂
  Doamne am citity cartea pe nerasuflate. Cata emotie…. aboslut superba, minunata. M-a facut sa traiesc fiecare sentiment (bucurie, tristete, dezamagire, fericire). Mi-a placut de Tate, taria ei, perseverenta ei. M-a enervat Miles ca apoi sa il iubesc 🙂
  Recomand cartea tuturor. Merita citita

 7. Am tot ezitat sa citesc cartea asta…dar m-am hotarat sa o fac dupa ce ti-am citit recenzia.
  …si mi-a placut ..mult !

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.