Dragoste şi diamante de Linda Howard

Dragoste şi diamante, de Linda Howard – Editura Miron – recenzie

Dragoste şi diamante

Death Angel

Linda Howard

Editura Miron

Traducere: Cornelia Cernetchi-Pascu

Număr pagini: 366

Romantic suspence

   Dragoste şi diamante de Linda Howard romantic suspence.

   O nouă carte marca Linda Howard. Cum e de așteptat…am pretenții, este una dintre autoarele mele de suflet și îmi place cum scrie. Sunt sigură că voi găsi în filele cărții toate ingredientele unui bestseller bun! Nu m-a dezamăgit nici de această dată, în plus, autoarea introduce ceva nou față de cărțile anterioare -conexiunea divină, viața de după moarte și a două șansă la viață. Am rămas plăcut surprinsă! Printre criminali feroce, fuga continuă pentru supraviețuire, avem și o poveste romantică neobișnuită, dar și o întâlnire cu totul neașteptată cu divinitatea!
   Drea Rousseau este o frumusețe izbitoare, cu o mare pasiune pentru bărbații răi și diamante. Drea este iubita lui Rafael Salinas, un binecunoscut lord al crimei, care se ocupă de trădători rapid: un glonț în ceafă, o lamă de cuțit în gât, un dispozitiv explozibil sub mașină. Deși blondă, cu ochi albaștri, tipic păpuşilor umane, care sunt doar de trofee, Drea este foarte inteligentă. Cu un simţ actoricesc desăvârșit, ea nici nu va clipi la unele afaceri încheiate în prezența ei de către Rafael. Această ,,păpușă”, are asigurată o cantitate deloc neglijabilă de bijuterii, și multe informații pe care le-ar putea folosi la un moment dat, fiind conștientă că poate fi înlocuită oricând ca și iubită. Cel mai important… știe să navigheze prin conturile lui Rafael, știe să nu tresară când este urmărită de către oamenii iubitului său criminal.
Totul se precipită când un asasin feroce vede dincolo de fațada fetei. Recompensa pentru a rezolva o execuție este chiar Drea.

,,-Ea. zise asasinul. O vreau pe ea.
   Brusc interesul i-a revenit – cine era ea? – Drea ridică privirea…și simți că i se usucă gîtul. Asasinul o fixă cu aceiași ochi reci, pe care și-i amintea. Șocul o izbi ca un tsunami; ea era ea, cea la care s-a referit. Era singura femeie din cameră, deci despre ea era vorba. Degetele înghețate ale panicii i se înfipseră în spate, dar simțul realității se trezi din amorțire, iar ea se relaxă. Slavă cerului că Rafael era un bărbat posesiv; niciodată nu ar…
  -Eu nu împart, zise Rafael, iritat acum.
Pe de altă parte, poate că m-ai convins. Sexul este ieftin și eu, la rîndul meu, pot să fac multe cu o sută de mii de dolari. O singură dată, ai spus. Eu am puțină treabă în oraș și cred că voi lipsi vreo cinci ore, ceea ce este mai mult decît suficient. Făcu o pauză, apoi adaugă suav: să nu o deteriorezi.”

  Groaza paralizantă pe care o resimte Drea este de neimaginat. Știe că Rafael, pe de o parte, oricum o să scape de ea, el nu folosește și nici nu împarte iubitele cu nimeni, iar pe de altă parte nu știe ce i se va întâmpla în cele cinci ore petrecute singură cu acest crud criminal. Va încerca să fugă din calea lui, cochetând cu gândul sinucideri, dar instinctul de conservare nu îi permite să se arunce în gol. Totul vine cu o surpriză uriașă – criminalul se poartă cu ea ca și cu un bibelou. Gingășia mângâierilor, dar mai ales ceea ce simte Drea este ceva de neînchipuit. Cu Rafael se prefăcea în majoritatea timpului, atât în relațiile sexuale cât și în comportamentul de zi cu zi. Cu acest criminal, care refuză să îi dezvălui numele, Drea simte că ia foc și prefăcătoria nu își are locul.

