Visînd la tine de Lisa Kleypas-recenzie

Titlul original: Dreaming of you
Traducere: Andreea Radu
Editura Miron
Anul apariţiei: 2015
Nr. de pagini: 367

Seria Gamblers 1. Tentează-mă cu dragostea ta (Then Came You-1993) 2. Visînd la tine (Dreaming of You -1994)

   Lisa Kleypas se întrece pe sine şi dă viaţă unor personaje care sunt de-a dreptul adorabile în cartea Visînd pentru tine. Are un farmec aparte acest volum datorită lui Derek Craven, un bărbat care s-a născut cu nimic şi a construit un adevărat imperiu. A luptat pentru tot ce a avut şi în pofida atitudinii sfidătoare a arătat că are un suflet mare. O parte din comportamentul său l-am descoperit în cartea Tentează-mă cu dragostea ta, acolo a ştiut să fie un prieten minunat pentru Lily Lawson şi a „forţat-o” să vadă cum arată fericirea alături de Alex Raiford, contele de Wolverto

   Tot sprijinul său acum va fi răsplătit înzecit de către cei doi soţi, Lily îl tratează ca pe un frate, iar Alex nu se sfieşte să îi fie alături de fiecare dată. Vor fi numeroase situaţii când Derek va fi vulnerabil, iar cei doi îl vor sprijini necondiţionat. Este ceva cu adevărat incredibil, mai ales că sunt personalităţi diferite.

   Derek Craven s-a născut în condiţii mizere, a fost abandonat la naştere de mama sa care era prostituată şi a trăit din mila oamenilor. A muncit de mic şi a făcut multe fărădelegi pentru a supravieţui. A furat de la oameni, a profanat morminte şi a prestat servicii sexuale femeilor bogate dornice de aventuri, dar el şi-a dorit mai mult de atât, a profit de fiecare banuţ pentru a crea propria afacere. A reuşit să construiască ceva inedit şi a transformat o idee în cel mai exclusivist club de pariuri din Londra.  Viaţa pe care a avut-o l-a determinat să-şi facă  ziduri puternice în jurul sufletului şi ani la rând n-a dat greş. Numai că inevitabilul se produce şi Sara Fielding, prin simplitatea ei, ajunge să îi producă fisuri ce i-ar da totul peste cap.

   Sara este o tânără exemplară, prietenoasă, dulce, îndrăzneaţă, puternică, ascultătoare, iubitoare. Datorită talentului său a putut să publice o carte şi să devină cunoscută cu Mathilda, ba chiar să strângă proprii ei bănuţi. Viaţa la ţară a ferit-o de rele, dar o simplă călătorie pentru investigaţii în Londra o aduce faţă în faţă cu aventuri nebănuite. Este anostă prin ţinutele sale, dar încetul cu încetul se va transforma fără să îşi dea seama. Şi singurul vinovat este numai Derek Craven, bărbatul care l-a salvat din ghearele bandiţilor, cel mai intrigant om pe care l-a cunoscut. Este total opus lui Perry, bărbatul de care se crede îndrăgostită de vreo patru ani. Apropierea de Derek va scoate la iveală pasiunea, sentimente contradictorii, dorinţe care par să fie declanşate de acest personaj misterios. O vrea şi parcă nu o vrea, o sărută cu pasiune şi o forţează să plece, ar fi de acord să o vadă departe el, dar în acelaşi timp tânjeşte după prezenţa sa… bulversant, nu?

   Totul a început când Derek Craven a fost salvat de la un atac nocturn de către Sara Fielding. Loviturile suferite l-au secat de puteri şi tăietura de pe faţă l-a făcut să se teamă pentru viaţa sa, dar această tânără curajoasă a avut curajul de a se afla în acel moment în zonă şi pentru prima dată a folosit arma pe care o avea. Derek are duşmani, iar răzbunarea nu îl surprinde. Ştie că artistocraţii nu agreează ca un bărbat de rând să ajungă proprietarul unui club de jocuri de noroc, să fie unul din cei mai bogaţi bărbaţi din Londra şi să ispitească doamnele din înalta societate. Este surprins de atitudinea Sarei, curajul ei nebănuit de a împuşca un bărbat pentru a-i salva viaţa mai ales că este o domnişoară finuţă, cuminte, decentă, cunoscută pentru  publicarea romanului Mathildei-o prostituată ce stârnise multe impresii pozitive.

   Derek vrea să o expedieze rapid pe această fată bătrână, dar ştie că nu este sigur pentru ea să meargă singură prin cluburi având ca scop documentarea pentru viitoarea sa carte. Decât să îşi facă griji pentru Sara, face un compromis şi îl deleagă pe Wothy, angajatul său de nădejde pentru a-i explica tot ce doreşte să afle despre club. Simpla ei prezenţă îl pune pe jar şi se simte atras. Încearcă să o evite, dar realizează că aparenţele sunt înşelătoare.

