11 lucruri învățate în 2021

11 lucruri învățate în 2021

by -
6
11 lucruri învățate în 2021

11 lucruri învățate în 2021

    În 2021 mi-am dorit liniște, să regăsesc acea parte care îmi lipsea, probabil de aceea am ajuns să menționez numai 11 lucruri învățate, restul sunt detalii de culise. Aproape în fiecare an îmi aștern în scris părțile bune sau mai puțin reușite, în felul acesta simt că îmi dau avânt pentru ce urmează. Mereu am încercat să mă autodepășesc, uneori a fost cu succes, dar de multe ori praf în vânt. Dacă ar fi după mine, în fiecare colțișor s-ar afla o doză minimă de echilibru.

  Și totuși, ce s-a ales până la urmă de acest an? Care sunt cele 11 lucruri învățate în 2021?

1. Am învățat să îmi aleg cu grijă oamenii din jurul meu și să zâmbesc cât se poate de des, inclusiv celor care nu mă au la suflet. Cred că m-am simțit bine să îi pun într-o ipostază neplăcută sau poate să le observ pulsul mărit.

2. Cuvintele atent selectate în anumite circumstanțe pot aduce un beneficiu inclusiv celor care nu mă cunosc. Frustrările mele au fost balsam pentru alte suflete.

3. Viața chiar este scurtă și trebuie să prețuim sănătatea. Lecția mi-a dat-o un bun prieten, am aflat dintr-un articol că suferă de o boală nemiloasă. Îi doresc să aibă zeci de ani în față și să se bucure de tot ce are. Ar merita o minune.

4. Dacă vezi/simți că cei dragi nu sunt bine, fă tot posibilul să le fii alături.

5. Oricât de plăcut poate fi să stai acasă fără să muncești, pe atât de greu a fost pentru mine să accept carantina. Singurătatea poate da bătăi de cap.

6. În 2021 am simțit că este momentul să citesc cărți de dezvoltare personală, să văd lumea din altă perspectivă.

7. Am dat start proiectului personal: pune mâna și ia-ți permis de conducere. Partea dificilă va fi în 2022, dar începutul a fost mai greu.

8. Deși m-am prăfuit de câteva ori anul acesta, mereu m-am ridicat la timp. Așa mi-am propus să îmi urmez țelurile fără să mă intereseze foarte tare părerea criticilor… Părerile neconcludente de multe ori demoralizează, așa că le-am tăiat de pe listă😁

9. Am realizat că atunci când sunt nervoasă sau enervată de cineva, vorbesc mult mai bine într-o limbă străină. Și cum numai eu pot să-mi schimb direcția, mi-am luat inima în dinți și am avut tupeu să-mi pun calitățile într-o lumină bună pentru a mișca rotițele. Așa am reușit să trec cu brio bariera personală: fără emoții și bâlbâieli lipsite de sens. Acum rămâne să scap de stresul vorbitului în public.

10. Am încheiat anul într-o manieră optimistă, mi-am convins soțul să citească câteva articole scrise de mine. Complimentul la care nu mă așteptam, nici dacă îl plăteam, a fost de natură să mă motiveze: „Deși n-am citit atâtea cărți ca tine, am experiență la citit ziare. Scrii mult mai bine decât cei care sunt de meserie jurnaliști, nu se simte că ești o amatoare.” Și acum vă imaginați cum zâmbeam în timp ce ascultam aceste vorbe. A se deduce că nu-mi forțez familia să mă citească, rămâne la aprecierea fiecăruia, inclusiv a jumătății mele.

11. Se spune că dacă schimbi locul, schimbi și perspectiva, altfel nu-mi explic de ce ne vizitează ocazional pisici din cartier. Există un ceas intern și ele îl simt, de aceea nu mă mai surprinde când vine câte o pisică să-mi iubească picioarele în timp ce mă plimb prin cartier… sau să se furișeze în casă. 😊

   În concluzie, indiferent ce am dori să facem, fără un minim de efort nu iese. Să prețuim ce avem și să nu lăsăm timpul să treacă în zadar. Fiecare zi poate fi prețioasă, însă numai dacă facem ceva bun din ea.
Multumesc Anca pentru impuls, inițial am refuzat să dau curs acestor gânduri, dar tu m-ai inspirat cu ce ai scris anterior: SĂ TRĂIM PENTRU NOI.

Sursă foto: depositphotos.com

6 COMMENTS

  1. Într-adevăr, soțul tău are dreptate! Ești foarte bună la scris articole!
    Eu zic sa scri mai des și mai concentrat,cine știe unde vei ajunge!
    Absolut de acord cu tot ce ai descris la cele 11puncte!
    Te invidiez esti o persoana puternica ceea ce eu nu sunt!
    Si vreau sa te vad conducând și sa fi filmata de sot!! Lol

    • Nicol, si eu iti multumesc pentru prietenia ta. Mereu am afirmat ca ai crezut in mine/noi atunci cand altii ne ignorau.
      Voi ajunge si la faza cand voi conduce fara emotii si Clau nu va fi nevoie sa isi faca cruce :)))… Nu inca.
      Tu esti puternica, dar in felul tau te lupti, ceea ce eu n-as putea sa fac.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.