Filându-l pe Voldemort în taxi

Vise literare (III) – Filându-l pe Voldemort în taxi, La plajă cu Sadoveanu

Pentru că au fost cereri, am hotărât să facem o trilogie a viselor literare. Introducerile sunt de prisos, așa că haideți să vedem ce scriitori/personaje am mai visat:

Filându-l pe Voldemort în taxi

Vise literare (III) - Filându-l pe Voldemort„Am visat că… îl urmăream pe Voldemort cu un taxi! Vroia să-l omoare pe nepotul profesoarei mele de franceză și eu încercam să-l opresc! Culmea că nici nu știu dacă profesoara mea de franceză are vreun nepot! Dar în vis avea, era fiul surorii ei (nici dacă are vreo soră în realitate nu știu, dar ce mai contează?). Și ea (profa de franceză) îl ascundea pe nepot de Voldemort la ea acasă. Voldemort era într-o mașină și eu într-un taxi, îi spusesem taximetristului să urmărească mașina. Știu că stăteam pe bancheta din spate, mă ascundeam după Vise literare (III) - Filându-l pe Voldemortscaunul șoferului (Voldemort nu trebuia să-și dea seama că eu îl urmăream) și mă uitam cum schimba șoferul vitezele. Asta pentru că în realitate mi se pare o adevărată filozofie să știi să schimbi vitezele ).  Cum îl urmăream noi așa, aud niște râcâituri, din ce în ce mai intense și deodată… miau! Mă trezesc și dau cu ochii de pisica mea, cocoțată pe gratiile ferestrei și urcându-se pe galerie.” – Sorina

Coșmarul cărților dispărute

„Acum vreo trei săptămâni, la serviciu, mi-a căzut în cap o carte (ca și cum nu eram suficient de zăpăcită). Vise literare (III) - Filându-l pe Voldemort cu un taxi, La plajă cu SadoveanuCartea era una destul de groasă și nu mi-a fost chiar foarte comod. Era un manual de medicamente. Întrebându-mă ce semn o fi acesta, am adormit gândindu-mă la manualul acela verde, gros și plin de termeni ciudați pentru mine. Imediat ce am închis ochii, m-am trezit din nou la serviciu, înconjurată de cărți… doar că, de această dată, toate cărțile erau identice. Toate cărțile erau acel manual de medicamente, iar eu mă întrebam cine  l-o fi scris: Tolstoi sau Dostoievski. În mintea mea, autorul nu putea fi decât unul din aceștia doi. Pentru că în librărie era întuneric, am început să pășesc printre rafturi, până am ajuns la rafturile unde eu știam că erau cărțile lui Dostoievski. Nu mai era nici un roman de-a lui… ci numai manualul acela care apărea obsesiv peste tot. Pe unul din rafturi, am găsit o scrisoare prin care eram anunțată ca a doua zi să pregătesc toate cărțile lui Dostoievski pentru un client… iar eu nu aveam nici o carte de-a lui… ci doar manualul de medicamente. Toată noaptea m-am chinut să găsesc o explicație, o soluție… ce aveam să fac a doua zi… unde dispărură toate cărțile????  Am fost foarte bucuroasă să constat că, la serviciu, toate cărțile erau așa cum trebuie să fie.” – Rodica

Orașul de deasupra balconului

orasul-de-deasupra_1_fullsize„Eram în vacanță și dormeam. De regulă, somnul îmi este deranjat mai degrabă de stimulii vizuali decât de cei auditivi. Cu alte cuvinte, mă deranjează mai tare și mă poate trezi o lumină aprinsă decât un zgomot. Poate să țipe cineva pe afară și nu mă trezesc, dar dacă aprinzi lumina, am impresia că-mi bagi lanterna în ochi și strig ca o căpiată: „Stinge lumina aia!”. De asta nu suport nici lumina lunii când dorm, dar asta e altă poveste.  Dormeam și deodată, în toiul nopții, percep o lumină. Soare. Soare noaptea. În starea dintre somn și trezie, știam că e noapte. Și mai știam și că eram în romanele Nicoletei Tudor și că lumina era de la cei de pe cealaltă planetă, care aterizaseră la noi.  Mă trezesc eu de-a binelea și nici urmă de extraterestru sau personaj din cărțile Nicoletei Tudor. Lumina venea de pe balcon, cel mai probabil de la vecinii de hotel. Sau de undeva de afară…”  – Sorina

