Mossad. Istoria sangeroasa a spionajului israelian - Michael Bar-Zohar, Nissim MishalMossad. Istoria sângeroasă a spionajului israelian de Michael Bar-Zohar, Nissim Mishal

La Editura Litera a apărut cartea Mossad. Istoria sângeroasă a spionajului israelian – Michael Bar-Zohar, Nissim Mishal

În 1960, Adolf Eichmann, artizanul „soluției finale“, era capturat în Argentina de un comando al Mossadului și adus în Israel pentru a fi judecat. Avea să fie doar una dintre răsunătoarele operațiuni ale temutului serviciu secret israelian.

Au ieșit la iveală multe altele – anihilarea grupării Septembrie Negru (responsabilă de atentatul sângeros de la München, din 1972), distrugerea facilităților nucleare siriene, eliminarea savanților iranieni implicați în proiectul nuclear sau lichidarea unor lideri teroriști deosebit de periculoși.

Despre Mossad s-a scris puțin, în comparație cu alte servicii secrete de elită. Cu atât mai fascinantă este cartea de față, care ne conduce în culisele spionajului israelian, de la înființarea acestuia până în prezent.

Metodele pe care le folosește, utilizând de la otravă, la viruși informatici și drone, par desprinse din clasicele filme cu spioni, fiind de o complexitate și de o eficiență incredibile. Nu este de mirare că Mossadul a căpătat, în timp, o aură de legendă și este considerat cel mai eficient serviciu secret din lume.

logo_libris

5 COMMENTS

  1. [url=http://www.brandiwc.com/brand-super-17-copy-0.html]ブライトリングエアロマリンコピー時計の保護コーティングは、反時計方向に移動する、しばしば時計ダイバーで発見、tarnishing.Anベゼルを回転させる経過時間を防止するために添加されてもよいです 0.927600417 日本最高級スーパーコピーブライトリングエアロマリン時計通販専門店,高品質ブライトリングエアロマリンコピー,2015最新作、業界唯一無二.世界一流の高品質ブライトリングエアロマリンコピー,当店はスーパーコピー4専門店 . 0.166407381 ブライトリングエアロマリンスーパーコピー時計の手は主に白であるためには、のフレームも白色であるので、はやや困難に確認することができます . おすすめ人気ブライトリングエアロマリン時計,ブライトリングエアロマリンコピー. 人気ブライトリングエアロマリンコピー日本国内最高品質N級品通販専門店当店のスーパーコピー3時計商品は他店よりも質が高く、金額も安くなっております。[/url]

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.