– Nu este nevoie să ţipi la mine, domnule Craven.
– Nu ţipam…
Derek tăcu. Era adevărat. Strigase la ea, lucru pe care nu-l făcea niciodată. Uluit îşi frecă bărbia şi o fixă pe Sara, care-i întoarse privirea precum o bufniţă mititică şi curioasă. Atitudinea ei curajoasă îl provoca peste măsură. Nu înţelegea nimeni că femeii aceleia îi trebuia cineva care s-o apere? N-ar fi trebuit să i se dea voie să umble singură prin Londra. N-ar fi trebuit nici măcar să fie acolo, singură cu el, pentru numele lui Dumnezeu! Ar fi putut să profite de ea de câteva ori deja.
Continuă s-o studieze şi îşi dădu seama că, pe sub franjuri şi ochelari, Sara era o femeie atrăgătoare. “

Asta se ascundea sub masca fetei bătrâne…piele albă, strălucitoare, o gură surprinzător de voluptoasă, un nas mic şi obraznic, o punte delicată, acolo unde stăteau de obicei ochelarii. Ochi albastri, ca de înger, o privire inocentă, atrăgătoare, sprîncene ca nişte aripi întunecate. Era frumoasă. Ar fi fost în stare s-o înghită din cîteva îmbucături, ca pe un măr roşu, parfumat.“

   În acelaşi timp află că atacul nocturn a fost pus la cale de o fostă amantă, Lady Joyce Ashby, o femeie care pur şi simplu nu acceptă un refuz. Obişnuită să primească tot ce vrea de la cei din jur, lovitura primită de la Derek îi declanşează nebunia. Este un bărbat desăvârşit care o completează din punct de vedere sexual, iar el trebuie să se supună dorinţelor ei, altfel va suferi.

   Ar vrea să o înlăture pe Sara, dar toţi angajaţii o plac, îi răspund cu drag la orice întrebare, iar faima sa legată de Mathilda creşte din ce în ce mai mult, toţi cred că este un personaj real. Singurul care protestează este Derek, este bulversat, intrigat, dar nu se poate stăpâni să îi urmărească fiecare pas cu ajutorul intrărilor secrete din club. Ar putea avea în pat orice femeie din Londra, dar este plictisit de atitudinea lor de superioritate şi se mulţumeşte doar să admire ceva imposibil. Sara este prea bună pentru el, logodită cu un alt bărbat şi scopul său este să o ţină la distanţă, numai că ea pune ceva la cale. Vrea să participe la balul mascat însă nu în calitate de simplu spectator, ci să se implice cu adevărat, să se simtă atractivă, dorită, să îi arate lui Derek că merită întreaga lui atenţie şi să-l facă să cerşească un sărut.

Nu mă duc la bal ca să aflu lucruri, voia să spună. Mă duc pentru că domnul Craven mă consideră un şoricel de provincie, iar eu abia mai ştiu cine sînt, fiindcă deodată, aş face orice ca să-i dovedesc că nu are dreptate, deşi n-ar trebui să conteze părerea lui. N-ar trebui să conteze deloc.“

   Wothy şi Lady Lily Raiford îşi propun să o transforme pe Sara radical, iar rezultatul este spectaculos. Ţinuta provocatoare care te îmbie să priveşti, atitudinea dezinvoltă, zâmbetul provocator stârnesc o mulţime de bărbaţi, printre care şi Derek. Vor dansa împreună, vor conversa şi într-un final nu va rezista tentaţiei de a-i gusta buzele senzuale. În clipa când realizează cine este cu adevărat comportamentul lui Derek se schimbă, o expediază acasă, dar are parte de alte încurcături şi singurul care o salvează de la necazuri este tot el.

  Sara este atrasă ca un magnet de persoana lui, uită de logodna sa, nu-i pasă de consecinţe, dar Derek îi explică cine este cu adevărat, lucruri din trecutul său dubios. Simte că nu are dreptul la asemenea fericire, nu-şi poate îngădui să spere că asemenea femeie minunată ar putea fi numai a lui.

1 (151)

Dacă ai fi a mea, te-aş transforma în cineva necunoscut. Te-aş răni în feluri despre care nici nu visezi. N-o să las să se întîmple aşa ceva, dar să nu crezi vreodată că nu te-am vrut.
-Asta e pentru tine, spuse Derek încet. Numai pentru tine.
O apucă de încheietură şi-I lipi palma de pieptul lui. Chiar şi prin bumbac, stofă şi lînă, ea îi simţi inima bătînd tare. Se strădui să ajungă mai aproape, iar lui I se tăie respiraţia.
-Nici un bărbat n-ar trebui să ajungă atît de aproape de iad, spuse răguşit, dar nici cînd diavolul îşi şopteşte să te fac a mea, eu tot nu pot.“

   Atunci când crede că este pe punctul de simţi slăbiciuni, alege să fugă de sentimente, chiar dacă sufletul său este pentru prima dată zdruncinat de asemenea gânduri.

