„Roșu și Negru” este un portret incisiv și plin de viață al societății franceze .

Roşu şi Negru de  Stendhal

       Mâine 28.06.2016 apare cartea ROȘU ȘI NEGRU de Stendhal, din colecția Cele mai frumoase romane de dragoste. Aceasta poate fi achiziţionată de la chioşcurile de difuzarea presei la preţul de 14.99 lei!

       Frumos și ambițios, Julien Sorel este hotărât să se ridice deasupra originilor sale provinciale umile. Dându-și seama curând că succesul poate fi atins doar prin adoptarea codului subtil de ipocrizie după care se conduce societatea, el începe să avanseze prin înșelăciune și egoism. Cariera sa triumfală îl poartă până în cercul restrâns al lumii aristocratice pariziene, unde printre cuceririle sale se numără blânda doamnă de Rênal, o femeie căsătorită, și trufașa Mathilde. Julien comite însă în cele din urmă o crimă neașteptată și tulburătoare, semnându-și singur condamnarea la moarte.

         „Roșu și Negru” este un portret incisiv și plin de viață al societății franceze din prima jumătate a secolului al XIX-lea, măcinată de corupție, lăcomie și plictiseală, iar Julien Sorel – profitorul fără scrupule a cărui strategie machiavelică este subminată de propriile emoții – rămâne până azi unul dintre personajele cele mai interesante din literatura europeană.

Sursa: Carti Romantice

7 COMMENTS

  1. Am auzit despre cartea aceasta, din cate stiu este o carte foarte frumoasa. Cred ca mama o are in biblioteca ei, desigur, intr-o editie mult mai veche.

  2. Doamne, am citit cartea aceasta in liceu 🙂
    Devoram pe atunci cartile. O am si acum la mama la tara 🙂

  3. stendhal scrie foarte bine,problema e cu noi,nu prea ne mai plac cartile scrise sau traduse in exprimarea mai veche.multumim iasmy

  4. Planuiesc sa citesc cartea in vacanta aceasta. Din pacate nu voi putea ajunge sa o cumpar de la chiosc in editia aceasta.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.