Periculos şi seducător de Kat Martin

Periculos şi seducător, de Kat Martin – Editura Miron – recenzie

Periculos şi seducător

Kat Martin

Editura Miron

Into the Firestorm

Traducere: Cornelia Cernetchi Pascu

Număr pagini:367

Gen: romantic suspense

BOSS, Inc. Series: 1. Into the Fury – Dragoste şi pericol, 2. Into the Whirlwind – În vârtejul iubirii, 3. Into the Firestorm – Periculos şi seducător

  Periculos şi seducător de Kat Martin romantic suspense.

”Mai întîi a văzut mult sînge, închegat într-un pîrîu roșu-aprins, care se scurgea lent pe holul de la intrarea în casa surorii ei, April. Brusc i se făcu greață și i se întoarse stomacul pe dos. Emma scăpă din mîini toate plasele cu cumpărături făcute la mall, fiindcă nu-și mai simțea degetele.

 -Ginny? Ginny, unde ești? Emma Cassidy o zări pe Eleonor Harris și ajunse la ea din cîțiva pași. Menajera zăcea inertă pe parchetul din hol, cu capul răsucit într-o poziție nefirească, iar din gît îi șiroia sînge.”
 
   Când o carte începe cu astfel de rânduri, nu poți decât să te gândești la un thriller sau la o carte de acțiune și suspans. E bine de știut că acum cunosc stilul autoarei, iar această carte este a treia din serie. Emma Cassidy, tânăra care a asistat la această scenă de groază, este mătușa adolescentei Ginny. Teroarea și frica pun stăpânire pe ea, și își caută înnebunită nepoata prin casă. Vaga bănuială că acest criminal  de acum ar fi acel violator de minore, implicat în afaceri cu mafia japoneză – Rudy. Ginny a fost violată de către acest criminal și a scăpat nepedepsit, doar cu o amendă uriașă. Acest violator pe care mama victimei l-a întâlnit cu puțin timp în urmă, și interesul arătat minorei, o va face pe April să nu îl mai primească în preajma, dar s-a dovedit a fi în zadar. Minora a fost violată și se pare că Rudy s-a întors și a doua oară să o mai violeze. Fata va scăpa de data această, dar menajera va fi ucisă pentru cutezanța de a apară copila.
 

‘-El a fost…zise ea. A fost Rudy.
Emma nu se mai putea mișcă. Atunci cînd a auzit numele rostit de copilă, s-a îngrozit și mai mult.
 -Mi-a sfâişiat hainele de pe mine, zise Ginny, cu o intonație monotonă, care nu seamăna deloc cu glasul ei. A încercat …a încercat să…
-Nu-i nimic, scumpo, zise ea, dar simți un nod în gît. Totul va fi bine.
 -Eleonor l-a oprit…dar el…a omorît-o.
-Of, Doamne.
Ginny vorbi acum printre suspine.
 -A spus că se întoarce după mine.”

   Din acel moment țelul principal a lui Em este de a se antrena, de a deveni ceea mai bună la autoapărare, tras cu arma, dar și ca Vânător de recompense. După ce nepoata și sora sa au intrat în programul de protecție al martorilor, Em pornește pe urma informațiilor care ar putea să o ducă la Rudolph Vance. Pentru întâlnirea și intimidarea unui posibil informator, Em va avea nevoie de  ajutor de la nimeni altul decât de la idolul său, Luke Brodie, vestitul vânător de recompense. Bărbatul, cu o statură impresionantă și un mers de felină este înzestrat cu un chip de înger decăzut și o reputație de cuceritor nemilos. Uimirea celebrului vânător este mare atunci când o cunoaşte pe această femeie micuță, semănând cu o adolescentă, și care urmărește aceeaşi pistă ca și el. Ce treabă are ea cu criminalul?
 

,,Em Cassidy. Cunoștea numele și credea că e vorba de un bărbat. O privi pe bruneta minionă cu aproape un cap mai scundă decît Digby și cu vreo cincizeci de kilograme mai ușoară – care acum îl împingea pe Skiner pe ușă, spre parcare. Se retrase în spatele unei mașini, ca să se mai uite la ea o dată. Avea în jur de treizeci de ani, forme rotunde prin locurile esențiale, părul brunet și ondulat, care-i mângâia umerii.
  O vînătoare de recompense. Mai mare rîsul.”

