Iubire și catifea albastră de Corina Cîndea-Editura Hathor

Iubire și catifea albastră de Corina Cîndea – Editura Hathor -recenzie

Iubire și catifea albastră

Editura Hathor

Autor: Corina Cîndea

Anul apariției: 2018

Număr de pagini: 414

Nota mea: 10+

Seria Salem: 1. Dragoste și mătase albă; 2 Pasiune și satin roșu; 3. Iubire și catifea albastră

  Mereu pus pe glume, cu un zâmbet seducător și arătând uluitor de bine, Declan Grant este genul de bărbat de care orice femeie s-ar îndrăgosti, iar el e conștient de asta. Cu toate acestea, singura persoană pe care și-o dorește în viața lui îl tratează mereu cu ironie și superioritate, orice ar face. Încercările lui de-a o cuceri pe cea care îi bântuie gândurile și visele de un an de zile sunt sortite eșecului și, totuși, el nu renunță. Deși nu vrea să recunoască, în sinea lui crede cu tărie că sunt predestinați să fie împreună.

  Slăbiciunea lui pentru roșcate devine o obsesie, alături de catifeaua albastră și parfumul de tuberoze, iar acest pachet minunat poartă un nume: Piper.

  Oricât de atrasă ar fi de Declan, Pipper Norris nu își dorește să fie doar una dintre multele lui cuceriri. Își dorește o frumoasă poveste de dragoste cu final fericit, așa cum au avut parte și cele două prietene ale ei, April și Faith, și nu vrea să recunoască că inima i-a fost cucerită deja. Declan este însă hotărât să o convingă că el este bărbatul potrivit pentru ea, cel care ar putea să-i scuture lumea din temelii, în sensul bun.

Salem, un oraș al cărui nume te duce cu gândul la vrăji și paranormal. Orașul care am crezut că va rămâne doar o amintire din lungile drumuri pe care le fac în viața mea, căci pancarda albă cu scris roșu și elegant de la intrarea în Salem nu m-a prevenit că o să-mi zguduie lumea din temelii, în cel mai bun sens posibil.”

  Nu e pentru prima dată când spun că toate cărțile autoarei sunt o încântare pentru sufletul meu, că reușesc să-mi schimbe starea de spirit și îmi produc o enormă bucurie. Și nu e pentru prima dată când spun că o iubesc pe Corina pentru că are un suflet blând și bun, pentru că reușește să-mi transmită prin scris atât de multe emoții. De altfel, toate creațiile ei conțin un ingredient foarte important: umorul. Ironia fină, fazele amuzante, replicile spumoase, dar și momentele de iubire, mă fac să zâmbesc pe sub mustață sau să râd în hohote.

  Salem este o trilogie absolut fermecătoare, cu personaje amuzante, încântătoare și pline de viață, pe care le-am îndrăgit din prima clipă, cu situații tensionate și incitante, uneori hilare, scene fierbinți și cu o mică doză de magie. 

  Primele două cărți din serie mi-au mers la suflet, dar „Iubire și catifea albastră” este romanul meu preferat. Poate că nu are la fel de multă acțiune și întorsături de situație ca precedentele volume, și totuși o consider una dintre cele mai frumoase cărți scrise de Corina, motivul fiind unul singur: „extraterestrul” Declan, bărbatul uluitor de sexy care atrage femeile de parcă își dă tot timpul cu spray cu feromoni. Am fost cucerită de el de la prima lui apariție în „Dragoste și mătase albă”, de la acea penibilă replică cu care a încercat să o agațe pe Piper. Cred că este personajul cel mai plin de viață, cel mai amuzant și cel mai atractiv, din întreaga serie.

  Declan Grant – și umorul lui contagios  –  a fost motivul pentru care am intrat pe platforma wattpad ca să citesc în mare viteză primele 27 de capitole din „Iubire și catifea albastră”, înainte să  finalizez lectura la volumul al doilea. Iar atunci când am intrat în posesia cărții tipărite, tot el a fost cel care mi-a șoptit să nu-l abordez în grabă, ca prima dată, ci să-l savurez bucățică cu bucățică. Pardon! Filă cu filă J Până la urmă am făcut un compromis și mi-am impus un barem de maxim 100 de pagini pe zi. Asta ca să rămân în compania lui cât mai mult timp.

