Primul volum al trilogiei Pe tărâmul haosului, nominalizat la Carnegie Award 2009, câştigător al Guardian Children’s Fiction Prize 2008, James Tiptree Junior Award şi Booktrust Teenage Prize 2008.

Vocea pumnalului,de Patrick Ness

Editura:Trei

Titlul original: The Knife of Never Letting Go

Traducere de: Florina Pîrjol

    Primul volum al trilogiei Pe tărâmul haosului, nominalizat la Carnegie Award 2009, câştigător al Guardian Children’s Fiction Prize 2008, James Tiptree Junior Award şi Booktrust Teenage Prize 2008.

Todd Hewitt e ultimul băiat din Prentisstown, un oraş mai puţin obişnuit. Oamenii pot auzi ce gândesc ceilalţi. Tot timpul. Viaţa lor se desfăşoară într-un copleşitor şi neîncetat Vacarm; nu există intimitate, nici secrete.
Chiar cu o lună înainte de a împlini 13 ani, dată la care ar urma să devină bărbat, Todd descoperă întâmplător un loc liniştit. Fără Vacarm. Însă un asemenea loc nu poate exista! Înseamnă că locuitorii din Prentisstown l-au minţit.
Şi acum va trebui să fugă ca să se salveze de la moarte…
Dar unde să fugi dacă cei care te urmăresc pot auzi TOT ce gândeşti?

Un roman în tradiţia Aventurilor lui Huckleberry Finn şi a capodoperei De veghe în lanul de secară, despre un adolescent care fuge, împreună cu câinele său vorbitor, Manchee, spre o lume normală. Chiar dacă asta înseamnă să meargă până la capătul lumii… şi mai departe.

Ness e un scriitor foarte înzestrat, de o imprevizibilitate care-ţi dă fiori. — The Times

Sfârşitul plin de suspans are efectul unui glonţ tras direct în stomac. — Booklist

Un roman care curge într-un ritm furios, înspăimântător, captivant şi, uneori, sfâşietor. Este o carte care-ţi bântuie imaginaţia. — Sunday Telegraph

„Nu există nimic pe lumea asta în afară de Vacarm, nimic altceva decât gândurile permanente ale oamenilor şi toate lucrurile venind la tine şi la tine şi la tine, din clipa în care spacşii au dat drumul virusului Vacarmului în timpul războiului, un virus care-a ucis jumătate din bărbaţi şi toate femeile, inclusiv pe mama mea, un virus care i-a înnebunit pe restul bărbaţilor şi care a însemnat sfârşitul pentru tot neamul spacşilor în momentul când oamenii, în nebunia lor, au ridicat armele.”

    Patrick Ness s-a născut în 1971 într-o bază militară unde tatăl său era sergent instructor. A locuit în Hawaii până la 6 ani, apoi încă zece ani în statul Washington. A studiat literatura engleză la University of Southern California. În 1997 i-a apărut prima povestire în revista Genre şi de atunci n-a mai renunţat la scris. „Măcar 1 000 de cuvinte pe zi – orice s-ar întâmpla.”
În 2008 a publicat Vocea pumnalului, prima carte pentru tineri care i-a adus faima internaţională, urmată de celelalte două părţi din trilogia Pe tărâmul haosului şi de romanele Chemarea monstrului (Editura Trei, 2015) şi More Than This (2013). A scris şi literatură pentru adulţi: The Crash of Hennington(2003), Topics About Which I Know Nothing (2005), The Crane Wife (2014).

Sursa foto şi text: Editura Trei

12 COMMENTS

  1. Felicitari pentru recenzie. Pare o carte interesanta, dar nu cred ca se incadreaza in gusturile mele.

  2. Mulțumim, Iasmy! Cred că e un scriitor de valoare! Nu degeaba are parte de recunoaștere internațională!

  3. Din pacate nu ma atrage. Nu cred ca este genul meu. Oricum, nu contest calitatea cartii mai ales ca este recunoscuta in strainatate 🙂

  4. n-am citit niciunul……sper curind mai ales dupa aceasta recenzie,Felicitari!!!!!!!!

  5. Am mai auzit despre aceasta serie si toata lumea lauda acest autor. Poate voi face si eu rost de cartile lui in viitorul apropiat <3

  6. Nu am citit nicunul dintre volume, dar m-ar interesa. Prin faptul ca este un roman in traditia „Aventurile lui Huckleberry Finn” ma intereseaza si mai mult, pentru ca am citit cartea respectiva. Felicitari pentru recenzie, frumos! 😀

  7. O alta carte pe care o vreau neaparat. Lista mea e atat de lunga si resursele financiare sunt atat de putine.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.