06.08.2014 „Cioburi de stele” de Amie Kaufman, Meagan Spooner-Editura Trei

06.08.2014 „Cioburi de stele” de Amie Kaufman, Meagan Spooner-Editura Trei

„Cioburi de stele” de Amie Kaufman, Meagan Spooner

(Primul volum al Trilogiei Constelatii)
Trei lumi. Trei povesti de iubire.
Un singur dusman.

Icarus e o uriasa nava spatiala care calatoreste prin hiperspatiu cu viteza superluminica. Icarus explodeaza, iar Lilac LaRoux (fiica celui mai bogat om din univers) si Tarver Merendsen (care, la doar 18 ani, este deja erou de razboi) sunt singurii supravietuitori. O naveta de salvare ii duce pe o planeta pustie, unde gasesc o forma ciudata de viata („fiintele soptitoare”), supusa unui experiment secret condamnabil, initiat de tatal lui Lilac. Totul se schimba dupa ce Lilac si Tarver dezleaga misterul „fiintelor soptitoare” si afla ca ar putea fi salvati. Dar nu vor mai fi niciodata aceiasi tineri care au pasit cândva pe planeta pustie.

„O aventura palpitanta in spatiul cosmic.” – Kirkus Reviews

Cioburi de stele a fost recompensata cu cel mai prestigios premiu pentru science-fiction si fantasy din Australia, Aurealis Award for Best Young Adult Novel.
De asemenea, se afla pe lista lunga a finalistelor la Inky Teen Choice Awards pe 2014.
Cioburi de stele va fi adaptata pentru televiziune in cursul acestui an.

„Nu stiu cine sau ce ne urmareste, dar imi dau seama ca floarea este un dar de la fiintele misterioase. Nu stiu ce intentii au ele, dar stiu ce inseamna acest dar pentru mine. Nu sunt singura. Poate ca n am fost niciodata. Nici macar când am intrat in maruntaiele navei. Acele fiinte soptitoare imi citesc gândurile. Citesc in sufletul meu.”

Amie Kaufman si Meagan Spooner sunt prietene vechi si, ocazional, colege de camera, calatorind in toata lumea (dar nu si in spatiu).
Meagan, care este, de asemenea, si autoarea trilogiei Skylark, locuieste la Asheville, Carolina de Nord, in timp ce Amie locuieste in Melbourne, Australia. Desi le desparte o distanta atât de mare, impartasesc aceleasi pasiuni: epopeile spatiale, calatoriile cu masina si gustarile savuroase.

Sursa Editura Trei

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.