  Încă de la începutul primului volum, de la prima lor întâlnire, am remarcat tensiunea sexuală dintre „extraterestrul” Declan Grant și „vrăjitoarea” Piper Norris. Au fost atrași unul de celălalt din prima clipă, și toată această atracție n-a făcut decât să crească de-a lungul timpului. Fie vorba între noi, viața lui a fost dată peste cap de roșcata sexy și plină de temperament, iar Piper, oricât de mult a încercat să se prefacă că nu îl suportă pe Declan, despre care crede că e un aiurit imatur, preocupat doar de cucerirea femeilor din jurul lui, am văzut-o de prea multe ori urmărindu-l pe ascuns. Dar oare el este bărbatul care i se potrivește?

 

— Un bărbat suficient de puternic ca să reziste firii tale tipice de roșcată, răspund după ce o privesc lung câteva clipe. Cineva care să te facă să vibrezi de pasiune și alături de care să simți că trăiești cu adevărat. Cineva care să-ți scuture viața din temelii, dar în sensul bun. 

Cineva ca mine, continui în gând.”

Iubire și catifea albastră de Corina Cîndea-Editura Hathor

  Între ei a existat ceva încă de când s-au cunoscut, dar au fost prea ocupați să se ironizeze unul pe celălalt ca să poată observa că de fapt sunt făcuți să fie împreună. Asta în ciuda faptului că, de când a cunoscut-o pe Piper, Declan niciodată nu a putut sta mai mult de cinci minute lângă ea fără să se certe (adevărul e că îi place să o enerveze pe roșcată). În plus, Piper reprezintă o enigmă pentru el. Încearcă să înțeleagă de ce se simte atât de atras de ea și, mai ales, de ce nu îl suportă. De fiecare dată când s-au întâlnit, Piper nu a făcut altceva decât să-i arunce câteva priviri, și acelea piezișe, fără să îi acorde prea multă atenție. Nicio femeie nu l-a refuzat până acum, dar cu Piper nu știe cum să procedeze pentru că întotdeauna îl respinge.

 

În cei aproape douăzeci și nouă de ani ai mei, nicio fată sau femeie nu a rezistat șarmului meu natural. Absolut niciuna! Atunci când îmi doream ceva, era de ajuns doar să zâmbesc. Am descoperit asta încă de când eram un amărât de puști și, cu trecerea timpului, am exersat până când totul a devenit o artă. Nu m-am confruntat niciodată cu un refuz, iar rarele excepții au fost doar simple ezitări.

  Până la Piper.

  Cu ea, nimic nu este normal.

  M-a tratat cu ironie și indiferență de la bun început și nu și-a schimbat atitudinea. Niciunul dintre tertipurile mele nu a funcționat cu ea, singurul lucru la care a reacționat fiind ironia. Lângă ea, mă simt nesigur și bulversat. Și excitat în permanență, fir-ar să fie! Ea este total diferită de toate femeile pe care le-am cunoscut și, totuși, o doresc mai mult decât pe oricare alta dinaintea ei.

  Întotdeauna am fost un tip cu simțul umorului, însă în limitele normale, fără să cad în ridicol niciodată, dar Piper… Mda, ea face să mă port ca un puști tembel.”  

   Acțiunea din „Iubire și catifea albastră”, al treilea și ultimul volum din seria Salem, are loc la două luni de la evenimentele petrecute la finalul celui de-al doilea volum, povestea fiind spusă din perspectiva celor două personaje principale. Astfel, avem posibilitatea să vedem ce simt cu adevărat, cum se percep, ce cred despre puterea vrăjilor lui Simone și despre visele pe care le au.

 

De-a lungul ultimului an, am ajuns să mă obișnuiesc cu faptul că o visez atât de des. Am încercat să ignor faptul că unele lucruri din vise prindeau viață sau că Piper chiar folosea un parfum de tuberoze, considerând că nu sunt decât coincidențe. Bizare, dar coincidențe. Credeam că am reușit să mă conving că nu există nimic supranatural, dar cununia lui Quinn a pus capacul. De fapt, rochia albastră a lui Piper a fost cea care m-a întors pe dos, pentru că era rochia în care am visat-o prima oară”.

