În lagărul de exterminare de la Auschwitz, condiţiile inumane de trai, abuzurile, pedepsele şi spectrul morţii fac parte din viaţa de zi cu zi a deţinuţilor ca Daniel.

Vioara de la Auschwitz de Maria Angels Anglada

Editura Meteor Press

Număr pagini: 128

      În lagărul de exterminare de la Auschwitz, condiţiile inumane de trai, abuzurile, pedepsele şi spectrul morţii fac parte din viaţa de zi cu zi a deţinuţilor ca Daniel. Lutier evreu din Cracovia, acesta supravieţuieşte în infern lucrând ca tâmplar. Comandantul lagărului, pasionat de muzică clasică, descoperă printr-o întâmplare adevărata meserie a lui Daniel şi hotărăşte să-l pună la încercare: lutierul trebuie să făurească o vioară fără cusur. Daniel se supune, fără să-şi închipuie ce-l aşteaptă dacă nu duce sarcina la bun sfârşit.

MARIA ÀNGELS ANGLADA (1930-1999), licenţiată în Filologie Clasică, autoare de poezie, eseuri şi proză, este una dintre cele mai importante figuri ale Cataloniei secolului XX. După ce i s-a acordat premiul Josep Pla pentru primul sau roman, Les Closes, a devenit unul dintre cei mai apreciaţi şi mai prestigioşi autori catalani, editarea în tiraje impresionante a operelor sale în catalană şi în numeroase alte limbi marcând recunoaşterea valorii scrierilor sale.

Sursa: Editura Meteor Press

7 COMMENTS

  1. O carte pe gustul meu. Caut de mult timp un volum a carui actiune sa se desfasoare in acea perioada de timp, Auscwitz si ororile care s-au petrecut acolo ne arata o alta fateta. E adaugata pe wishlist locco_smiley_20

  2. Mie imi place. Ma atrag cartile despre nazism, a caror actiune se desfasoara in lagarele de exterminare, care prezinta atrocitatile acelei perioade.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.