 

La plajă cu Sadoveanu

„Am visat că eram la plajă… și nu oriunde, ci undeva pe o insulă de la marginea oceanului. Lângă mine, dar Vise literare (III) - filându-l pe Voldemortpe un prosop separat, Sadoveanu. Ursuz rău și foarte indispus. Nu puteai să legi o conversație cu el. Doar că eu, văzându-l, m-am grăbit să-l întreb dacă nu știe ce ocean e: Pacific sau Atlantic. El s-a enervat teribil și a zis că nici acolo nu poate să aibă liniște, iar eu m-am supărat pe el și i-am spus că nu-mi place nimic din ce a scris. La un moment dat, în cearta iscată între noi (la un moment dat m-a făcut chiar „impertinentă”), a apărut un om foarte mic care ne-a certat că suntem doar noi și că suntem incapabili să ne înțelegem. Mie mi-a fost rușine, dar simțeam că el nu avea același feeling.”  – Rodica

Voi visați personaje sau scriitori? Așteptăm răspunsuri!

 

Sursa foto: www.photo-dictionary.com

33 COMMENTS

 1. Super tare articolul! Nu stiu daca sa va invidiez sau nu. Sorina se vedea la plaja cu Sadoveanu , iar Rodica il fila pe Voldemort in taxi. Mi-au placut astea!!!

  • Alina, e invers! :)))) Rodica se vedea la plaja cu Sadoveanu si eu il filam pe Voldemort :))). pai puteam sa visez eu altceva, care sa nu fie din Harry Potter :)))

   • Țin să subliniez că îl apreciez pe Sadoveanu pentru ceea ce a scris, doar că la plajă e cu totul altceva… și era foarte ursuz. N-am reușit să leg o conversație plăcută cu el… era prea iritat.

 2. Super!!! Haioase mai sunteti 😉 . Si ce calatorii mai faceti!!!! Sorina, saracu’ Valdemort 😀

 3. Extrem de interesant articolul. As vrea si eu sa visez asa ceva, dar din pacate eu dorm bustean. Dimineata nu imi amintesc nimic din ce am visat.

 4. :))) Chiar este cu totul special ceea ce visati. Adica pentru o clipa, cat am citit acest articol, m-am imaginat si pe mine facand aceleasi lucruri ca si voi. :))) Am imaginatie bogata, de vise nici nu mai zic..
  Eu sincer, seara trecuta l-am visat pe Domnul Darcy, din „Mandrie si Prejudecata”, pentru ca inca mai am de citit din carte. :))) Am visat ca eram eu in locul lui Lizzie si toata actiunea se invartea in jurul meu. Bine, dar asta nu e un vis amuzant, pe langa altele pe care le-am mai avut si le-am cam uitat. 😀

  • Ooooo, domnul Darcy! :))) Dar nu trebuie sa fie neaparat amuzante, asa au fost ale noastre, conteaza sa fie cu scriitori sau personaje. Cand mai aveti asemenea vise sa ne spuneti! 🙂

   • O sa va spun, cand o sa-mi mai amintesc. Este placut sa le citesc insa pe ale voastre. :)) 😀

  • Așteptăm cu mare drag să ne mărturisiți și alte vise. Domnul Darcy e un personaj foarte interesant!

   • Ooo, cu siguranta este! 😀 Nu degeaba l-am avut in vis, si sunt sigura ca il voi mai avea, pentru ca inca nu am terminat cartea. :)))

 5. Mmm sincer, acum, nu-mi amintesc vreun vis interesant, dar stiu sigur ca am visat personaje, mai ales din filme si seriale, probabil pentru faptul ca ele ofera si o imagine concreta a actantilor. Nu-mi aduc aminte sa fi visat vreo carte, dar, sincera sa fiu, nu pot nici sa neg faptul ca am facut-o, pentru ca eu oricum nu-mi amintesc decat o foarte mica parte din ce visez =))

  • pai si eu cand visez unele personaje, visez de fapt actorii care le interpreteaza. de exemplu, pe Tom Felton l-am visat in rolul lui Draco ;))

 6. Nu nu nu Printre zeci de personaje si autori cu care as dori sa ma visez la plaja … Sadoveanu nu e sigur. 🙂 Cum de visati? Eu nu reusesc.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.