   Cu toate că își promisese să stea cât mai departe de Salem și, mai ales, de o anumită locuitoare a lui, Declan se vede nevoit să revină în oraș pentru a participa la un eveniment important din viața soției șefului său, Collin. Aceasta tocmai a născut, așa că Declan trebuie să treacă pe la spital ca să felicite proaspeții părinți. Asta înseamnă să dea nas în nas cu femeia care îi bântuie nopțile.

 

„Piper.

  Ea este motivul pentru care în ultimele două luni am ocolit Salemul ca și cum ar fi un loc blestemat și tot din cauza ei am acceptat toate misiunile pe care mi le-a dat Collin, indiferent cât de departe m-au dus. Ba chiar am fost de acord și să formez o nouă echipă, fir-ar să fie!

  Cu buzele strânse, îmi amintesc de prima mea întâlnire cu Piper. Părul ei roșu mi-a atras privirile imediat, dar ochii ei au fost cei care mi-au dat pe spate. Am debitat cele mai tâmpite cuvinte de agățat din lumea asta, așa că nu mă mir că m-a ironizat. Nu, nu m-a ironizat. A șters cu mine pe jos din câteva cuvinte, în timp ce eu nu mai puteam scoate niciun sunet.”

   Se pare că atracția puternică pe care a simțit-o față de ea din clipa în care a văzut-o pentru prima oară, nu s-a diminuat. Există un fel de frustrare între ei, o dorință fierbinte pe cale să izbucnească la cel mai mic imbold. Iar faptul că sunt nevoiți locuiască momentan în apartamentul lui Declan, s-ar putea dovedi puțin cam periculos. Declan nu poate uita ce s-a întâmplat în seara de dinainte de crăciunul trecut. Își amintește de vorbele ei, așa că încearcă să mențină o oarecare distanță. E conștient de faptul că el nu este ce își dorește Piper de la un bărbat, nu îi pot oferi stabilitate sau ceva de durată, nu poate să devină brusc serios și responsabil.

 

În ciuda sărutului de atunci și care a arătat cu adevărat cât de frustraţi eram amândoi, în timp ce o conduceam acasă, mi-a spus răspicat că nu mă suportă. Că sunt exact ce nu-și dorește la un bărbat. Indiferent cât de tare m-a durut, am sperat că, în timp, am s-o fac să-și schimbe părerea. Nu am reușit.

  Bănuiesc că acum am ajunge să dăm foc la apartament în câteva minute și nu din cauza pasiunii, ci a ironiei.”

  La rândul ei, Piper se teme să cedeze unei dorințe de moment, fiind convinsă că ar fi o greșeală. Dacă i-ar arăta doar o fărâmă din puterea pe care o are asupra ei, ar fi pierdută. Oricât de atrasă ar fi de Declan, nu își dorește să fie doar o distracție pentru el. Nu vrea să fie doar tipă cu care se culcă din când în când, atunci când trece prin Salem.

 

Cu Declan, niciodată nu știu la ce să mă aștept.

   Cu Declan, mă simt ca într-un carusel. Sentimentele mele urcă și coboară cu repeziciune, se amestecă și se separă, trec dintr-o extremă în alta amețindu-mă total, dar îmi dau seama că exact asta este ceea ce mă atrage la el. Lângă el, sunt în alertă în permanență. Pur și simplu, mă simt… vie, așa cum nu m-am mai simțit alături de nimeni altcineva.”

   Fie că vrăjitoarea Simone și-a băgat coada cu vrăjile ei, fie că cei doi nu au reușit să reziste ispitei, important e că ceva începe să se înfiripe între ei. Din nefericire, tocmai când Declan aproape că reușește să o convingă să iasă în oraș numai ei doi, Piper se răzgândește. Necazul e că, fără să vrea, a auzit o parte din conversația lui cu o femeie. Cuvintele nu i le-a deslușit prea bine, dar tot a auzit foarte clar: „nu-mi spune că-ți este deja dor de mine… Și mie îmi este dor de tine… Plec mâine. Reziști până atunci?… Scumpo, degetele tale pot face minuni!Iar această discuție îi confirmă faptul că pentru el nu e decât o distracție, fiind evident că undeva, există cineva care îl așteaptă să se întoarcă, o femeie.

