Urmaşii de sânge şi os. Vol. 1 din trilogia ''Zestrea Orishei''-Tomi Adeyemi

Urmaşii de sânge şi os. Vol. 1 din trilogia „Zestrea Orishei”-Tomi Adeyemi-(Precomandă)

Tomi Adeyemi
Data apariţiei: August 2018
Număr pagini: 582
Editura Epica

   Zelie Adebola își mai amintește de vremea când pământul Orishei vibra de magie. Arzătorii aprindeau flăcări. Mareicii chemau valurile, iar mama Secerător a lui Zelie chema sufletele morților.
Dar totul s-a schimbat odată ce magia a dispărut. La ordinele unui rege nemilos, majii au fost vânați și uciși, lăsându-i pe Zelie fără mamă și pe poporul ei fără speranța.

   Acum Zelie are o șansă să aducă înapoi magia și să riposteze la prigoana regelui. Cu ajutorul unei prințese fugare, Zelie trebuie să dejoace și să scape de urmărirea prințului moștenitor, care este pornit să stărpească magia pentru totdeauna.
Primejdia amenință la tot pasul în Orisha, unde leopanarii de zăpadă dau târcoale după pradă și spirite răzbunătoare pândesc ascunse în ape. Totuși, cea mai mare primejdie poate fi Zelie însăși, care se luptă să-și controleze puterile nou-dobândite – și sentimentele din ce în ce mai adânci pentru un dușman.

„Abil politic și extraordinar de bogat imaginativ, acesta este un fenomen în devenire, literalmente.” Entertainment Weekly
„Debutul exuberant al lui Adeyemi îi proiectează pe cititori în mijlocul unei lumi compacte, intense, pline de intrigi politice, magie invocativa și violență brutală. Cu o desfășurare cinematografică, narată din puncte de vedere alternative, cu acțiune artistic coregrafiată, lectura zboară spre finalul în suspans, care cu siguranță îi va face pe cititori să aștepte nerăbdători continuarea.”
Booklist
„Plină de acțiune relatată în secvențe cinematografice și de creaturi demne de Războiul Stelelor, (cartea) asaltează granițele imaginației. Și deopotrivă chestionează conștiința. Războiul brutal descris de Adeyemi între kosidanii nobili, cu piele mai deschisă la culoare, și majii înrobiți, cu piele neagră, pune întrebări provocatoare despre rase, clase și autoritate, ridicând ca avertisment o oglindă în față societății noastre abrupt divizate.”
The New York Times
„Impresionant, captivant și natural – Adeyemi este un talent demn de urmărit. Excepțional.”
Kirkus

Precomandă Urmaşii de sânge şi os. Vol. 1 din trilogia ”Zestrea Orishei”-Tomi Adeyemi de pe Elefant.ro

Apariţii cărţi

6 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.