,,Mâna lui se opri pe umărul ei.
      Drea simți cum îi explodează panica în țeastă, iar artificiile mentale blocau acum atît gîndirea, cît și fapta. Nu reacționa: nu putea. Rămase pe loc, tremurînd puternic, fiindcă nu putea să facă absolut nimic.
Foarte încet, ca și cînd i-ar fi savurat textura pielii, el începu să o mîngîie pe braț, în jos. Mîna lui era aspră, dar caldă, degetele și palmele aveau pielea rugoasă, însă atingerea lui era controlată, chiar…blîndă? Ea se aștepta să fie brutal, ba chiar s-a pregătit pentru așa ceva, concentrându-se asupra supraviețuirii în asemenea măsură, încît nu putea cuprinde realitatea mîngîierii lui. Simțurile ei erau bulversate, ca și cînd ar fi fost lovită.
 Din nou senzații copleșitoare o răpuneau în cel mai plăcut mod imaginat.”

   Conștientă fiind de cât valorează în ochii lui Rafael, Drea va pune la cale un transfer foarte mare de bani din contul iubitului său și va fugi să își salveze viața. Cu gândul la orele magice petrecute cu temutul asasin, dar și la refuzul acestuia de a o lua din mâinile lui Rafael, Drea va încerca să înțeleagă ce s-a întâmplat între ea și asasinul plătit de Rafael. Sentimente și trăiri pe care nicicând nu le-a mai experimentat se perindă prin Drea.
   Rafael pe de o parte va afla de înșelăciunea pusă la cale de către Drea, și va trimite pe exact același asasin plătit căruia i-a cedat iubita pentru câteva ore, recompensa fiind uriașă, să o lichideze. Ce se va întâmpla când asasinul îi va lua urma lui Drea? Urmează o fugă de pericol și un accident fatal pentru Drea…În afară de a îi face fotografii cu pieptul străpuns de un copăcel și de a anunța echipa de intervenție nu mai are ce să îi facă asasinul, și totuși…părerea de rău după frumoasă fată îl pune pe gânduri: oare de ce nu a reușit el să termine treaba? De ce îi pare rău de o persoană pentru care nu știe ce simte?

,,Atât de nemiloasă este existența lui, impregnată deja în pielea de pe corp. Firea lui îi făcea imposibilă îndepărtarea tuturor relelor făcute și văzute. Drea murise. El a auzit ultima ei suflare și a văzut cum lumina iese prin ochii aceia albaștri. A simțit diferența dintre viață și moarte cînd a atins-o pe piele; fiindcă un cadavru se răcește imediat după ce s-a instalat moartea. Pielea ei fină nu mai era caldă. La un nivel și mai înalt i-a simțit chiar absența, fiindcă spiritul, sufletul, sau cum vrei să-i spui, se ridicase la cer.”

   Și totuși…Drea va deveni observator la propria sa moarte, va simți când lumina o va duce dincolo, acolo unde copilul ei născut mort o așteaptă. Spiritul acestui copil, iubirea pe care Drea a simțit-o pentru copilul născut mort, durerea care nu a trecut niciodată, o va face să primească a doua șansă la viață.
Declarată moartă și de către echipa medicală sosită la față locului, Drea va începe să respire și miracolul va continua. Practic, pieptul despicat de pom și tot trupul tinerei va fi refăcut de către medici. Toată lumea vrea să știe cum e în moarte clinică și ce îi așteaptă dincolo. Drea le va potoli curiozitatea, dar va deveni un fel de vizionară a unor lucruri neplăcute care se vor întâmpla în viitor unor oameni.
   Asasinul nostru (Simon) va descoperi stupefiat că frumoasa sa țintă trăiește și pornește după ea.
Ce se va întâmpla cu Drea? Va reuși să se împace cu a două șansă la viață? Va reuși să scape cu viață din mâinile lui Simon? Va reuși să scape de Rafael și să se răzbune?
Oare…șansa la dragoste va mai exista?
Rămâne să descoperiți singuri finalul acestui bestseller uluitor! Nota mea este 10.

Recenzii cărţi de dragoste

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: , cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Dragoste şi diamante de Linda Howard cărţi de dragoste.

 

 

8 COMMENTS

  1. Ce acțiune captivantă, plină de adrenalină! Linda Howard e nr 1. Deasupra Norei Roberts.. Câteodată Trebuie să îmi iau cartea.
    Felicitări!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.