  „Îmi amintesc de toate sărutările pe care mi le-a dat, de toate șoaptele și privirile, dar îmi amintesc și că Declan a luat mereu totul ca pe o glumă. Îmi amintesc de felul în care ne-am cunoscut, de asistenta din noaptea de Halloween, de blonda cu care a venit la nunta lui Faith…

   Puținele cuvinte pe care le-am auzit din convorbirea lui telefonică mi-au demonstrat că nu doar misiunile sunt cele care l-au ținut departe în ultimele două luni, iar eu… 

  Ca o proastă, am sperat că s-a schimbat. 

  Pentru câteva clipe, mi s-a părut că am reușit să văd și o altă față a lui. Am întrezărit un bărbat inteligent care știe ce vrea de la viață, nu acel zăpăcit pe care îl știam. Pentru câteva minute, am fost sedusă de acel bărbat. Am fost chiar tentată să cedez în fața șoaptelor lui, fir-ar să fie, uitând că eu îmi doresc cu totul altceva decât să devin o simplă distracție dintre două misiuni.” 

   În plus, lucrurile sunt destul de complicate și în ceea ce privește slujba lui Declan. Acesta trebuie să plece cât de curând la Reno, să își termine misiunea, ceva legat de un hacker și de spălarea de bani. Iar Collin, șeful lui Declan, i-a desemnat un nou partener, cu rugămintea să îi ascundă identitatea de Logan și Quinn. Oare ce reacție vor avea aceștia când va afla cine este noul lui partener? Oare Logan se va simți trădat? Doar e vorba de cineva din trecutul lui, nu? Cine e femeia cu care a discutat Declan? Are vreo însemnătate pentru el? Oare va putea Declan să-și schimbe stilul de viață din ultimii ani? Cine a răpit-o pe Piper?

,,Iubire și catifea albastră”, această minunată poveste de dragostea, scrisă de autoarea Corina Cîndea, e  plină de umor, duioșie și voluptate. O lectură potrivită atunci când vrei un strop de magie în viața ta.

Nota 10+

Cartea Iubire și catifea albastră de Corina Cîndea poate fi comandată de pe site/ul Editura Hathor

Recenzii cărţi Corina Cîndea 

***Alina Geambaşu (Alina)***Simplă și complicată în același timp, prudentă și încăpățânată. Compar nevoia de a ști, cu desfășurarea unui mecanism și refacerea lui piuliță cu piuliță pentru a vedea cum funcționează. Când ceva mă depășește, mă simț ca David înainte de întâlnirea cu Goliath, când constată că a uitat să-și aducă praștia. Marea mea pasiune este literatura fantasy, romance și thriller. Posesoare a unei imaginații debordante, reușesc cu ușurință să mă transpun în pielea personajelor din cărți. Din postură de vrăjitoare mai am de lucru cu vrăjile.

22 COMMENTS

  1. Eram curioasa in privința recenziei tale. Foarte frumoasa, felicitări! Mi-a plăcut foarte mult cartea, recenzia ta este pe măsura cărții.

  2. De data asta m-ai tentat si m-ai intrigat,trebuie sa citesc si eu cartea.
    Felicitari Alina!
    Felicitari Corina Candea!

  3. Chiar catifea albastra, la ce pisoi albastru de Rusia ai in poza! :)) felicitari pentru recenzie!

  4. Super Alina, ai tesut o intreaga poveste in jurul povestii, felicitari! Ai dreptate in ceea ce spui despre cartile Corinei, sunt adevarate pilule de relaxare si buna dispozitie! Cat despre poza cartii cu pisicile, e grozava!

  5. O serie minunată,iar al treilea vol mi-a plăcut maxim si mie!Felicitări pentru recenzia minunată!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.