 
  Ceea ce s-a dovedit a fi mai mult decât minionă și vânătoare de recompense, iar Luke va fi nevoit să o accepte ca și partener pentru a-l găsi pe Vance. Luke, un fustangiu notoriu și o persoană care nu acceptă pe nimeni cu el, are de data aceasta ca partener o femeie. Să fie de vină formele perfecte ale lui Em, curajul ei și determinarea de a intra în pericol sau priceperea ei în autoapărare și tras cu arma?
  Cert este că cei doi vor înainta cu greu în prinderea lui Vance. Deși se ascunde de poliție pentru crima comisă, Vance va reveni în oraș pentru a încheia afaceri cu mafia japoneză și pentru a pune la cale găsirea și răpirea lui Ginny. Se pare că micuța adolescentă seamănă cu sora lui când era mică și cu  care a întreținut relații sexuale mai mulți ani. Găsirea lui Ginny va fi prioritară, mituirea unui agent federal și locul este deconspirat. Răpirea este puțin mai grea, deoarece Luke și Em este pe urmele lui.
   Chiar dacă toți informatorii vor sfârși fie morți, fie grav răniți, Luke va reuși să găsească tot mai multe informații. La fel cum evoluează vânătoarea, la fel va evolua și relația dintre Luke și Em. Fiecare încearcă să nege implicarea în această relație fierbinte. Când mafia îi va ameninţa femeia, Luke va realiza că ține la micuța și enervanta lui parteneră.
 

,,Emma se trezi sugrumată de un atacator care scoase un briceag, apoi simți lama de oțel lipită de gît. Scoase un scîncet neajutorat și-l văzu pe Luke îndreptându-se spre ea.
-Las-o să plece, zise cel cu o voce la fel de periculoasă ca lama briceagului.
Emma observă din profil zîmbetul pervers al bărbatului. În loc să-i dea drumul, el trase cu briceagul o linie scurtă, orizontală pe gîtul ei, Emma icni, iar sîngele începu să i se prelingă din rana deschisă. Luke o privea, stană de piatră.
 -Ce vrei? îl întrebă Luke. Vocea lui era de gheață, dar rămăsese calm, iar în pumn strîngea briceagul și i se albise încheieturile degetelor, de atîta tensiune. Vrei bani?
 -Noi nu vrem bani tăi.
 -Atunci ce?
-Sîntem aici ca să ne asigurăm că îl lași în pace pe Rudolph Vance.”

 
   Vor reuși cei doi să dea de urmele criminalului sau se vor opri? Situațiile când cei doi vor mai fi la un pas de moarte se vor înmulți. April împreună cu Ginny vor reveni în oraș, deoarece Vance le-a găsit unde erau ascunse.Va reuși FBI să le protejeze în continuare?
Ce se va alege de cei doi parteneri când vor duce, dacă vor duce, la bun sfârșit această misiune? Şi cine este informatorul din interior?
Va trece Luke peste perioada când a fost în armată și care îl bântuie și acum, incapabil de a păstra și întemeia o familie?
 
   Ce pot să spun despre această carte, implicit serie?  Îmi plac cărțile romantice, iar autoarea are absolut tot ce trebuie pentru o doză bună de adrenalină, povești de dragoste, situații neprevăzute, pentru a face o după amiază plăcută cititorului. Nota mea pentru carte și serie este 10. Eu zic că stilul autoarei îl pot compara cu o altă autoare dragă mie – Linda Howard.
Dacă doriți o doză de suspans recomand autoarea Kat Martin cu ale sale cărți.

Carte o găsiţi pe site-ul Editura Miron

Recenzii cărţi de dragoste

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: , cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Periculos şi seducător de Kat Martin

7 COMMENTS

    • Sper sa o citesti! Mi-a placut toată seria!Sper sa se traducă și alte cărți ale autoarei la noi!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.