O să te uit, Sara Fielding, spuse apăsat. Oricît mi-ar lua.”

   Sara nu-l poate face să se răzgândească şi se întoarce în satul natal Greenwood Corners sperând că tot ce a trăit va fi dat uitării. Numai că revederea cu Perry Kingswood pare să nu mai aibă acelaşi farmec. Aşteptase timp de patru ani ca acesta să o ceară în căsătorie, însă acum nu mai are răbdare ca Martha, mama lui Perry să fie de acord cu logodna lor. Înainte era fascinată de aerul romantic al lui Perry, acum o incomodează banalitatea ce îl înconjoară, dar se va strădui să fie la fel de caldă şi de înţelegătoare.

   Sara şi Derek vor lupta cu sentimentele puternice, dar soarta le va da o nouă şansă, dacă ei vor reuşi să o fructifice, rămâne de descoperit. Cert este că va fi o luptă destul de strânsă, schimbări de situaţie, gelozii, intrigi şi tentative de omor.

   Fără să vreau sunt subiectivă, dar am un motiv, mi-a plăcut foarte mult de băiatul cel rău-Derek. Merita să fie fericit, iar eu mă simt norocoasă că am participat la împlinirea lui. 

   Dacă aţi citit Tentează-mă cu dragostea ta, atunci sigur veţi simţi că Visînd la tine este cireaşa de pe tort. 

9,7 puncte/10

Editura Miron

Cartea Visînd la tine de Lisa Kleypas poate fi comandată de direct de la Editura Miron sau din librăriile online preferate.

Cărţi scrise de Lisa Kleypas

Visînd la tine de Lisa Kleypas-recenzie

13 COMMENTS

 1. Excelenta recenzie, Mili! Mi-a placut foarte mult. Numai ce am terminat cartea si a fost o incantare sa redescopar personajele prin intermediul recenziei tale.
  Citind cartea, m-am amuzat sa gasesc si un personaj secundar care mai apare intr-o alta carte a Lisei Kleypas: Ivo Jenner, tatal lui Evie din Diavolul in iarna. In cartea de fata, Ivo conducea un club rival cu al lui Derek.

 2. Tyna, ai dreptate, o devarata incantare aceasta carte. Sa stii ca Diavolul in iarna este cartea mea preferata si o recitesc cu drag, datorita lui Sebastian. Ivo Jenner chiar daca pesonaj secundar isi mentine elanul si pune bete in roate. Multumesc ca l-ai mentionat.

 3. Mili, de altfel Diavolul in iarna si Visand la tine sunt printre cele mai bine cotate carti ale Lisei Kleypas. Pe o lista intocmita de Goodreads.com „Cele mai bune carti ale Lisei Kleypas” Diavolul in iarna e pe primul loc, iar Visand la tine e pe a doua pozitie.

 4. Mili, ai facut o recenzie frumoasa, felicitari!
  Tyna, ai o memorie formidabila, daca ai tinut minte ca Ivo Jenner apare si in cartea Diavolul in iarna. Eu nu mi-am adus aminte, ori poate ca am citit cartea acum cativa ani, ori sunt prea uituca.

  • Ma bucur sa stiu ca nu sunt singura care are un zambet de zile mari atunci cand citeste o carte siropoasa. Da, baietii rai sunt pe placul nostru, drept dovada ca Derek si Sebastian sunt pe lista cea buna.

   Lacrima multumesc.

 5. Minunata recenzie Mili, la o carte pe care abia astept sa o citesc! Imi place Lisa Kleypas, imi plac cartile siropoase, asa ca precis o voi incadra la favorite!

 6. In Tenteaza-ma cu dragostea ta, Derek nu mi-a placut. Tarziu am inteles gestul lui de nu o ajuta pe Lisa si totusi a ajutat-o enorm. Dintre cele cinci carti din seria Wallflowers prefer Magia iubirii, dar mi-a placut mult si Diavol in iarna. In ea pe Ivo il regasim in ultimele zile ale vietii sale.Si eu recitesc cartile lui Lisa Kleypas cu drag. O recenzie minunata Mili, ca intodeauna! Abia astept sa citesc cartea, cu siguranta imi va placea!

 7. Asa cum Geo,Ella si Tyna stiu deja , am mult de recuperat la Kleypas. Mili,acum ai contribuit si tu la stranirea poftei de a citi cartile acestei autoare. Multumesc pentru o ispita de zile mari!

 8. Am regasit-o in cateva topuri diferite, ca fiind una dintre cele mai frumoase carti de dragoste ale lumii, din toate timpurile, dupa Lord of Scoundrels de Loretta Chase( netradusa la noi). Deci trebuie cumparata si citita de orice iubitoare a genului romantic, care se respecta!

 9. Abia astept sa citesc cartea!Deci la fel ca si Diavolul in iarna ,si aici avem un ,,ticalos” reformat prin iubire

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.